45 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Radar dedektörü

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    zeki özkan
    santiago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 38

öncelikle bir sene içinde 5 radar cezasında ehliyete el konuluyor diye biliorum
    ayrıca o cihazı kullanan arkadaşım var yaklaşık 8 sene falan oldu her amerikaya gidişinde yenisini alıp geliyor geçen yıl aldığı cihaz her türlü radarı(gezici,sabit,kamera,cizgi) gibi tümü belirtiyor farklı uyarı şekillerinde bugüne kadar yaklaşık 50 den fazla radardan kurtulmuştur bu sayede ama en büyük handikapı eski cihazları yeni radar sistemleri görüyor daha doğrusu uyarı veriyor yeni cihazlar biraz daha iyi bu konuda onlar pek yakalanmıyor yakalanınca 6 ay kadar hapis ve 5.000 tl ye yakın para cezası var

2. Bu mesajı için 2 kişi santiago'ye teşekkür etti:

Fatih Emanet
    emrahcelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    34 VA 9661
    Edilen teşekkür: 40

Alıntı santiago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle bir sene içinde 5 radar cezasında ehliyete el konuluyor diye biliorum
    ayrıca o cihazı kullanan arkadaşım var yaklaşık 8 sene falan oldu her amerikaya gidişinde yenisini alıp geliyor geçen yıl aldığı cihaz her türlü radarı(gezici,sabit,kamera,cizgi) gibi tümü belirtiyor farklı uyarı şekillerinde bugüne kadar yaklaşık 50 den fazla radardan kurtulmuştur bu sayede ama en büyük handikapı eski cihazları yeni radar sistemleri görüyor daha doğrusu uyarı veriyor yeni cihazlar biraz daha iyi bu konuda onlar pek yakalanmıyor yakalanınca 6 ay kadar hapis ve 5.000 tl ye yakın para cezası var
    şahsen ben kendim araç kullanırken 5 defa cezaya girdim ama polis cevirip 1 sefer ceza kesti diğerleri eve posta yoluyla geldi anlamadığım şu araç radar cezası plakayamı kesilir kullanıcıyamı ? araç benim üzerime ama ceza yiyen başkası olursa benim ehliyetime el konulması biraz saçma olmaz mı ?

Mustafa Atam
    atom43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    43DD903
    Edilen teşekkür: 107

Alıntı emrahcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şahsen ben kendim araç kullanırken 5 defa cezaya girdim ama polis cevirip 1 sefer ceza kesti diğerleri eve posta yoluyla geldi anlamadığım şu araç radar cezası plakayamı kesilir kullanıcıyamı ? araç benim üzerime ama ceza yiyen başkası olursa benim ehliyetime el konulması biraz saçma olmaz mı ?
    sizin arabanızı kim kullanıp ceza yiyorsa araç sahibine cezalar kalır ehliyetine yazılana ancak ceza puanı ilgilendirir. fakat şöyle olur örnek vereyim memursunuzdur aksam 5 e kadar çalısıyorsunuzdur ve oglen 2 sıralarında kırmızı ışık ihlalinden ceza kagıdı gelir evinize siz bu cezayı ödemek istemiyorsanız itiraz dilekçesi hazırlayıp ben hergün çalısıyorum ve çok titiz bir insan olarak aracı benden başka kullanan olmadıgından oglen 2 sıralarında aracda olmamın imkansız olmasından gibi bir dilekçe beyan ederek cezaayı iptal ettirebilirsiniz ama bu dilekçe kabul olasaya 1 sene geçiyor
    IPunto

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

Alıntı atom43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin arabanızı kim kullanıp ceza yiyorsa araç sahibine cezalar kalır ehliyetine yazılana ancak ceza puanı ilgilendirir. fakat şöyle olur örnek vereyim memursunuzdur aksam 5 e kadar çalısıyorsunuzdur ve oglen 2 sıralarında kırmızı ışık ihlalinden ceza kagıdı gelir evinize siz bu cezayı ödemek istemiyorsanız itiraz dilekçesi hazırlayıp ben hergün çalısıyorum ve çok titiz bir insan olarak aracı benden başka kullanan olmadıgından oglen 2 sıralarında aracda olmamın imkansız olmasından gibi bir dilekçe beyan ederek cezaayı iptal ettirebilirsiniz ama bu dilekçe kabul olasaya 1 sene geçiyor
    geçen bana da geçişte sinyal yakmamaktan dolayı ceza gelmişti ve tutanakta sadece plaka vardı. yazdıkları cezanın kanununa göre ruhsat sahibine değil sürücüye yazılır diyordu. ben de gittim itiraz dilekçemi verdim 3 hafta oluyor. bugün adliyede sordum akıbeti nedir diye hocam bizim mahkeme o ilçedeki suçlar için yetkisiz kararını gösterip kararı verdiler. başka bir ilçenin mahkemesine iletmişler suçun işlendiği ilçeye yakın bir ilçe. davanın akıbeti ne olur bilemem ama demeye çalıştığım bildiğim kadarıyla itiraz dilekçeleri Nöbetçi sulh cezaya verildiğinden çok çok uzun zaman geçmeden davaya bakılıp karar alınıyor.

İnsanlarımız adliyede işlerin uzamasından korktuklarından haklarını aramaktan vazgeçebiliyor bazen.

6. Bu mesajı için 2 kişi yolcu27'ye teşekkür etti: