Bu konu Bravo forumunda da uzun bir süre tartışıldı. VW soğuk, ruhsuz, herşeyin olması gerektiği gibi olan ancak duygulara ve zevklere hitap etmeyen bir araç bu konuda sizinle hemfikirim. Bunu da her zaman söylüyorum. Araçta herşey var. Gerekli olan herşey. Ancak baktığınızda ruhsuz, donuk tasarımlar. Ama dediğiniz gibi zevk meselesi, beğeni ve tercih. Kimisi Bravo'nun şıkır şıkır ön panelini beğenir, kimisi soğuk, ruhsuz VW'yi. Buna kimse birşey diyemez.
Öte yandan VW'nin klimasız araçlarına bahsettiğiniz şekilde serviste klima taktırma gibi bir zorunluluğu yok. Bu araçlar, ÖTV indirimi sırasında yaşanan furya esnasında klimasız olarak, alıcılara bilgi verilerek ve altını çiziyorum normal satış fiyatının yaklaşık 7 bin TL altında satıldı. Alanlar da bunu bu şekilde bilerek aldılar. Kimse kimseyi kandırmadı. Klima taktırmanın da bedelinin olduğu alıcılara söylendi. İsteyen birileri belki taktırmıştır. Ama bizim insanımız klimasız olduğunu bilerek, piyasanın altında bir fiyatla olduğu için bunları aldı. Kimse kimseye zorla satmadı. Burada da yanlış bir bilgilendirme var, düzeltmek istedim.
Yer imleri