bence de çok garip
bende uzun yolda 4.3 ortalama tutturmuştum.
biraz da kullanmaya bağlı
130 meselesine gelince vites değiştirmelere bağlı bir durum.
yapmayın 5.5. in neresi normal arkadaşlar uzun yolda?
benim uzn yol ortalama tüketimim 4.2 lt. videosuda mevcut (ortalama hız v.s. v.s. görünüyor.)
ayrıca elmadağ yokuşunu 120 km hız ile hiç kesilmeden çıkıyor araç, 130 gibi bir hızı geçmemesi ya da kolay tırmanamaması imkansız. ya aracınızda gerçekten bir sorun var ya da siz tam olarak turbo dizel kullanamıyorsunuz.
bence de çok garip
bende uzun yolda 4.3 ortalama tutturmuştum.
biraz da kullanmaya bağlı
130 meselesine gelince vites değiştirmelere bağlı bir durum.
Bencede şehir dışı yakıt tüketimi için çok fazla 5.5
ben ankara izmir arasini 4 subat gunu arabayi aldiktan 26 gun sonra 5.6lt ortalama ile gittim benimki benzinli bncede daha az yakmali arkadasin arabasi ama hiz olayi garip...birde arkadaslar bu multijet ile 190 lardan felan bahsediliyor nasil cikiyorsunuz o hizlara allah askina videosu olan varmi kendi cekmis olan,ben inanmiyorum buna sakin yanlis anlamayin inanmiyorum diye sadece kendi aracimla kiyasliyorum diye
ben ankara izmir arasini 4 subat gunu arabayi aldiktan 26 gun sonra 5.6lt ortalama ile gittim benimki benzinli bncede daha az yakmali arkadasin arabasi ama hiz olayi garip...birde arkadaslar bu multijet ile 190 lardan felan bahsediliyor nasil cikiyorsunuz o hizlara allah askina videosu olan varmi kendi cekmis olan,ben inanmiyorum buna sakin yanlis anlamayin inanmiyorum diye sadece kendi aracimla kiyasliyorum diye
ankara çevre yolunda test edildi onaylandı. korkmayın gaza basın gerçekten o hızlara çıkıyor. forumda bazı arkadaşlar resimlerini koymuşlardı.
hocam aracın doluluk oranı neydi acaba bu 130 hızı geçememniz durumunda ben 2 kişi ile çok güzel ivmeleniyo hatta yokuşta bile gayet seri gerçi bende 160 a çıktım en fazla ama yakıt tüketimi çok fazla ben kastamonu ankara arasında 4.5 den yukarı hiç çıkmadım ve bazen 4.3 ü bile görüyorum.
mustafa dostum bunlar duzluk hizlari demi,yokus assagi eyim yok? Benm aracimla duzlukte 195 ustu goremedim yandan acayip ruzgar vardi izmirde o etkilermi bilmiyorum,birde daha 870 km deydi belki simdi yeniden bi denemek lazim
Hacı Murat bile 170 yapıyorken Evo Mjet 130 u nasıl geçemez anlamadım,aracınızda bir sorun olmalı diyorum,yakıt tüketimide bu sınıf bir araç için biraz yüksek zamanla düşer mutlaka...
ozan dostum katiyen kucumseme diil,babaminda fiorinosu var ve gercekten super bir motor hatta yokus cikmiyor felan diyenlere bile cok kiziyorum,ama hani sanki o kadr cikmaz gibime geliyor hep,bide ben benm aracla 195i felan gecemeyince kafam karisti,belki ben o ciktigim hiza arac 6. Viteste sakin sakin giderken hizlanarak geldim,5 e alip devir cevirerek hizlansam belki bende gecerdim....
Benim anlamadığım 3000 devir üzerine çıkılmaması ve vites değişimi tavsiye ediliyor da 5.vites yetmiyor bu durumda. Sürekli yüksek devirde gitmek zarar veriyor mu motora?
Ben arabayı teslım aldığımda 5 km deydı ve ılk yola cıktığımda 150 yaptım arabayla 150 yaptığımda da araba yaklsık 20 km de falan dı aslına bakarsan pek zorlandı dıemem ama 150 de durdu gıtmdedı daha fazlasu anda aracım 600 km de ve hız problemım yok sadece ruzgar sesı benı delırtıo o kadar
![]()
evet ruzgar sesi daha az olmali,ama yinede 130a kadar felan bnce fena degil,focuslar bile ayni sesi aliyor bence hatta motor sesi cok fena...bn cok memnunum yuksek hizda bile stabil kalabiliyor araclarimiz...
Kullanımdan kaynaklı bir hata değilse eğer 5. viteste devir olarak kaçı gördünüz ? Yeni araç pek mantıklı gelmiyor ama turbosunda bir problem olabilir. Önceki aracımda turbo hortumu çatlamıştı araç 100 ün üzerine çıkmıyordu motor 3000 devire gelince kesiyordu devir yükseltmeyi. Eğer böyle bir şey varsa servise gösterin mutlaka
ben yol bilgisayarına pek inanmıyorum çünkü en ufak bir meyilde ya da rampada anında anlık tüketim değişiyor vitesi geç atma erken atma bile etkiliyorken ben tamamen 2 depo arası kaç km yapmışım ve kaç para ödemişim buna bakıyorum ve evet punto evo ekonomik bir araç.
2. si ise deneme maksadıyla (her ne kadar yeni araç zorlanmaz falan deseler de) izmir çeşme otobanında daha 500 km lik aracımla 160 ı gördüm. (üzerine çıkmadım)
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
YouTube - Grande Punto 1.3 Multijet 75 Hp 190 Km
Ankara çevre yolu, yol boşken denenmiştir. kendi videomdur![]()
merhabalar ben daha 2hafta önce punto evo 1.3 75 multijet sıfır araç aldım depoyu fulledim ve şehir dışuna çıkmadım bir depoyla 800km küsür yaptım şehir içinde ayrıca 130kmyide normal yolda geçtim yani ben araçta gayet memnunum müthiş bir tasarım evo
video yu izledim.gerçekten süper ama benim bu denemeyi yapacak kadar cesaretim yok doğrusubende aracım 300 km de iken adana dan gelirken 140 basmıştım daha fazla zorlamak istemedim.bence 150-160 yeterli.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri