Benim için bir gurur kaynağı filan değil. Kendi adınıza konuşun lütfen.
Bana göre yıllarca italyanlarla bir olup bizi kazıklamış ( özelliklede kuş serisi ile ) bir firmadır.
Ayrıca bende 0-100 programının yanlı bir program olduğunu düşünüyorum.
Printable View
Hakikaten en çok zoruma giden şeylerden biri de şu tanesi 55-60 TL'ye satılan plastik jant kapaklarıdır. İnsanın inanası gelmiyor walla, şaka gibi... Yan sanayi 4 adet 40 TL, hiç de bir farkı yok...
İşin içinde olmadığınız için sizde bilmeden konuşuyorsunuz. Çünkü bizi yıllardır kuş serisine mahkun edenler italyanlardı Tofaş değil. Ben oranın içinde yıllarını vermiş insanlar muhattab oldum konuştum bazıları şimdi vefat etti bazılarının kendi fabrikaları yada iş yerleri var. Tofaş çok istemesine rağmen yıllarca italyanları zorlamasına yer ye kavga etmesine rağmen italyanlar izin vermedi Kuş seri bile tamamını üretmiyor yorlardı. Onların kalıplarını bile burda yapmak için 10 yıl kavga verdiler. Hepsinin söylediği tek şey var o italyanlar olmasa idi biz şuan kendi arabamızı üretirdik diyorlar. Adamlar görmeyelim diye bilgi saklıyorlar. Tofaş son bir atılımla en sonunda birşekilde restleşti sanırım koç başka bir yönden italyanları vurdu. Ondan sonra İtalyanlar elini yavaş yavaş çekmeye başladılar. Eskiden bütün kilit noktalarda italyanlar vardı (ceo sundan tutun imalat müdürüne kadar) şimdi öyle değil. İster inanın ister inanmayın bu çekilmeden sonra bizimkiler bir atılıp gerçekleştirerek TOFAŞ' Fiat ın tüm fabrikaları içinde en iyi fabrika haline getirdiler.
Evet Tofaş özelikle Bursa başta olmak üzere bir çok yan sanayiye iş kapısı bir firma. Hatta eskiden burlarda fabriakalar yokken kendi içindeki iş bilen insanları destekleyip, kendi atölyelerini açmalarına destek olmuş bir firma. Lakin dediğinizede katılıyorum. Koç gurubunu çok seven biri değilim.
Bilende konuşuyor bilmeyende ...üstteki olumsuz görüşler çok sığ ve kulaktan duyma bilgilere dayandığını düşünüyorum...herkes sevmek zorundada değil tabiii...sanki RENO nun jant kapağı 5 liraymış sanki torosu 1996 yılına kadar tofaş üretmiş...sanki DEVRİM * i tofaşın CEO*su devirmiş gb...bırakın bu işleri...bir otomobil üretmek öyle işkembeden atmaya benzeyen bir iş değil...yeri geliyor küçücük bir detay için onlarca muhendis teknisyen gecesini gündüzünü veriyo...Bana göre işin gerçeği devletin ve hatta (devletlerin) yürüttüğü kapalı ekonomi politikasıydı katı korumacılık cabası...yurtdışından ithalat olmadığı için müşteri ya reno ya tofaş bazıları anadol ford taunus...a mecburdular(fabrikalarda nerdeyse sıfır yatırımla tatlı para basıyorlardı)...1990 lı yılların başında ithalat ser kalınca bu fabrikalarımızın ayakta kalabilmesi için rekabet etmeleri gerekecek koca dünya vardı...ve başardılar şimdi dünyanın dört bir yanında bizim malımız satılıyor...
vaktinde boyahane tesisini yapmıştık..
Tahminlerimin üstünde bir fabrika çıktı . Gerçekten türkiyede bu denli modern bir fabrika olması beni gururlandırdı. Mal italyan demeyin sonuçta üretim türkiyede yapılıyor. Hiç bir otomobil fabrikası görmemiştim aslında . TV larda adece banttan gçen otoları gösterdiklerinden de olabilir.
Otomobil sektöründe son 20 yıldır Dünyanın en büyük ARGE si FIAT ındır.
Allah aşkına önce hizmet kalitesini yükseltsinler ve müşteriyi memnun etmesi için çalışanlarına eğitim versinler.
İşçi çalıştırıyorsada kimse babasının hayrına çalıştırmıyor değilmi?
Ben başıma gelenlerden yola çıkarak konuşuyorum. Bilip bilmeden değil.
Aynı kazığın bu seferde yağlanmış versiyonu. Bana göre değişen hiçbirşey yok.
Katılıyorum. İlk önce tüm çalışanlarına eğitim versinler ,servisleri denetlesinler. Arabayı sattıktan sonra gerisini boşver politikasını bitirmeliler.
Birde birşey soracağım. İyi güzel arabalar TR de üretiliyor ama karın ne kadarını biz alıyoruz? Bu oran komik bir rakammı acaba.
Wan minıt :) bu işin Tofaş fabrikayla ne ilgisi var...? FİAT*ın müşteri ilişkileri ve servis ağı bence rakipsiz...buna rağmen aksaklıklar olur olabilir...ok...bilinçli bir tüketici olduktan sonra bunlarıın üstesinden gelinir ve en iyi hizmet alınır...ben şahsen müşteri ilişkilerinin her seferki aramalarını objektif olarak cevaplıyorum... babamın oğlu olsa af yok ...kaldı ki şu ana kadar hiç bir olumsuz durumla karşılaşmadım...hatta anketör firma üzerinden (konuşmanın kayıt edildiğini bile bile...özellikle) verdim veriştirdim City problemi ile ilgili ...Diğer markalar nasıl..? sizler daha iyi bilirsiniz ...anlaşılan toyotanız var servis olayını şuraya yazarsanız seviniriz...çünkü yakın bir meslektaşım geçen hafta uğradı rutin bakıma...2005 corolla dizel 40 000 km 800 tl cik*miş ağlanıyordu hani o yüzden...:)
şu çalısanlara egitim versin diyen arkadaslar neye dayanarak egitim versin diyorlar o arkadaslar söylesinde ne egitimi verilecegini bizde söyleyelim o egitimi versinler bize
Ayhan almadığımız bir eğitim kaldımı acaba ...? Avrupa*lılara eğitim vermeye başladık ciddi ciddi bizim vatandaşımızın haberi yok...Evet yalnış duymadınız Türk mühendisi,yöneticisi,işçisi eğitim verir duruma geldi dünyaya ve avrupaya...birçok yakın arkadaşım Çin, Hindistan, Polonya,Rusya,İtalya gibi ülkelere eğitim ve üretim hatları kurmak için görevlendirildi...daha bir sürü örnek varda boşverin...
Ya abi bilende bilmeyende konusuyo su an avrupanın en büyük kalıphanesi en gelişmiş argesi tofasta bulunuyo ferrarisinden renosuna dacia sına daha sayamadıgım bir cok markanın kalıpları tofasta yapılıo mademki arkadasların dediği gibi tofasta calışanlar egitimsiz bu adamlar hala bu işleri neden tofasa yaptırıyo artı işe alınan arkadasların %70 i yüksek okul mezunu işe girişlerinde 1 aylık zaten egitim sürecleri var
Şimdi sıkı durun şu an çalıştığım fabrikada PORSCHE ve FERRARİ *ye parça ürettiğimizi söylesek ...leen gidin işinize diyecekler...ama gerçek bu gerçekten üretiyoruz...İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN...:)