Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: LPG hakkında ilginç bilgiler

mehmet ali aykut
    egzo-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45
    Edilen teşekkür: 437

MMO İZMİR ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI
    LPG’li Araçlarda Kullanıcı Hatalarına Dikkat!

LPG’li araçların bilinçli kullanılması, LPG’li araçlarda meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanmasında önem taşımaktadır. Şubemiz, bu nedenle LPG’li araç sürücülerinin uyması gerektiği kuralları basın yayın organları aracılığıyla bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunmak gereğini duymuştur;

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
    LPG yakıt sistemleri, doğru malzeme ve doğru montaj ile kullanıldığında güvenli bir sistemdir. Aracınızda, güvenli bir çalışmayı sağlamak için aşağıdaki önlemlerin alınması önerilmektedir.
    · LPG deposu üzerinde bulunan multivalf, deponun % 80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. LGP dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG deposunun ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır. Bu durumda ise LPG deposuna fazla yakıt alınacaktır. Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur.
    · LPG deposu kullanım ömrü imalat tarihinden itibaren 10 (on) yıldır.
    · LPG deposu ECR-67R ve TSE 12095 standardına uygun olmalıdır.
    · LPG deposu ile benzin deposu arasında yalıtkan bir malzeme yok ise aralarında en az 50 mm mesafe olmalıdır.
    · Sızdırmazlık kutusu ve havalandırma hortumları mutlaka monte edilmelidir.
    · Havalandırma hortumları yırtık, kopuk, ekli olmamalı; içinden kablo vb. şeyler çıkartmak amacıyla kesinlikle delinmemeli ve sızdırmazlığı sağlamak için her iki ucuna da metal kelepçe takılmalıdır.
    · LPG dolum ağzı kesinlikle bagaj içerisinde olmamalıdır.
    · LPG bakır boruları üzeri pvc kaplı ve minimum 1 mm et kalınlığında olmalıdır.
    · LPG bakır boruları kesinlikle araç kabini ve çamurluk içinden geçirilmemelidir.
    · LPG bakır boruları ve LPG depoları egzoz boru, susturucu ve manifoldlarından en az 15 cm mesafede olmalıdır. Çok zorunlu durumlarda en az 5 cm yaklaşıldığında kalınlığı en az 1 mm olan yalıtkan malzeme ile yalıtılmalıdır.
    · Motorun ilk çalıştırılması veya stop edilmesi durumunda güçlü bir LPG kokusu duyulabilir, bu normaldir. Ancak aracınız çalışmaya devam ederken meydana gelen LPG kokusu herhangi bir sızıntıya işarettir. Bu durumda aracınızı bekletmeden yetkili servise götürmeniz gereklidir.
    · Aracınız herhangi bir ateşe yakın bölgeye park etmeyiniz. LPG buharı havadan ağırdır, herhangi bir kaçak olduğunda LPG en düşük seviyeye yönelecektir. Bu yüzden aracınızda herhangi bir şekilde sızıntı var ise kanalizasyon, çukur ya da buna benzer alanlara park etmeyiniz.
    · Aracınızın LPG ile çalıştığını belirten çıkartmaları aracın ön ve arka camına yapıştırınız.
    · Yakıt kaçağı oluştuğunda sigaralar söndürülmeli, motor ve tüm elektrik aksamları kapatılmalıdır.
    · LPG sızıntısı ile cildinizi temas ettirmeyin. Soğutucu bir yapıya sahip olan LPG soğuk yanıkların oluşmasına neden olur.
    · Araçlarda ısıtma amaçlı açık alevli ısıtıcılar kesinlikle kullanılmamalıdır.
    · LPG’li araçlar kapalı otoparklara ve yeraltı otoparklarına park edilmemelidir.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
    Anadolu Cad. No:40 Kat: M1 Bayraklı-İzmir
    Tel: +90.232.444 8 666 Faks: +90.232.486 20 60

Hasan *
    Elektronik Otomasyon asukasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 195

lpg deposu haricinde aracın hiç bir yerinde 3 mm çelik sac yoktur. buda böyle biline haa araç zırhlıysa onu bilemem
    Punto Evo 1.4 Dynamic S&S Dualogic
    FG Monster 4x4 1/6 Off-Road
    Revo 3.3 4X4 1/8 Off-Road

MURAT EMRAH YILDIZ
    DADAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 MEY 89
    Edilen teşekkür: 5

Alıntı cute.poison Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taktırmış olduğun bu 2 parça kaça maloldu acaba?
    200 TL ye mal oldu kardeş...

Sertaç AKYOL
    sertac_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

Slm Arkadaşlar.Bilmiyorum doğru yere mi yazıyorum ama yanlış yazıyorsam da kusura bakmayın. bende de 2010 punto evo 1.4 77bg dyn. bulunmakta. 2010 mayısta aldım. Şu an 11.200 km de. Bu aracın çok rezil bi yakıt tüketimi var.. Şehir içinde ne kadar dikkatli olursam olayım 0,35-0,40 krş yakıyor. Geçen Hafta Antalya ya gittim. Tam 1000 km yaptım.. 100 km hızı geçmedim 0,33krş yaktı.. Bu kadar rezil bi yakıt tüketimi olduğunu bilseydim almazdım.. Ne önerirsiniz yakıt tüketimini düşürmek için?

Özgür TÜRKOĞLU
    ozay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 148

Aracınızı satıp 1,3 multijetini almalısınız Lpg düşünürseniz taktırması işletmesi 1500-2000 tl arası masrafınız olur Yerinizde olsam aracımı satar 1,3 dizel motora geçerdim

Sertaç AKYOL
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Ahhhhh Ahhhh ne gadddar güzell diyorsunda daha ödenecek 33 adet taksiti bulunuyor

Sertaç AKYOL
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Bende 2010 1,9 caddy de var. Arkadaş istanbula gittim sürekli 180-190 km hızla yarım depo mazot yedi. Benzin düşmanı puntoyla gittim 90 km hızla belkim bi ara 92-93 olmuştur oda yarım depo benzin yedi..

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

Alıntı sertac_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 2010 1,9 caddy de var. Arkadaş istanbula gittim sürekli 180-190 km hızla yarım depo mazot yedi. Benzin düşmanı puntoyla gittim 90 km hızla belkim bi ara 92-93 olmuştur oda yarım depo benzin yedi..
    anladım

Özgür TÜRKOĞLU
    ozay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 148

Ahhhhh Ahhhh ne gadddar güzell diyorsunda daha ödenecek 33 adet taksiti bulunuyor
    33 taksit bitene kadar benzin masrafı sizi çok üzmesin

Bir ekleme yapayım Aracın şehiriçi tüketimine 0,35 - 0,40 yazmışsınız Bu tüketim benzinli bir araç için şehiriçi kullanımda normal bir rakam Az yakıyor denilen benzinli araçlar bile şehiriçi kullanımda bu rakamın altına düşmez Hatta aracın teknik bilgilerine göre 0,33 tl tüketim öngörülüyor Yalnız uzun yolda da 0,33 rakamı bana fazla geldi Sanki bir hesap hatası oluyor diye düşünüyorum Çünkü şehiriçi ile şehirlerarası yolculuk arasında bu rakamdan çok daha fazla fark oluşması gerekiyor Hele ki 100km/saati geçmediğinizi belirtmişsiniz
    Konu ozay06 tarafından (15/08/2011 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.

Sertaç AKYOL
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Üzmeyi bırak direk intihar sebebi yaa.. Böyle olduğunu bileydim alır mıydım hiç!!!! benim arkadaşın 2000 motor 300 beygir nissan 200 sx'i var. benim arabayla aynı yakıyor..Güler misin Ağlar mısın?

Mustafa Erkal
    abellan denton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 14

LPG tehlikelidir. Başbakanımızı dinlemediniz galiba bizim memlekette "düp"ler nükleer santral gücünde amman dikkat. uranyon sızdırabilir

Sertaç AKYOL
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı ozay06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    33 taksit bitene kadar benzin masrafı sizi çok üzmesin

Bir ekleme yapayım Aracın şehiriçi tüketimine 0,35 - 0,40 yazmışsınız Bu tüketim benzinli bir araç için şehiriçi kullanımda normal bir rakam Az yakıyor denilen benzinli araçlar bile şehiriçi kullanımda bu rakamın altına düşmez Hatta aracın teknik bilgilerine göre 0,33 tl tüketim öngörülüyor Yalnız uzun yolda da 0,33 rakamı bana fazla geldi Sanki bir hesap hatası oluyor diye düşünüyorum Çünkü şehiriçi ile şehirlerarası yolculuk arasında bu rakamdan çok daha fazla fark oluşması gerekiyor Hele ki 100km/saati geçmediğinizi belirtmişsiniz

Diyorumya hızım belki bi ara 95 olmuştur.. Sırf ne kadar yakacak diye böyle gittim.Borcu bitsin hemen elden çıkartacam yaa.... Benzin Düşmanı...

Hakan Tekpınar
    blk_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    10 HT 543
    Edilen teşekkür: 90

Hocam aynı aracan bendede var daha 7000 km de 500 km de iken gittim gaz taktırdım Atiker en uygunu ve bizim araçlara uyumlu güzel bi ustaya Atiker taktırın . Şuan şehir içi tüketim 225 lira tavsiye ederim..

Sertaç AKYOL
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Dışarda taktırdığımız zaman araç garanti dışı kalıyormuş. serviste 1600 Tl world kart, diğer kartlara da 1750 Tl ye SANLORENZO lpg takıyoruz dediler.. Ne yapsam ki?

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

.
    Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 18:01 ) değiştirilmiştir.

Sertaç AKYOL
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

16-17 krş mu şaka gibi... benim arabada ferrari motor olduğu için böyle yakıyor...

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

16-17 krş mu şaka gibi... benim arabada ferrari motor olduğu için böyle yakıyor...
    100 kmde sorunsuz gayet relaz 90-120 arası hızla 5.2 ortalamayı tutturdum.400kmlik yolda.donuste 110-160 arası gezinerek geldim 8.4 ort.tutturdum.bence araç gayet makul yakıyor en azından ne oldugunu biliyuorum içerideki motorun .

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

slm arkadaşlar.bilmiyorum doğru yere mi yazıyorum ama yanlış yazıyorsam da kusura bakmayın. Bende de 2010 punto evo 1.4 77bg dyn. Bulunmakta. 2010 mayısta aldım. şu an 11.200 km de. Bu aracın çok rezil bi yakıt tüketimi var.. şehir içinde ne kadar dikkatli olursam olayım 0,35-0,40 krş yakıyor. Geçen hafta antalya ya gittim. Tam 1000 km yaptım.. 100 km hızı geçmedim 0,33krş yaktı.. Bu kadar rezil bi yakıt tüketimi olduğunu bilseydim almazdım.. Ne önerirsiniz yakıt tüketimini düşürmek için?
    bence araç size uygun değil. Satmanızı öneririm.
    BEN TAM YÜK VE ÜST BAGAJ + 4 KİŞİ+FULL KLİMA BİR DEPOYLA 755 KM YAPTIM. 160 TL YE DOLDURDUM ANKARADAN. SİZİN OLAYDA BİR SORUN VAR.
    Konu gurik tarafından (17/08/2011 Saat 20:08 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı pdr42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında bu korkunun sebebi bizleriz. lpg olayı türkiyeye tüple grmiştir. Adamlar 12 kg lık mutfak tupunu direk tkarak kullandıkları icin guvenlik sıfır seviyede oldugu icin bircokkez bu tarz arclar yandıgı icin artık boyle bir önyargı oluşmuş durumda maallesef. siz istediginiz kadar guvenden söz edin benzinliden daha guvenliolmasına ragmen forumda bile guvenli olmadıgını soyleyen bircok kisi vardır.

mesala bu söylediğine örnek ben
    kendi fikrimdir ama ben lpg ye güvenmiyorum
    belli eski kafalıyım ama lpg li otomobil = tekerlekli bomba benim gözümde
    lpg kullanan arkadaşlar bana darılmasın kendi düşüncem sadece

bu arada konu başlığına uygun olarakta bir öenemli bilgide ben vereyim lpg ile ilgili ,
    lpg li araçlarınızda hava filtresi değiştirdiğinizde lpg ayarını yaptırmanız gerekli ayar bozuluyor temiz hava girişi nedeni ile çoğu kişi bilmez lpg li araçlarda hava filtresini her değiştirmede ayar yaptırmak tüketim için ve düzenli çalışma için oldukça önemlidir

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

.
    Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 18:00 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon