T-Jet Grande Bu fiyata gayet güzel duruyor. T-Jet motor çok avantajlı diğer motorlara göre. 1.4 Fire filan performans konusunda değil yanına yaklaşmak konusu bile açılmaz yani. Dizel araçlar zaten performans araçları değillerdir konuya dahil etmiyorum. T-Jet'in avantajlarını dezavantajlarını yazayım şöyle; Performanslı motor, Chip tuningle %20 civarı extra güç alınabilme imkanı var. Düşük hacimle turbo desteğiyle 1.6 benzinlilerden (corolla sol) daha ekonomik ve daha fazla tork alınabiliyor buda yokuştaki itiş gücünü arttırıyor atmosferik benzinlilere göre.

Ancak ilk araba olması nedeniyle dezavantajlarıda var. Turbolu araç kullanmak hassasiyet istiyor. Arabayı çalıştırıp gaz vermeden 1 dk civarı bekleticeksiniz filan kapatmadan da aynı şekilde. Bunlar internetten araştırırsanız turbolu araç nasıl kullanılır diye bulabileceğiniz bilgiler. Turboda sorun çıkarsa 1000-2000 lira arası zarara sokar sizi. Bakımları diğer motorlara göre 50-100 lira arası farkedebilir belki ama çokta önemsenecek şey değil. Benim aracım Bravo, GP'ye göre 300-400 kilo daha ağır bir araç ancak 2. ve 3. viteste dahi aracın önü atıyor sağa sola savruluyor bu fazla güçten dolayı. 1000 kiloluk Puntoya T-Jet motor ön kaldırttırabilir dikkatli olmak lazım yani.

Kısaca; ayarlı, ölçülü, dikkatli kullanılırsa T-Jet yerine gidipte 75 hp dizel (performans için) yada 77 hp fire motor alınmaz yani. Ekonomi derseniz dizel alınırda, T-Jette öyle 10 Lt yakan bir motor değil fazla zorlamaz sizi.

Edit: 200 yaparken benim Bravo'm bile ses alıp sallanıyor. Hangi B sınıfı araç 200 yapabiliyor ki ? Sallansın ses alsın bi zahmet