hocam 5. vitesten sonra yapcak bisey yok
4000-5000 Allah ne verdiyse devam![]()
selamlar..arabalar hakkında fazla bilgim yok..her ne kdr düzgün kullanmaya çalışsamda şu devir olayını bir türlü anlamıyorum..tamam 2500-3000devir arası vites değiştiriyorum.ztn motorun bağırmasından anlaşılıyor burada sorun yok..aracım benzinli 1.4 motor, 77 beygir..sorumsa şu; 5.vitesde 120 ile düz yolda, klima kapalı konumda ve bagaj yok ayrıca araçta tek ben varım, böyle giderken devir 3000'den yavaş yavaş çıkmaya başlıyor burası normal..ama 140 fln olunca 3500'e geliyor.sonra 4000 devire kadar gidiyor hıza göre ama motor okdr bağırıyorki korkuyorum daha basmaya ve mecburen yavaşlıyorum..tabi bu arada benzini su gibi içiyordur 4000devirdeşimdi ben bu araçla 120nin üstünde gidemicemmi ozmn, motor beygir aracın ağırlığı vb kaldırmıyormu?
hocam 5. vitesten sonra yapcak bisey yok
4000-5000 Allah ne verdiyse devam![]()
e bu zararlı değilmi yahu
arac 6000 devirde 77 beygir ztn..Yani oralara kadar cıkabilirsiniz..Ama tabiki uzun süre cok yüksek devirde seryir etmek faydalı bişey olmasa gerek.
This is not personel, just business..
yane 120km hızdan sonra 3500-4000 devirde kullanmanın okdrda sakıncası yok diyorsunuz?
Benzinli araba için 3000-4000 devir arası gayet normal. Motora göre değişir ama genelde en yüksek tork'a bu devirler arasında sahiptir o yüzden zararı falan olmaz motora. Asıl benzinliyi düşük devirde kullanırsanız segman kırarsınız ozaman daha kötü.
iyi ozmn bir sorun yok, rahatladım![]()
6500 den sonra yakıt keser zaten otomatik düşer.
motor hacmi ve beygiri belli olan bir araç bağırması ve o hızlarda kalması çok normal..
Aracının motorunu biraz açmanı tavsiye ederim. Uzun yolda 1. vitesten başlayarak sonuna kadar iletlet deviri. Her viteste deviri 5 sn civarı sonlayarak git.
hiç bişey olmaz takma kafanıı...3500-5500 arası rahatlıkla kullan uzun mesafede olabılır..size tek zararı yakıt safrıyatıdır başka bişey olmaz ...gönül rahatlığıyla kullanın
onrky
1.4 starjet 95hp
motoru korumak için araçlarda bulunan devir kesiciden bahsediyor görkem arkadaşımız. Motor belli bir devire geldiği zaman (benzinlileri bilmiyorum dizellerde 5000 yada 5500 rpm) devir kesici devreye girerek gaza bassanızda devrin daha fazla çıkmasını engelliyor. Araba ınnn ınnn ınnn ınn diye bağırır.![]()
tam yük ve klima açık 180-190 rahat görüyorum uygun yolda tabii. bakın benzinli motorlarımız artık devirli makineler.Önceleri özendiğimiz bmw mercedes motorları devirli olmalarıyla ünlüdür.O motorlar 9000 devir çeviriyorlar artık.Bizler de benzinli makinelerle 6000 devirleri rahat çevirebiliyoruz. sadece benzine asılıyor. artık devirle ilgili bir sorun kalmadı.
Konu gurik tarafından (30/03/2011 Saat 23:51 ) değiştirilmiştir.
Gezgin Gp.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri