aracı alırken çok araştırdım, getz, accent, mitsubishi colt, subaru impreza (araç olsa alıyordum valla) , yeni fiesta, chevrolet aveo - cruze , toyota auris , yeni mazda 2 , ve 1-2 araç daha baktım sanırım ama yakıtı en uygun olan ve tipi güzel olan punto'yu tercih ettim. aslında fiat alınmaz mantığı çok doğru. nedeni ise yedek parça fiyatının yüksek olması, müşteri hizmetlerinin hizmetin anlamını bilmemesi, servis çalışanlarının yeterli bilgiye sahip olmaması , araçlarının kronik sorunları vs... vs...

ancak belirli bir kaç kriter neticesinde bu aracı almaya karar verdim. yakıtı şehir içi kullanım için gayet iyi seviyede, şehir dışında ise hiç kullanmadım aslında yorumum yok. donanımı ise kendi sınıfındaki çoğu araçta yok , tabi bu kriteri fiyatına göre değerlendirdim. bu arada zaten araca yine 600 lira kadar zam gelmiş az önce gördüm.

1.4 fire motor kullanıcıları bence keyfine baksın, sonuçta yarış arabası değil bu. gittiği kadar gider, yetmiyorsa demek ki araba değiştirme zamanı gelmiştir. aracı durduk yere kötülemeye gerek yok, kendinize ve kullanıcılarına zarar veriyorsunuz aracı kötüleyerek. adamlar bu motorun yetersiz olduğunu düşünse zaten koymaz , eco mode açık kullananlar kapatıp öyle kullansın arabayı bi görsün seriliği. ben alıştım, memnunum ama işte fiat olması nedeniyle 5 yıl sıkıntı çekeceğim kesin. keşke en baştan bulaşmasaydım diyorum marka tercihinden dolayı, ama artık çok geç. araçtan da memnun olmasam zaten satarım gider 5 yıl beklemeden. bir daha fiat'a asla yanaşmam. ne yapalım kısmetimiz buymuş.