Sayfa 4/6 İlkİlk 123456 SonSon
107 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Hayal kırıklığı

Erhan Aslan
    aslanerh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 67

Arkadaşlar dünyanın en çok kullanılan 2 kişilik pervaneli uçağı Cessna 172, 1100 kg kalkış ağırlığı ile 65-70 knot kalkış hızına yani 120-125 km/h hızına sahip. Dolayısıyla bu hızları geçtikten sonra aracınıza kanat ve elevatör taksanız sizin aracınız da uçabilir aslında , bence 130-140'ı geçmek çok tehlikeli, tasvip etmiyorum, sonuçta bu araçlar hız için yapılmıyor.

Alıntı uraaal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dümdüz yolda rahat devirli kullanımda 180e kadar goruyor ama dıreksıyon basındaki kisinin bazı sorunları olması lazım oyle bir rüzgar giriyorki aracın altına eminim aracın altına kendimi monte etsem cok rahat yolculuk yapabilirim orada..birde direksiyon cok bosalıyor o hızlarda.hız acısından 130a koydukları kırmızı ticki anladım bu hızdan sonra cok dikkatli olun

2. Bu mesajı için 2 kişi aslanerh'ye teşekkür etti:

TUNCAY BAKAL
    GRANDE_TURKO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34TL6098
    Edilen teşekkür: 2

sa. arkadaşlar.

ben 3 viteste arbayı zorladım 120 yi gördum 4 viteste 140 gördüm
    5 inci viteste 190 gördüm

yazın yakıt uzun yolda 3,5-4,5 arası

şehir içi yazın 6-6,5 arası

kışın 7-8 arası oluyor benım aracta...

bilgilerinize..

Can Çağrı Kara
    kornman887 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 26

Alıntı GRANDE_TURKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sa. arkadaşlar.

ben 3 viteste arbayı zorladım 120 yi gördum 4 viteste 140 gördüm
    5 inci viteste 190 gördüm

yazın yakıt uzun yolda 3,5-4,5 arası

şehir içi yazın 6-6,5 arası

kışın 7-8 arası oluyor benım aracta...

bilgilerinize..
    a.s.

Helal olsun mu, hocam ne yaptın öyle 3. viteste mi diyeyim bilemedim =)

Emre ..
    emtue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 77

benim aracimda oyle az yakmiyor.

Hatay-Istanbul 1100 km 5.2 ile geldik (3 kisi + bagaj) Hiz olarak genelde 100 -110 km civariydi. (Yolun hepsi otoyol sayilir)

Istanbul sehirici su siralar 5.9-6 lt yakiyor. Arabanin orjinalden tek farki 16" orjinal emotion versiyonu. Bu jantlari ilk taktigimda sehirici 6.5 lt, Istanbul-Hatay 5.5 lt civariydi.

Ozetle biraz alismakla alakali dusuk tuketim ama oyle aman aman az yaktigida yalan.

A CL
    muhammedçelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 37

Dün otoyolda hız denemesi yaptım 170km hızı geçemedi araç henüz 900km sanırım km ilerledikçe artar hızı 2004 model 1,3 multijet puntom ibreyi sona dayıyordu..

TOLGA ÖZTÜRK
    gastrooy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar;

ben bundan 3 ay önce gp 1.4 fire 5k satın aldım. Aracım 2007 model 33000 km aldım aracı temiz bakımları yapılmış aldığım herifte malum km belli arabayı hiç ezmemiş kısacası garaj arabası servisi cartı curtu herşey mükemmel bende en son bilgisayara soktum tüm değerler gayet iyi. 4 tanede yeni lastik aldım.
    Herşey iyi güzelde arkadaşlar benim biraz problemim var 25 yaşındayım ve daha ilk arabam araç kullanma konusunda acemi sayılım. Kalkışlarda falan basıyorum gidiyor. Ancak yukardaki yazıları okudum dehşete kapıldım. Aracımdan resmen tiksindim. Arkadaşlar aracım 200 tl'lik benzinle enfazla 450 km gidiyor. Ortamala 100 km'de 11.7 lt gösteriyor. Ancak örneğin 1 depoyla gittiğim ortama hız 20 km. Ortalama yakıt 11.5 - 12 lt /100 km de. 28 - 29 saat yazıyor birde onu anlamadım. Bu rakamlar şehiriçi. Birde şehir dışında kullandım ist. - bursaya gittim. Ortalama 7.5 lt yaktı. Hadi ben çok acemiyim arabayı bağırtıyorum ya da çok devirsiz kullanıyorum bu kadar oynarmı yaa??
    Ocağıma incir ağacı dikti pezeveng km 50 kr. Yakıyor. Bujisi cartı curtu hepsine baktırdım hiçbirşey yok. Herşey mükemmel ama yakıt 50 kr.

Bu nedir nerde sorun var bana açıklarmısınız

herkese şimdiden teşekkürler

Ender Süvari
    enderfikret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 10

Fiat'ın 2009 öncesi benzinli modelleri bilebildiğim kadarıyla japon ve kore arabalarıyla kıyaslandığında daha fazla yakıyor. Fiat, dizel multijet motoru dizayn ettikten sonra gerçek anlamda yakıt tasarrufu sağlayan otolar üretmeye başladı. Son iki yılda da benzinli multiair motoruyla benzinli motorlar arasında en düşük tüketim değerlerine ulaştı. O nedenle, eski modellerde LPG kullanımı artıyor.

Gökay B
    wepster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 62

Benim arabam 8500 de ben hala cok yaktığını söylüyorum ama 10000 kmden sonra düşücek dediler.

benim arabamda uzun yola cıkmadan önce 150 i gecmiodu ilk uzun yolumda 4.viteste 150 gördüm 5 te 170 dahada artıcaktır.

motorun kurum bağlamasıyla ilgiliymiş yakıt olayı

murat kemerli
    muratkemerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 6

Yakıtı bilmem dostum ama düz yolda rüzgar karşı yönden eserken 190 Km gördüm dahada olacaktı ama korktum açıkçası karşı yönden rüzgar olunca biraz dengesizleşti araç...

murat kemerli
    muratkemerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 6

Alıntı gastrooy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar;

ben bundan 3 ay önce gp 1.4 fire 5k satın aldım. Aracım 2007 model 33000 km aldım aracı temiz bakımları yapılmış aldığım herifte malum km belli arabayı hiç ezmemiş kısacası garaj arabası servisi cartı curtu herşey mükemmel bende en son bilgisayara soktum tüm değerler gayet iyi. 4 tanede yeni lastik aldım.
    Herşey iyi güzelde arkadaşlar benim biraz problemim var 25 yaşındayım ve daha ilk arabam araç kullanma konusunda acemi sayılım. Kalkışlarda falan basıyorum gidiyor. Ancak yukardaki yazıları okudum dehşete kapıldım. Aracımdan resmen tiksindim. Arkadaşlar aracım 200 tl'lik benzinle enfazla 450 km gidiyor. Ortamala 100 km'de 11.7 lt gösteriyor. Ancak örneğin 1 depoyla gittiğim ortama hız 20 km. Ortalama yakıt 11.5 - 12 lt /100 km de. 28 - 29 saat yazıyor birde onu anlamadım. Bu rakamlar şehiriçi. Birde şehir dışında kullandım ist. - bursaya gittim. Ortalama 7.5 lt yaktı. Hadi ben çok acemiyim arabayı bağırtıyorum ya da çok devirsiz kullanıyorum bu kadar oynarmı yaa??
    Ocağıma incir ağacı dikti pezeveng km 50 kr. Yakıyor. Bujisi cartı curtu hepsine baktırdım hiçbirşey yok. Herşey mükemmel ama yakıt 50 kr.

Bu nedir nerde sorun var bana açıklarmısınız

herkese şimdiden teşekkürler
    Bu arada dostum aracım seninkiyle aynı 1 depo ile yaklaşık 700 km gidiyorum (Şehir Dışı) ama bu değer bastığım değer 120 - 130 km ortalama ile. Senin araç gerçekten çok yakıyor.

Eray ALTINDERE
    eray124 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34VG3762
    Edilen teşekkür: 5

75 likler yokuş aşşağı 180 e kadar dayanıyor 90 lıklarda 210 =))))

Anıl Egemen Doğan
    egeevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 65

Alıntı muratkemerli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakıtı bilmem dostum ama düz yolda rüzgar karşı yönden eserken 190 Km gördüm dahada olacaktı ama korktum açıkçası karşı yönden rüzgar olunca biraz dengesizleşti araç...

aracın karşısından yani burundan rüzgara karşı giderken 190 mı gördünüz? vay be demekki rüzgar olmasa 230 felan yapacak...benim multiair sorunlu o zaman hız yapamıyor alla alla...

Erhan Aslan
    aslanerh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 67

Aynı sorunu ben de yaşıyorum tam hesaplamadım ama yol bilgisayarı ortalama 3.5 yaktığını gösterirken, yaptığım hesaba göre aslında araç 5 lt den fazla yakıyormuş. Ben de bir ara içten içe çok fazla inanmamış olsam da ortalama 2.8 lt gördüm diye seviniyordum, tam bir hayal kırıklığı gerçekten...

130'u geçememe olayı ise ayrı bir konu, aynen benim araç da 3000 dvr/dk da 130-140 km/s ye ancak ulaşıyor. Henüz 3500 dvr/dk yı geçmedim zaten geçmek de bence anlamsız. Ama gerçekten de 110-120 km/s hızına 2200 dvr/dk da ulaşmasını beklerdim, örneğin daha önce kullandığım 2010 model skoda fabia 1.4 tdi 2200 dvr lerde 110 a rahatça ulaşıyor, benim araçsa bu devirde 90-95 km/s ile gidiyor, bu da başka bir hayal kırıklığım

selçuk öz
    16BBZ66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    16bzz66
    Edilen teşekkür: 23

bnmde aracım 3 haftalık ben 160 gördüm ve bassam dahada çıkacaktı anlamadım 130 nasıl geçmez

Cem *
    Realtime xnode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 268

Ben 120'yi geçmiyorum. 120 km sürat ile gitmekle 150 km süratle gitmek arasında gideceğin yere varış açısından çok büyük bir fark yok. Dolayısıyla anlamsız risklere gerek de yok.
    Beneficium accipere libertatem est vendere

ismail sezer
    Taykel sezerism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    17 NH 501
    Edilen teşekkür: 94

Teknik Konu Punto evo

Ender hocam saygılar bende 1,4 105 evo var . İzmirden -Antalya'ya giderken otobana girdik araçta 5 kişi mevcut 200 km yaptım . Otaban yol harika bende bastım dediğim rakamı gördüm ama 5 viteste 6 ya atmadım son vites tasarruf için araç rahat olsun diye ,yakıt tüketimide fazla değil 6-7 civarında dolaştı. Antalyadaki arkadaşlara selam olsun .Ender hocam araç 6 viteste fazla hızlı gitmiyor .

Ufuk Tukenmez
    Kör Cerrah exixiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    22 NC 346
    Edilen teşekkür: 227

Evet geçen hafta bende Orçun abi yüzünden 180 gördüm.. Maşallahı var. Sizin araçta o zaman bir sıkıntı var. Bence servise götürün gitmiyor bu araç diye söyleyin.

Caner Atasever
    swimmer_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 26

ben aynı aracın 95 bg lik dualogic modelinde 6. viteste 2300-2400 devirde görüyorum 130 u ve ivmelenme sayesinde değil eco modu açık otomatikte eğer gerçekten çıkamadıysanız aracınızda bir sıkıntı olmalı bana göre ...

Saygılar

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

bendede grande punto var daha once bu konuda yorum yapmıstım ama bende performanstan hem memnunum hem değilim...nedeni şu benım aracım 2009 gp 75 lık olan ha yetıormu performans ıdare edıor dıyelım...ama evo dıe araba cıkarıor sevgılı FIAT sonrada motoru yanı yapıyor...ya bıraz yukseltım kardesım bı tane cıkarın 100 beygırlık olan adı gıbı EVO olsun...yoksa aynı motorlar tekrar aynı sey gıbı gelıyor bana...ornegın evo yu basta begenmememe ragmen ozellıkle son zamanlarda beyaz olanı cok hosuma gıdıyor...ama cok fazla sorundan bahsedılıyor ve gozum korktu bırde soyle dusunuyor ınsan alacagım araba bıraz daha guclu olsun ısterım...onun ıcın ya bravo alırım yada cok sevmeme ragmen FİAT markasına elveda derım...

Ferdi BALLI
    _FeRDi_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 DZ 0045
    Edilen teşekkür: 175

ileride durumlar değişir merak etmeyin.ayrıca her düz görünen yol düz değildir.bilen bilir pendik tersanesinden sabiha gökçene giden yolun büyük kısmı dümdüz zannedilir ama aslında o yol gayet eğimlidir.motorun yeni olması ve gittiğiniz yolların durumu dahil her türlü etkeni göz önünde bulundurun ve biraz daha sabırlı olun.2500 km erken bir km.

Grey Goose ...

Sayfa 4/6 İlkİlk 123456 SonSon