Yetkılı servısmı dedı bunu.Bende sıs taktırırken on tampon sokulecek dedıler bır cok yer ama kavaklıdere sokmeden hallettı tampon sokulecekte sonra satarken bu degısmıs demesınler
Merhabalar, Punto evo ön sol sinyalim taş çarpması sonucu kırıldı, sinyal ücreti 50 tl fakat sinyal ön tampon komple sökülmeden değiştirilemiyor. Yani lambası bile değiştirilmek istense ön tampon sökülmek zorundaymış. Tampon sökme ücreti olarak ta 80 tl isteniyor. Bu durum böylemidir, başına gelen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
Yetkılı servısmı dedı bunu.Bende sıs taktırırken on tampon sokulecek dedıler bır cok yer ama kavaklıdere sokmeden hallettı tampon sokulecekte sonra satarken bu degısmıs demesınler
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Evet yetkili servis söyledi önce onlarda sökülmeden takılacağını sandılar, sonra arabayı kaldırdılar tamponun sökülmeden yapılamayacağını söylediler. Ama birde kavaklıdere fiatı arayıp sormayı düşünüyorum.
Fiat servisinden arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur sanırım. Bencede komple sökülmesi çok mantıksız.
bencede mantıksız
Demek ki hiç evosu olupta ön sinyal değiştiren olmadı.... Net olarak nasıl değiştiğini bilen bir arkadaş yokmu....
Ön sis farına tampon kenarından ulaşabiliyorlar, muhtemelen servis daha fazla servis parası almak için bu şekilde davranmış. İyi bir ustaya götürülerek 10-20 TL'ye halletirilebilir.
Beneficium accipere libertatem est vendere
problem sis farı değil ki sinyal değişecek acaba sinyal daha üstte olduğu içinmi ulaşılamıyor.
Hocam bende sol önden darbe almıştım darbe sonucu sol far ve sinyalim değişmişti. Ama tamir esnasında araç başında değildim ve karşı tarafın kaskosu ödeğinden bana bir fiyat yansımadı başındada olmadığımdan göremedim nasıl olduğunu bence en güzeli kavaklıdere servisini ara bi sor bakalım![]()
Şimdi kavaklıdere fiatı aradım onlarda tamponun sökülmesi gerekiyor dedi yapacak birşey yok. Yani sinyalin lambası bile patlasa değişim için tampon sölükelcek olacak iş değil.....
80 lira çok böyle olunca milleti servis dışına kaçırtıyolar halbuki evonun tamponunu üstten 3-4 torx vida davlumbazlardan 3-4 normal vida alttanda 4 tane torx vida tutuyo yani kendiniz indirmeye kalksanız 15 dak sürmez ayrıca evo davlumbazlarında bi bölüm var sinyale ulaşmak için iki civata tutuyor ordan sadece ampul değişimi için kullanılıyo galiba ordan kendiniz bi deneyiniz yada kaskonuz varsa hiç uğraşmayın derim.
Evo korna değişimi için bile tamponun bir tarafını söküyorlar tecrübeyle sabit..
arka sis farı için tamponu sökmeden yapıyorlar ama sinyali bilmiyorum..
Yeni konu açmamak için konuyu hortlattım
Gecen hafta otoparkta aracıma biri dokunmuş saağ ön sinyal lamba bitaraftan içeriye doğru göçmüştü pazartesi günü bursa birmota gittim tampontırnakları kırılmış dediler tampon sökülecek sinyaldede problem varsa hem tampon hem sinyal değişcek dendi kaskodan yaparız dediler bende bi bunun için kasko bozulurmu burda kırık falan yok sadece tırnaklardan ve sinyalde olan 3 vidadan bitanesi gravetle birlikte çıkmış dememe rağmen tampon değişcek diye ısrarettiler bende bırakın kalsın dedim
bugün aracı çektim garaja bi bakayım diye ön teker davlum bazlarına sinyallere ulaşmak için ayrı bi bölme yapılmış bizim araçlarda 2 adet vidası var onları söktüm ve sinyal karşımda sinyalin 3 vidasından 2 sini söktüm zaten bitanesi yuvayı patlatmış ama çok hasar yok tu yuvayı tekrar biraz düzeltip grafeti yerine taktım ve güzelce sıktım orjinalden daha sağlam oldu ön sinyal ampulleri için sakın tamponlarınızı söktürmeyin çünkü davlumbazdaki 2vidayı söktüğünüzde ordan 5x20 cm gibi bi plastik parça açılıyor ordanda ampul çok rahat değiştiriliyor ama komple sinyali değiştirmek için tampon sökülmek zorunda çünkü 3.cü vida ya ulaşılmıyor ne alttan ne o açılan davlumbazdaki pencereden herkese kazasız sürüşler
aynı olay başıma geldi konyadan ankaraya dönerken taş çarptı sinyalim kırıldı ve ağaçlı serviste sadece ön tampondaki gri kısım çıktı tamamı fln değil ve 40 küsür bi fiyat ödedim sizi yanlış bilgilendirmiş olabilirler bir kez daha görüşün
artık kendim hallettim bugün
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri