elmayı her akşammı sürmek gerekiyor? mesela elmanın suyunu sıkıp fısfısla cama püskürtsek aynı etki olur mu? (biraz üşengecim evet :D)
Printable View
elmayı her akşammı sürmek gerekiyor? mesela elmanın suyunu sıkıp fısfısla cama püskürtsek aynı etki olur mu? (biraz üşengecim evet :D)
tartışmaya girmek istemiyorum ama
eksi 40 derecede cama su döküp buzu çözüyorum diyene ne diyebilirimki
ancak suyun donma sıcaklığını hatırlatıp eksi 40 derecede bazı antifirizlerin bile donmaya başladığını söylerim
senin bahsettiğin yöntem gece buz olur sabah istanbul bursa izmit gibi yerlerde gündüz sıcaklığı t derecelere çıktığında etkili olur
sofırın altındaki değerlerde bu işin iki çözümü var ve bunu tüm kamyon ve otobüs şöförleri uygular
etil alkol yada yeşil elma
birde sen sadece sabah buz çözmeyi ele alıyorsun
seyahat esnasında yağışla birlikte camına vuran kar yada tipi taneleri aracın iç sıcaklığı sebebi ile sıvı hale gelip dış sıcaklıktan donduğunda ne yapacaksın işte bahsettiğimiz etil alkol ve elma bu soruna da çözüm oluyor
bazen tecrübelere kulak vermek lazım
yok canım ne tartışması tabikide gerek yok coşkun hocam neden tartışalım durup dururken :) ben eksi 40 derecede döktüm demiyorum eksi 40 ı kendim ölçtüm öyle soğuklar oluyordu diyorum ve bu yöntemle çözüyordum buzu diyorum...alkol herzaman sudan daha etkilidir alkol karşısında oda sıcaklığında ki suyu savunacak değilim fakat buradaki konuyu açan arkadaşlarımız genelde gündüz vakti işine gitmek için aracını kullanıyor yani eksi 40 larda 50 lerde olacaklarını sanmıyorum onun için pratik bir çözüm yolu sunuyorum onlara..sabah olunca adam elma arayacak cebinde yada alkol arayacak falan filan bunlara girişmeden pratik bir şekilde benim dediğim yolu kullanabilir diyorum o kadar :) başka bir sorun yok senin dediğin olay baya bir soğuk larda gece yola çıkacaklar için yüzde yüz doğru yol..durum bundan ibarettir :)
o zaman şöyle diyebiliriz
sabahaları sıcaklık eksi değerlerde değil ise oda socaklığında bir miktar su ile camlardaki buzlanmayı çözebiliriz
ancak daha ağır kış ve soğuk koşullarında etil alkol ve yeşil elma dan faydalanarak buz ile mücadelemize devam edebiliriz
ılık tuzlu su da buzu hızlı çözüyor. ama dikkat! sıcak değil ılık su. sıcak su camı çatlatabilir