Alıntı gastrooy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar;

ben bundan 3 ay önce gp 1.4 fire 5k satın aldım. Aracım 2007 model 33000 km aldım aracı temiz bakımları yapılmış aldığım herifte malum km belli arabayı hiç ezmemiş kısacası garaj arabası servisi cartı curtu herşey mükemmel bende en son bilgisayara soktum tüm değerler gayet iyi. 4 tanede yeni lastik aldım.
Herşey iyi güzelde arkadaşlar benim biraz problemim var 25 yaşındayım ve daha ilk arabam araç kullanma konusunda acemi sayılım. Kalkışlarda falan basıyorum gidiyor. Ancak yukardaki yazıları okudum dehşete kapıldım. Aracımdan resmen tiksindim. Arkadaşlar aracım 200 tl'lik benzinle enfazla 450 km gidiyor. Ortamala 100 km'de 11.7 lt gösteriyor. Ancak örneğin 1 depoyla gittiğim ortama hız 20 km. Ortalama yakıt 11.5 - 12 lt /100 km de. 28 - 29 saat yazıyor birde onu anlamadım. Bu rakamlar şehiriçi. Birde şehir dışında kullandım ist. - bursaya gittim. Ortalama 7.5 lt yaktı. Hadi ben çok acemiyim arabayı bağırtıyorum ya da çok devirsiz kullanıyorum bu kadar oynarmı yaa??
Ocağıma incir ağacı dikti ******** km 50 kr. Yakıyor. Bujisi cartı curtu hepsine baktırdım hiçbirşey yok. Herşey mükemmel ama yakıt 50 kr.

Bu nedir nerde sorun var bana açıklarmısınız

herkese şimdiden teşekkürler
sen araca bi bakım yaptır. aynı araç bendede var ortalamam 5,7 ile 6,5 arası değişiyo ve bir depo ile 650-800 arası km yol yapıyorum( tabi şehir içi şehir dışı fark ettirir). ya sürüş tekniğinde ya aracında birşey var.