Bu arada turbom buyuk olsa 4700 de vites atarim ustlerde gidiyor cunku araba. Bu kucuk oldugundan en verimli yerleri kullaniyorum ondan devri bitirmiyorum. Bellide kursli yok devre bakmiyorum araba kafayi dusurdugunu hissettigimde vites atiyorum
Bu arada turbom buyuk olsa 4700 de vites atarim ustlerde gidiyor cunku araba. Bu kucuk oldugundan en verimli yerleri kullaniyorum ondan devri bitirmiyorum. Bellide kursli yok devre bakmiyorum araba kafayi dusurdugunu hissettigimde vites atiyorum
Turbo kapama gibi bir deyim yok hiç bir turbo arabada. Sadece arabanın çektiği hava fazla olup bastığı hava aynı miktarda kalınca boost düşmüş gibi olur. Yoksa benim arabamın maksimum gücü 4000dd de alıyor dyno çıktım var. Ancak tork eğrisini bu devirde yeterli görmediğimden ki vede bana zaten sürerken kendini hissettirdiğinden o anda atıyorum vitesi. Tamamen deneyim ve refleks tir yoksa kural yada turbo bitti belli devir vites at gibi bir şey olamaz.
hiç bir araçta turbo her daim devrede kalmaz, KALAMAZ. Standart araçlardan söz ediyorum tabiki. Nedeni ise; silindirlerin ömrünü çok kısaltır. O sıkıştırmaya hiç bir piston dayanamaz. Her ne kadar turbolu araçlarda standart olarak forged yani dayanıklı piston bulunsada, o sıkıştırmaya dayanamaz. Bazıları çift turbo koyar; ilk turboyu alt devirlere, ikincisini ise üst devirlere basar. Biz yarışlarda özellikle turbo kapamamak için fren yaparken bile gaz ile oynarızki turbo lag yaşamasın.
Dizelde tek bir olayda 7.000 devirde çevirttiririm. Lakin turbo kendini korumaya alır ve yine DEVRE DIŞI kalır. Araba turbosuz yürür. Turbosuzda hiç bir işe yaramaz. Defalarca denediğim bir olaydır.
Kulaktan duyma konuşmayalım lütfen. Yıllarca yarıştım, ve kendi aracımı kendim hazırladım. Kulaktan duyarak değil, deneme yanılma yöntemi ile öğrendim herşeyi. Burada ne yazar isem net olarak bildiğimden yazıyorum. Bilmediğim şeyi yazmam. Yanlış bildiğimi düşünüyor isende bunu kibarca belirtmeni isterim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri