geçmiş olsun ama en başta sizin ihmaliniz var...
geçmiş olsun ama en başta sizin ihmaliniz var...
Keyif BMW'Dir...
evet en dogrusu motor no ile sorgulama yada şase numarası ile sorgulama. ZAten bu işi yapan dürüst elemanlar pert kaydının oldugundan söz ederler. Bende bu işi yapmaya başladım) yani söylerim satarken
)
Benim kuzende bu işi yapıyor enkaydı sanırım ismini yanlış hatırlıyor olabilirim. Oradan ihale ile pert araçları alıp topluyor.. pertli derken Sağında solunda ufaktefek hasarları olan araçları alıyor.. Diğer kuzenime 2009 model volvo s40 almıştı mesela sadece ön tamponu değişti başka hiçbirşey yoktu..
Demek istediğim çok az hasarla perte çıkan çok araç var baksanız pert demezsiniz yani..
BY Turbo SPORT 150 HP
evet enka yapıyor bu işi 1500 lira teminat yatırıyorsun. millet neler topluyor kendime oradan bir arac alcagım biraz daha para kazanırsam)
arkadşlar çok teşekkür ederim destek ve moralleriniz için...
inanın biraz olsun rahatladım ama yinede aklıma geldikçe sinir oluyorum,çünkü ilk aracım ve biraz birikmişimle ve üstüne kredi çekerek almıstım ve içime sinerek almıştım insan böyle oluncada ister istemez üzülüyor ama binici olduğum için pek kafama takmıyacam yinede destekleriniz için çok teşekkürler...
Bu insanoğluna da hiç güven yok... hurda aracı orjinal diye satmakta namussuzluktur bence....
Çok geçmiş olsun
Araçlar genellikle motor kısmına darbe almışsa perte ayrılıyor.
bilgiğim kadarı ile hafızam yanılmıyor ise pert aracın trafık tescil sarihide değişiyor
model tarihi ile trafik tescil tarihi kontrol edilmeli
adam eline balyozu alıyor arabanın orasına burasına vuruyor. sonrada perte ayırıyor tv lerde bi ara cıkmıstı haberi
sigortayı dolandırıyorlar kısaca. peki benim anlamadıgım pert aracın neden kaskosu yuksek oluyor. ornegin a sahsındaki arac pert oldu adam onu sattı b sahsı aldı aracı kaskosu yuksek iyide bu aracı kullanan adam a sen b nin nasıl kullancagını nereden bilyiorsun
konu sahibine birşey soracağım
ankarada hangi ototeste götürmüştünüz aracı?
Ankara ostim de AUTO CONTROL OTO TEST MERKEZİ ne götürmüstüm...
Bana verdiği exspertiz raporunda bütün kapartolarının orjinal olduğunu değisenin olmadığını 5 parça boya olduğu yazıyor,motorunun çok iyi olduğu ve sadece arka fren balatalarının 60 bin km bakımından sonra(şuan 50 bin km) değistirmem gerektiğini söyledi...
Bu test merkezini mahkemeye versem benim için bundan sonra ki süreç ne olur arkadaşlar...
bakın burada bir hatanız var.aracın pert olması demek illa kaporta hasarlı kaza yapacagı anlamına gelmez.sel hasarlı araçlarda cizik dahi olmasın yine pert edilir.veya mekanik hasarlı araçlar yani aracın yoldan çıkıp bir tarlaya felan girer.aracın kaportasında cizikler oluşur ama aracın altındaki takımların neredeyse tamamı zarar görer ve bazı durumlarda hava yastıgı bile açar ama araç perttir ve kaporta degişimi gerektirmez.sizin ekpertiz yaptırdıgınız yerin sorumlulugu kaportada degişim olmuş fakat size söylememişse başlar.aracın pert edilmesi durumuyla degil.sonuçta aracın pert olup olmadıgını sorgulması gereken malesef sizsiniz.ekspertiz firmasını mahkemeye verseniz dahi araç incelemeye girer ve dedikleri çıkarsa mahkeme sizin üstünüzde kalır.ha yok ben şansımı deneyim derseniz ayrı bir konu.
burada olay şudur kimden araç alırsanız alın plaka veya şase sorgulatması mutlaka yapın veya yaptırın.bunu sms yoluyla veya sigortacı firmaların tramer sayfasından görebilirsiniz.(tramerde sigorta firmaları başka bir ekran kullanır.bunu bizim gibi 3.sahıslar göremez.ayrı bir kullanıcı adı ve şifre ister bunu sigorta şirketleri verir.ve sadece o acente girebilir.)
Maalesef noter satış sözleşmesinde "kontrol edip teslim aldım" şeklinde bir ibare var. bu yasal haklarınızı tehlikeye sokar.
Eski puntomda bir yıl kullandıktan sonra (ikinci sene kasko yenileyecekken) bana da böyle bir süpriz çıkmıştı. Ben alırken yetkili fiat servisi "Kırmak Oto" ya ekspertiz yaptırmıştım, temiz demişlerdi. Daha sonra anladım ki satıcıyla arkadaşmış ekspertizimi yapan dangalak.
Açık açık "pert kaydı vardır" diye ilan yazdım 10 günde satıldı. Üstelik aldığım rakamın 1500 tl üstüne vermiştim.
(Dürüst olmak herzaman işe yarar!)
Konu smartmavi tarafından (06/06/2011 Saat 10:42 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri