bende turkcell bayiliği yapıyorum, gsm şirketi hat açılmasını kolaylaştırmak için sadece kimlik fotokopisine ihtiyaç duyuyor, anne kızlık soyismi irt. no adres vs. bunları gerçek yazmışsınız yazmamışsınız önemsemiyorlar, abonelik sözleşmesini dağıtım merkezleri kendi dolduruyor, yani gözünü para bürümüş insanlar o kimlik fotokopilerini istedikleri kadar çoğaltıp hat açıyorlar sonra açık hat varmı abi diyenlere kolay yoldan satıyorlar, sattıkları her hat onlara pirim olarak ve hatta satılan hatlara yuklenen her kontor onlara pirim olarak donuyor. inanın normal hat soran bir kişi çıkıyorsa açık hat soran 3 kişi çıkıyor. fakat bu para nasıl boğazlarından geçiyor bilemiyorum çünki bu yaptıklarının yasak olduğu bariz biliniyor. şu sıralar işi biraz sıkı tutmaya başladı gsm operatorleri, abonelik formuda istiyorlar tabiki abonenin imzaları, sanırım bir kişi üzerine açılacak hat sayısınada limit getirmişler. yapan yine yapmaz mı derseniz yapar, her gelenin kimliğne 4-5 tane kopyalar abonelik sözleşmesine imzayı kendisi atar yine yapar, ama hakkınızı ararsanız elbet karşınıza bir abonelik sözleşmesi çıkartacaklardır ordaki imzanın size ait olmadığını göreceksiniz.