-
bende puntomdan memnunum çok şükür sorun yaşamadım.
bi ara satıp jetta almayı düşündüm .araştırdım jetta yı kimse al demiyor herkes şikayetçi
hani biz diyoruz ya herzaman ww.toyota vb markalar fiat dan iyi diye
valla arabalar parasına göre 22 bin tl 3 yaşında dizel km 30 binde olan ve donanımıda çokta kötü ollmayan (ama görüntüsü iyi olan) kaç tane otomobil bulabilirsiniz
maalesef bulamazsınız..........
ben puntomu seviyorum .elbet elimde param olursa bravo alıcam1.6 mjt 120 bg skydome
-
İlk Grande Punto aracım 2006 modeldi. İkinci el aldım. Severek biniyordum. Ta ki bozuk yollarda çok aşırı ses yapmaya başlayana kadar. Dışarıda bir ustaya götürdüm amortisör takozları ve birkaç alt takım parçası değişecek düzelir dedi.
Tamam dedik parçalar söküldü ama yeni parça hiçbir yerde yok. Servislerde amortisör takozu bulunmuyor. Sebeb ise amortisör takozları sorunlu olduğu için yeni seri sorunsuz olanlar gelecekmiş. O yüzden yokmuş !!! ( Dikkat edin bu noktaya hala sorunsuz yeni parçalar gelecek hikayesi devam ediyor )
Enriko Aliberti' ye gittim eğer bizde yaptırmazsan parçayı satmayız dediler. Kavga, dövüş zorla aracıma yedek parça aldım. Çünkü zaten sorunlu üretim olan bir parça için bir tomarda işçilik parası istiyorlardı. Daha sonra düşündüm dedimki belki benim aracım daha önce hor kullanıldı diye bu kadar sorun çıkarıyor. Ben en iyisi bunu satıp garanti dahilinde az kullanılmış bir araç alayım. Sattım gittim Linea aldım. Amortisör takozları ondada bozuk çıktı. Garantili ya servise gittim. Değiştirdik dediler. Ama ben yağlayıp geri verdiklerini iyi biliyorum. Bagaj tertibatı bozuktu garantiden değişecekti. 1.5 ay parça gelmedi. Yalandan geliyor yani. Belki hala geliyordur : ))) Gittim sanayide bir ustaya baktırdım. Yayını taktı yaptım abi parada gerekmez dedi.
Bu arada benim arabayı serviste güya yıkamışlardı. Temiz arabayı kirlettiler :))) Çamurlu su ile fırça ile çok güzel yıkamışlar arabayı. Camlardan bile çamurlu su akıyordu. Araba yolda geziyordu. Şerit değiştirecek kadar hemde. Gittim serviste rot ayarı yaptılar. Hiçbirşey değişmedi. Yazın böyle olur normaldir dediler. Başından savıp attılar. Arabada Türkiye Tofaş donanımdanda çok kısmıştı. Zaten çok yakmasınada bir çare bulamadılar. Artık iyice soğudum. Onuda sattım.
Bu sefer temkinli olacaktım. Alacağım aracı önce yetkili servise gösterecektim. Hatta biraz fazla para verip en temizini alacaktım. Öylede yaptım. Yeni alacağım Grande Punto' yu yetkili servise götürdüm. Herşeyine baktılar güya. Araç orjinaldi, boyası orjinaldi. Aracı aldık. Artık mutluydum. Aracımda bir sorunda yoktu. Kapılar tıkırdıyordu. Olsun boşver o kadarda olur. En azından başka derdim yok. Kulağım rahattı. Bir gün biri talip oldu. Sat bana dedi. Satayım dedim. Punto Evo alacaktım sıfır. Araca baktılar. Boyasını ölçtüler. Adam dediki bu aracın iki kapısı hariç komple boyalı. Nasıl olur dedik. Servis raporunu gösterdik. Seni kazıklamışlar dedi. Olmaz dedim, olamaz. Yetkili servis bu. Neyse kaptım arabayı. Direk başka bir yetkili servise. Bakın dedim şuna. Ben bu aracı ikinci el olarak alıcam. Tamam dediler. Baktılar, ettiler. Bu araç orjinal boyası, değişeni yok dediler. Dedim ama boyası kalınmış bu aracın. Olsun dediler. Bizim araçlar fabrikadan böyle boyası kalın çıkabiliyor. Bu araçta hiçbirşey yok alabilirsiniz. Tamam dedik yine ödedik servis ücretini çıktık. Artık elimde iki tane servis raporu var tank gibi. Her sorana gösteriyorum benim aracım orjinal diye. Sonra bir gün başka bir müşteri geldi. Hadi bana sat dedi ne olur. Olur dedim. Ama dedim için rahat etsin baktır arabaya istediğin serviste. Yolumuz yine bir önceki gittiğim servise düştü. Baktılar ettiler. Bu araç iki kapı hariç komple boyalı dediler. Nasıl olur dedim ???!!!! Buyrun sizin raporunuz. Bakın daha bir ay bile olmadı. Olabilir dediler. Asit yağmurunda kalmıştır. Boyatmışsınızdır. Ama dedim ben hiç Afrika' ya gitmedim bu araba ile. Türkiye' yede hiç asit yağmuru yağmadı bu aralar. Hem ben size sormuştum bak boyası kalın diye sende demiştin evet fabrikadan öyle çıkabilir. Yok dedi mümkün değil. Ben seni hatırlamıyorum bile. Hem dediler bizim raporumuz hep doğru olur siz yanlışsınız. Sen boyattın bu arabayı şimdide orjinal diye satmaya çalışıyorsun. Size lanet olsun dedim. Birde utanmadan benden yine servis ücreti aldılar. Gittim Fiat' a şikayet ettim. Önce bakıcaz dediler. Sonra biz bakamayız dediler bizene. Sonra hadi bakıcaz demiştik size bir bakalım o zaman dediler. Geldiler baktılar ve dedilerki bu araçta boya var arkadaş.
Onuda sattım ve macera orada bitti. Çok direnmişim değilmi Fiat kullanmak için. Lafıda daha fazla uzatmak istemedim. Bunlar sadece birkaçı.
Bu saatten sonra kimse bana bir laf, bir söz söylemesin. Ben ak ..ötüde kara ..ötüde gördüm.
Servislerin ilgisizliği, iş bilmezliği, insanı süründürmeside cabası.
He bu araçları alacaksanız eğer:
İkinci el uygun fiyata alın.
İyi ustalara baktırın. Hatta birkaç ustaya baktırın.
Az km yapmış olsun. Bu araçlar bir yerden sonra sorun çıkarmaya başladımı gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Servislere yolunuz düşmesin. Çok sağlam ve güvenilir bir ustanız olsun.
Birde fazla pimpirikli olmayın. Sizin için takırtı, tukurtu pek önemli olmasın.
-
Arkadaşlar ilk aracım 2004 punto'ydu 170bin km de sattım ufak tefek sesler harici hiç problem yaşamadım amcama sattım oda hala sorunsuz ve memnun bir şekilde kullanıyor aracını 2008 yılında sıfır km fiesta tdci aldık babama araç 30.000kmde garantiden turbo değiştirdi 33.000km de enjektör keçelerini patlattı garantiden değişti şuan 51.000km de ve torboda hala yağlanma var artık servis bu normal demeye başladı dicem o ki sorunsuz marka yok şansa bağlı sorunsuz araç var.bugün 2011 3 bin km de 1.4 Full+full ibizası olan arkadaşım yanıma geldi evo'mu kullandı inceledi tabi bende ibizayı iyice inceledim ve evoma birkez daha aşık oldum :) arkadaşın dediği laf şu oldu ben neden Fiat'a gidipte bu aracı görmedim diye keşke dedi ama iş işten geçmiş oldu..
-
herkes bişeyler yazmış bende az da olsa birkaç kelime karalama ihtiyacı duydum.
her mekanik alette sorun çııkması normal. araç alırken ya da genel olarak mekanik bir alet alırken peşinen bunu kabul ederek alıyoruz. aksi zaten düşünülemez. siz hiç bozulmayan TV, buzdolabı, çamaşır makinası, b.sayar gördünüz mü ? ciddi sorunlar yaşayan arkadaşlarımız tabii ki söylenmekte haklılar. onlara lafım yok. servis yolunu aşındırmak gibi rezalet birşey yok tabi ki. ben bakıma gittiğimde bile sıkılıyorum. GPyi alırken rastgele mal alır gibi almıştım. evet arabalar hakkında hiçbir bilgim yoktu şans işte bir araba almaya karar verdim toyota corolla alıyordum vazgeçtim aurise baktım yine vazgeçtim. bazı üçkağıtçılara mı rastlamadım neler neler. sonra ford focus,fiesta baktım. fiestayı beğenmedim. hyundai i30 baktım vs vs. evet hiçbirini almadım ve tamamen bilinçsiz bir tercih oılarak aklımda dahi yokken GP aldım. ilk başta ne kadar ekmek o kadar köfte arkadaşlar. evet tamamen parasal durumlar nedeniyle GP aldım. diğer araçları alsaydım 10bin Tl daha cebimden çıkacaktı. birgün birmota gittim ve GP aldım. evet gittim ve aldım. memnun değil miyim ? çok memnunum. iyi ki de GP almışım. bakımdan bakıma usta yüzü gören bir aracım var. ne dağ tepe gördü bu araç ama tık demedi. 14 saat uzun yolda durduraksız sürdüm tık demedi. 14 saat sonra sürücü koltuğundan kalktığımda hiç yorgun değildim. araç koltukları ortopedik ve sürerken bizi yormayan bir aracımız var. sorun yaşayanlara da hak veriyorum tabi ki. en sevmediğim laf " araba işi şans işi" lafı. nasıl şans işi ya ? piyango bileti mi bu ? kumar mı? ben yıllarac çalışıp para biriktiricem sonra bir araba alıcam ama kumar oynar gibi. bozuk çıkarsa para kumarda kayboldu. ?? arabaların hepsi verilen parayı haketmek zorunda. evet servisler ilgisiz. neden çünkü ülkemizde halen daha tüketici hakları yerli yerine oturmadı. basit bir arızayı gidermeyip başından savan servise bir mahkeme 100 bin TLlik ceza çıkartsın bak bakalım ne oluyor.
bence GP sınıfının en iyi arabası. Corsa,Fiesta, İ20 mi Gpden daha iyi ve sorunsuz ? :)