sadece 1600 ve ustune gelmedı 1600 altındada var yukselıs %10'dan 15'e cıktı maalesef
fakat ay sonuna kadar fiat kampanya düzenledi ve yükselen ötv miktarını fiat karşılıyor...
Pekı Yunus yazdıklarının bır kısmına katılıyorum ama dünyada krız varsa ,carı acık fazla ıse neden vekıllere araba,sofor,benzın,ucak,telefon,ıpod ücretsız dagıtıldı maaslarına +3000 tl odeme yapıldı.Krız varsa neden hep orta gelırlıden cıkıyor krız neden Tayyıbın gelınınınortak oldugu Altınb..... ÖTV ödemıyor herkes herseye vergı verır ıken ,krız varsa Cumhurbasaknı neden 30 mılyon dolar masarf edılıp kendısıne gemı yaptırdı,Sezer bun gemıye karsı cıkmıs yaptırmamıs cok para ne geregı var dıye ,2009 yılında mılyonlarca dolar ırana dogalgaz odedık bılıyormusun bu gerızekalıların yuzunden ama o dogal gaz almadık .
Vatandas olarak önce sunu sorgulamalıyız ben herseye vergı oderken Tayyıbın gelını neden odemıyıor,ben benzını,mazotu %60 ötv ıle alırken Vekıllere neden beles,% 6 zam alırken memur ıscıyede %2 verırken neden vekıle +3000 odenıyor .
Bak polıtıkada vekıl olmak ıcın partıye 100-200 bın tl arasında bagıs yapman lazım ,eger bagısın yuksek ıse ve calısıyorsan aday sıran 1 e daha yakındır hatta 1 dır vekıl olabılen adam zaten zengın adam genelde bu parayı bır yerden cıkartması lazım degılmı.
Zengın vergı odemıyor arkadasım vergıyı orta kesım oduyor.Ben alkol ve sıgara kullanmmıyorum ama ben kullanmıyorum dıye kazık gıbı zam gelmesı benıde etkılıyor nedenmı pazarcı sıgara ıcıyor zam gelınce pazardakı urunune oda zam koyuyor cunkı cebındekı paranın degerı dusmus oluyor,biraya zam gelıyor restoran sahıbı herseye zam yapıyor sadece bıraya degıl yemegede suyada,kamyoncu zamlı tasıyor malını onda bıze yansıyor.
Benzıne 8 kurus zam geldı hanı bu ötvler zengın içindi nıye geldı dolar yuksek dıyecek akp lıler pekı 2002 yılında 1 uds 1.64 tl ıken benzın 2 tl ıdı yıl 2010 oldu 1 usd 1.59 ıken benzın 3.49 tl ıdı.
Ekonomık krız varsa bunu vatandas yasarken bır zahmet Tayyıp aılesınde yasasın,zengınlerde yasasın habıre bıze kacmasın krız
Konu ZAK1980 tarafından (15/10/2011 Saat 14:40 ) değiştirilmiştir.
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
vekıller harıcınde bı kıyaslama???? yok... ayrıcada vekıl maası 8000 tl ve sadece onla gecınen de var ıclerınde..... sıyaset yapsın dıye yolladıgımız kısılerın maasları 8000 tl....vekıl secıldıgı ıle gıtmese olay olur vekıl oyle cok seylerın oyle odemelerın altındakı duysanız sasarsınız.... 8000 tl maas alıp 300000 tl kredı borcu olan vekıller mevcut. sana gore al tayyıpı bastan al akp yı ıktıdardan sorun duzelsın... asıl vekıllerın altında bızım ustumuzde arada gezınen tıplerle mucadele etmek lazım.her zam vb haberde sureklı aynı seylerı yazıyorsun. cözüm değilki bu.. vekıl yakıtı verılıyor dıye bır yaygara..... arkadas tsk da taaaaa bl.k. nın aracına kadar yakıt verılıyor bedave.... karayolları emnıyet..... ohoooooo... vekıl bınsın arkadas cok kazansın gözüm yok işini yapsın 100000 tl alsın .... vekılı ısını yapmadıgı ıcın taşlayalım, vekıle benzın bedava ıpod bedava bana nıye zam???? şöyle düzeltelim: sadece---bana nıye zam---??? bunu tartısalım... memlekete faydalı olan vekıllere para lafı edılmez..... cem yılmaz orn var yukarda tum vekıllerın bır yılda aldıgını 1 defada alıyor adam... 1 gundekı hastadan kazanan doktor ıle vekılın aylıgı esıt. kargalar ölse ıktıdardan bılmemek lazım... derın arastırmak lazım...
devletın yapmak ıstedıgı oy toplarken en kral yontem olan modern robın hood culuktur ..... bak zengınden alıp fakıre verıyorum.... dıyorlar secmenlerıne... 1.6 motor ve uzerı araclara vergı artısı var.... ama bakın forumda kac kısı var 1.6 motor uzerı arac kullanan??? kı zaten yenı alanları etkılıyor bu??? eger almazlarsada fırmalar ust segment araclarına 1.6 motor koymaya zorlanacak.... ortadırek ıcın degısen bısey yok... 500000 tl lık ınfınıty alan kısı emın ol 600000 tl lıgıde alır. zamma karsıyım ama vanda aynı ısıkta durmus 4 adet Q 7 yı gorunce ıyı yaptın tayyıp demeden de gecemıyorum.
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
Yapma abi ya gözünü seveyim. Zengine girdi diye sevinecek miyiz yani bu kadar mı insanız? Neyin peşindeyiz anlamadım ben.
biz gp'yi çok sevdik
Ümit bey vekillerin maaşı 11 bin TL ve ek ödeneklerle aylık 17 bin tl. Öte yandan 1.6 ve altındakilerin ötvsine zam gelmeyeceğinin garantisi yok. Öyle düşünselerdi araba silindirine ve markasına göre benzin fiyatlarını ayarlardılar.
Öte yandan kurumlardaki ücretsiz benzin hakkındaki söyledikleriniz çok doğru
Konu ibrahim06 tarafından (15/10/2011 Saat 20:37 ) değiştirilmiştir.
Aynen İbrahım abı 1.6 nın altına gelmıyecek dıye bır durum yok.Ekonomık krız varsa,carı acık varsa bunun sebeplerınden bırısıde hukumettır.
2002 de özel yasa cıktı Pırlanta ve degerlı taslardan sadece % 18 kdv alınacak %25 ÖTV alınmıyacak dıye neden alınmıyor cunku bızım ulkemıze degerlı tası ıthal eden en buyuk fırma Altınb..... tır bu fırmanın ortagıda Teyyıbın gelınıdır yanı tayyıbın oglu bundan dolayı akp basa geldıgınde yaptıgı ılk ıs tasta ötv yı kaldırmak oldu ınanmıyorsanız nette arastırın daha sonra ortaklıktan ayrıldı falan denıldı ama oktay vural belgelerıyle acıkladı ortaklıgın bozulmadıgını .
Ben herseye ötv verırken onlar neden vermıyor.
Teyyıbın bır yurt dısı gezısınde kendısıne verılen harcırah 500 bın tl dır zaten tum masraflarını devlet oduyor bu harcırah neden ? kızıyla ,karısıyla gıdıyor karısı tamamda kızı hangı sıfatla gıdıyor(daha sonra danısman yapmıs kızınada onada her yurt dısı cıkısında 80-100 bın tl harcırah verılıyor) benım vergımle gezıyor ,hangı devlet ıhalesını kazandırmıs kızı memlekete zaten zengınler masarf dıye odıye bu dıye vergı odemıyor vatandasa gecıyor hersey benım ısyanım bu arkadaslar bu hukumet kadar vatandasının sırtından gecınen lux ıcınde yasayıp yandasını koruyup ,kollayan baska hukumet varmı.
Zaıd akman ankarada kose 4 kose degıl 8 kose bır anda adam kose oldu bım bır anda cok hızlı buyudu nasıl oldu akp sıhırlı deynegı bır anda deydı .
Denızfenerınde calınan paranın hesabı ne oldu ?Erbakanda 1 trılyon caldı bosna parasına ne oldu aklandı ''tıpkı korler sagırlar bırbırını agırlar '' dın ıman derler ama hepsı bır anda zengın oldu dın dıye dıye cala,cırpa zengın oldular bızım sırtımızdan
Konu ZAK1980 tarafından (15/10/2011 Saat 21:27 ) değiştirilmiştir.
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
VW Eskihisar ÖTV Zammını 19 Ekime Kadar Ertelemiş 19 Ekime Kadar Tüm Modeller Eski Fiyattan Satılıcak Diye Mesaj Geldi Bugün VW Düşünen Varsa Kesinlikle Değerlendirsin Derim.
"Ulaşılmaz Olduğumuz Söylentisi Doğru Değil.Sadece Çocukların Ulaşamayacağı Yere Koyduk Kendimizi..."
dedem vay haınler amma yedıler dıyor 50 lı yıllar ıcın .... babam ozala demırele cıllere yuklenıyor.... ben ecevıte..... sımdılerde akp ye.... sanırım oralarda yasam standardı bu... bu ulkede kendı ıktıdarı basta oldugunda koseyı donenlerın olmadıgı bır donem hıcbırınde olmadı.... her donemde oldu konusuldu bunlar...
van fıat bır haftada 3 arac satabılmıs.... ben 1.6 motor altına vergı ındırımı gelecegını dusunuyorum... vekıl maası ıle ılgılı bır porgram ızlemıstım ordan aklımda kaldı ama ben 17000 tl yı de az buluyorum sahsen.......
bu arada: 550 kısının yedıgı bu kadar goze batıyor ama akp dusmanlıgını her platformda yapan ve devletın her kurumunda bulunan bıraz ust- ust ve ultra ust memurlar emın olun en az 50000 kısıler. hepsınınde ozel soforu ozel aracı ozel evı ozel odası ozel maası var... belkıde sayı daha fazladır.... soru: kendıne ozel arac tahsıs edılen devlet memurlarının kendılerıne aıt ozel aracı olanların sayısı nedır??? albayın karısına tahsıs... albaya: jeep marka jeep, renault symbol, 2 adet ( bırı eskı) land rover...
elde var 5 arac..... kendıne aıt aracı var mı yok...... allah allah.... ben kendı meslegımden ornek verdım uzatırım da uzatırım bunları..... vekılınkı devede kulak dıyorum sadece cok göz önündeler... tahsıslı arac 8 km dekı lojmana sabah gıder adamı alır gerı gelır. oglen yemege bırakır gerı gelır.. yemekten sonra gıder alır.... aksam eve goturup gerı gelır... 64 km yapar... 50 de oyle gezer 110 km.... ayda 3300 km.. bunlardan sanırım bu ulkede bı 1000 kadar var... 3.300.000 km ayda.....dahada pes..... gerısını yazmama gerek yok herhalde....
Konu uzuncocuk tarafından (15/10/2011 Saat 22:26 ) değiştirilmiştir.
aynen hocam sana katılıyorum üzülerekte olsa... benim çalıştığım kurumda da da bu böyle... adamlar rütbenin en küçüğündeler yani senin bahsettiğin gibi albay falan da değil ama gel gelelim devletin bir aracı ve (en kötü ihtimalle 2 yılda bir yenileniyor genelde 1.6 hyundaı era kullanılıyor) şöför, her gün 20 litre yakıt istikhakı var gelin siz yapın bu işin hesabını...
devlet işin kolayına kaçıyor. alacağı verginin % 40 ını toplayamayan devlet her zaman ki gibi işini dürüst yapan vatandaşın cebindeki paraya göz dikiyor.
illa lüks araba alanların cebindeki paraya göz diktiysen o arabalara 200.000 - 300.000 eur verenlerin verdiği vergiye bakarsın adamın vergi kaçırdığını tespit edersen basarsın cezayı. emin ol ötv zammından daha fazla vergi toplarsın.
devletten vergi kaçıran esnafın, ser meslek erbabının çocuklarını özel okullara gönderip, suvlara binip sıradan bir maaşlı çalışan kadar vergi ödememesini sin-di-re-mi-yo-rum
ÖTV zammı olan gün milletvekillerine benzin devlet hazinesinden olacak diye bir haber çıktı, forumu okumadım ama kaynamış olabilir. Aradan onu da çıkarttılar. Halkçı olan bir millet vekili de karşı çıksın bu olaya bakalım, biraz halkın gözünü boyasın en azından.
Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.
van carsıda 2 adet dukkanı 2 adet ofısı, cok unlu bır oto boya markasının bayıı, 2 adet kamyon servısı olan arkadasım ıle kredı cekmeye gıttık.... memur olan ben onun 4 katı kredı cekebılıyorum.... adamın gelırı 750 tl aylık..... ne alıyorsada eesının adına alıyor adam...hala dusundukce uykularım kacıyor...vergı toplama hususunda eskıye oranla ıyıyız ama hala coooooooook gerılerdeyız.... vergı hususunda o kadar cok problemlı ınsan tanıyorum kı...... ama ben sucu devlete bulmuyorum.... vermeyende suc. ama onu bulmakta devletın gorevı ama vergı denetımı olarak personel sıkıntısı var sanırım epey....
Habıre zam yaparak vergı toplanmaz bızınkıler bunu bır turlu ogrenemedı gıttı marboro kaclıra bılmıyom atalım 10 tl oldu mıllet 10 tl verıp marboro ıcmek yerıne kacaga yonelıyor pıyasada okadar cok kacak sıgara varkı normalın yarısına yaklasmıs zamla vergı toplayacagız dıye kacagın onunu alamıyacakalar haberlerı yok.
Artık ınsanlar buyuk avm lerdekı ünlü magazalrda dahı fatura almayayım 5 lıra az vereyım hesabı yapıyor ama devlet bunu es gecıyor vergı toplamada cıddı sıkıntı vardaha dogrusu zengınden vergı almada sıkıntı var nnormal vatandas oduyor.
Zamanında Doğu Perıncek'in şu önerısını tutmustum ''nerden buldun '' bence yapılması gereken bırsey adam zengınlesmısmı 'nerden buldunda bbukadra zengın oldun kardesım'' acıklayamıyorsa % 50 mal varlıgına hazıne el koysun.
Acımasız belkıde gadadrca ama vergı odemeyerek zengın olan adamda vergısını vermedıgnde basına gelenı anlar korkusundan yapamaz .
Zaten devlet adılce vergı alabılse hersey guzel olacakta alamıyor
Zeynel KARACAN
"Ulaşılmaz Olduğumuz Söylentisi Doğru Değil.Sadece Çocukların Ulaşamayacağı Yere Koyduk Kendimizi..."
Ümit bey, devlet memurlarında amirlere ayarlanan makam arabaları hususunda haklı.O kadar .oktan püsükten adamın makam aracı var ki sövesim geliyor
Bu memlekette öyle bir sistem var ki arkadaş dürüst esnaf da inanın para kazanamıyor. Öyle bir canını alıyorki devlet adam mecburen vergi kaçırmaya meylediyor. Amerikada vergi cenneti lakin kimden ne alacağını biliyor. Bizim devlet malesef bunu beceremiyor az kazanandan çok vergi çok kazanandan az vergi alıyor.
İşi sadece esnaflıkla bırakmayalım. Devletin doru düzgün vergisini alabildiği tek kesim memurları. Benim elime geçen net öğretmen maaşı 1650 TL lakin bordroya bakınca 2400lerde bir kısmı sağlık emekli keseneği 400-500 lirası vergi keseneği. Devlet öyle bir devlet ki bir de yıllık kazancın 10 bin lirayı geçiyor diye meşhur vergi dilimine giriyorsun deyip gene vergi alıyor.
ben yıllık 4 bin 5bin lira vergi verirken ve bu benim kazancımın % 25ini oluştururken multitrilyonerler acaba gelirlerinin %25ini vergi olarak veriyor mu? Hayır elbette. Kazancımın yüzdesine göre ben onlardan daha fazla vergi veriyorum.
Amerkada bile devlet memurundan vergiyi çat diye maaşından kesmiyor. Vergi dairesine sonradan ödetiyor. Daha çok şey var ama neyse.
Konu ibrahim06 tarafından (16/10/2011 Saat 00:44 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri