benim aracım mj değil ama kullandım mj punto ve 1. viteste yığılma ve 130u gecememe gibi bir durumda bence turbonuzla ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum
2500 km deki aracınız için şu anki tüketim normal.her ne kadar yeni araçlarda rotasyon olmasada tüketimin düşmesi için motorun biraz kurum bağlaması gerekli ilk bakımdan sonra tüketim düşecektir. Fakat 1. viteste aracın yığılması mj. için olmayacak bir durum bence turbonuzda sorun var servise danışmanızda yarar var. Son hız konusunda aracınızdaki ağırlık ciddi anlamda etkiler. Karşıyaka çevre yolundan çeşme ye giderken yokuşu 4 yetişkin 120-130 ile tırmandım.170 km sonunda yol bilg.4.8 lt gösteriyordu.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
benim aracım mj değil ama kullandım mj punto ve 1. viteste yığılma ve 130u gecememe gibi bir durumda bence turbonuzla ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum
Benim GP de 140 üzerine çıkamıyor bir türlü.Geçen hafta sonu istanbul edirne arası otobanda tekrar bir denedim,son hız 140.Bunun bir problem olup olmadığını anlamak için ne yapabiliriz.
Muzaffer bey senin araç en az 170 -180 mutlaka yapması lazım . Ben 2001 model 1,2 75 hp palio ile rahat 180 yapabiliyordum . saygılar.
Yakıt konusunda birşe diyemem Aracım benzinli Fakat;
Ben Aracı Teslim Aldıktan sonra düz yolda 140 ı Gördüm.
Şuanda en sonhız 170 i gördüm
Ford Focus 182 Ps Ecoboost
170 . muzaffer bey siz sanırım aracı biraz kör kullanıyonuz motor hantal alışıyo ben de aracıma fazla yüklenmem ama yeri geldimi sıkıştırırıım. aracınız yüklü ve düz yol ise hızınız normal bence. önemli olan tek şöförle yapılan hız bence
Konu halils2 tarafından (07/05/2011 Saat 01:45 ) değiştirilmiştir.
muhakkak servise götürün bence.benimde 1.3 multijet dizel ve 2000 km de ilk sehir dışı yola çıktım. yol bilgisayarını sıfırladım ve ortalama 1000 km yol yaptım. hızım 150 de oldu 60-70 de. yolculuğumun sonunda 4.3 gösteriyordu. bu yolun içinde 1000 mt. tırmanış ve samsun ile kastamonu şehir içi kullanımda var. hatta yol bilgisayarı haicinde kendim de hesap yaptım. 100 km de 8,33 tl yakmış.
bide anlamadığım 130 u nasıl geçemediniz enteresan...
yerinizde olsam servise giderdim..
s.a. arkadaşlar bu 1. viteste yığılma olayı bende de oluyor ama genelde motor soğukken bayır çıkıyorsam araç rölantide gider gibi çıkıyor bayırı istersen gaza köküne kadar bas hiçç duymuyor bileson hıza ve tüketime gelince de 190 km hızı gördüm otobanda ancak uzun bir düzlüktü ve 4 ve 5. viteslerde iyice devirlendirdim arabayı 6. vitesete epey bi gittim o hızla, tüketime gelince 6.9-7.0 yakıyorum ortalama ancak aracımın ortalama hızı 18 km gösteriyor yol bilgisayarı...
Arkadaşlar yukarıda yazmıştım 140'ın üzerine çıkamıyorum diye. Bu benim acemiliğimden kaynaklanıyormuş meğer.Otobanda otomatikte kullanınca aracı düşük devirlerde (2500)vites değiştiriyor ve yeteri kadar hızlanamıyor araç.Fakat bu pazar yaptığım denemede yaklaşık 4000 devirde manuel olarak değiştirdim vitesleri,sonuç harika.4. viteste 110 u gördüm 5. viteste 150 yi gördükten sonra daha basamadım gaza.Ama daha bassam gidecekti.Sanırım 170 i rahat görürdüm. Benim bundan öğrendiğim hız için kesinlikle manuel ve eco mod kapalı kullanmak gerekiyor.
aracınızda turbo devreye giriyor mu? yoksa araç ful dolu iken 5 yetişkin elmadağ yokuşu sol şeridi kapattım. hiç geçen olmadı. sağ dikizde ne arabalar gördüm bilsen. slm.
Aracı alalı 6 gün oldu her gün kullandığım bir yol var. Ayrıca da yokuş. 5. viteste 120 çıkıyorum bassam dahada gidecek ama virajlar var.Bundan önce bende benzinli 1.2 16v 80 bg palio vardı aracı o yokuşta 5. vitese attığımda yığılıp kalıyordu.Aracın performansı bence iyi ,ben hiç kasmıyorum uygun yol bulduğumda basıyorum zaten servistede söylenen bu.Sık sık vites değiştiriyorum 3500-4000 devri görüyorum.Aslında motora biraz yüklenmenin faydalı olduğunu düşünüyorum.Diğer aracımıda 0 almıştım o zaman acemiydim ve de arabayı ilk zamanlar bayağı bağırttırdım hiç bir sıkıntı çıkmadı sağırda kalmadı 7 sene sorunsuz bindim.
Selamlar;
Benim aracım 1.4 8v benzinli Mylife. Hemen hemen 1 ay olucak alalı, ilk 50 km 2.500 deviri geçirtmedim arabayı. İş icabı İstanbula gittim, 1.3 Multijet Albea taksiye bindim, bu takside yeniymiş daha 13.000km'de. Yold baktım ki 3.000 devirde Albea 120-130 km/h arası sürat ile tempo tutarak zorlanmadan gidiyor. Benim arabam aynı devirde 95 km/h yapıyor, 120-130 km/h arası sürate çıktım mı devir saati 4.000 - 4.500 arası bir değer gösteriyor. Bu durum çok canımı sıktı.
Son 1 depo benzinimi arabayı sıkıştırarak harcadım yani vitesleri 4.500 devirde değiştirdim, o devirde 5-6 km yol kat ettim (ama 4. viteste). Şuanda 1480 km'deyim bu sıkıştırmanın bir faydasını da görmedim. 5. vites hala hantal, 130 yapmam için 4.500 gibi devir gerekiyor.
Şimdi bu araba 8.000 - 10.000 km gibi toplamda yol yaptığında toparlanıcak mı? Artık sıkıştırmak istemiyorum çünkü hem cebime zarar hem arabaya zarar.
Tecrübeli, bilgili arkadaşlar kısa bir açıklama yapabilirlermi.
Punto Evo Mylife 1.3 Multijet 75bg
bundan önceki aracım grande punto active idi yakıt konusunda çok cimriydi hız konusundada hiç zorlanmadan 160-180 yapıyordu şimdiki araç punto evo daha km 1750 de yakıt konusunda eskiaracım kadar cimri değil hızlanma konusnda şu an poreblem yok gibi tabiki daha uzun yol yapma imkanım olmadı inşallah temmuz ayında uzun yol yapacağım o zaman sizlerle paylaşırım
4. vites 160 küsür gördüm
ama arabayı ilk aldığımda bende 110 u geçememiştim açılıyo sanırım araba sonradan
Yeni araçlarda motor açılması diye birşey olmadığını düşünüyorum. Sıfır araçla 4. viteste 120 gördüm ama 4000 devirlerde vites değiştirerek.
3000 devirde benzinli puntoyla 120-130 km/s yapmak hayal. Anca yokuş aşağı...
1.4 fire 77hp motoru ne kadar açarsan aç fabrika verileride bunu söyler 3000 devir 95.km/sa hız yapar.
Dizellerle kıyaslayamayız sizin binidiğiniz albea dizelmiş onlar 2000 devirde 100km/sa hız ile gidiyor.
Arada motor farkı var ben 50.000 km.deyim hala 3000 devir 95 km/sa ile gidiyorum.
Hiç gereksiz yere sıkıştırmayın aracınızı cebinize yazık normal kullanmaya devam edin unutmayın fire motorlar 3000 devirden sonra her türlü cebe zarar..
phyevren tesekkurler bilgi icin. demek bu arabanin kapasitesi bu, daha fazla yuksek sarfiyata gerek yok. Benimde dikkatinlmi cekti dedigin 3.000 devir hadisesi, normal tempoda 110 km yol yaptim, dondugumde depoyu tekrar doldurdum ki benzin litre fiyati 4.2TL idi, km basina 22KR yakmis..
Kurallar dahilinde gidersen (yani sollamalar disinda 90-100 km/s gibi) muthis ekonomik bence cunku baska marka lpg'li aracla arkadasim kilometrede 20KR sarf ediyor..
Punto Evo Mylife 1.3 Multijet 75bg
kırıkkale çevre yolunda 160 ı geçtim. arabam daha 1300 km idi. şimdi 2500 de. şehir içi 5.9 şehir dışı 5 yaktı.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri