uçmak olayı şöle oluyo 6. viteste 6000 d/d ken silecekleri çalışıtırın flaşörleri yakın 2 kere su fışkırtın sonra dreksiyonu aniden krırıp el frenine asılın bu arada debriyajada basmayı unutmayın![]()
Demon Driver|Damien|
arkadaşlar devirsiz hızlandığınız zaman hızlanamayacaksınız diye bir kaide yok. yani kesiciye girmeden hızlanmaya başlayın son viteste kökleyin bir şey değişmez. sadece max hıza ulaşma süreniz uzar o kadar. 6 viteslilerin oranını bilmiyorum. yani bir çok 5 vitesli araba max hızına zaten 4. viteste ulaşıyor. dizellerde farkettiğim 4 de kesiciye girebildiğim oldu. o yüzden 5 e atınca araç biraz daha hızlanıyor. ama 5 de kalkın hızlanmaya başlayın yine aynı hıza ulaşırsınız. yani zorlayarak hızlanmakla zorlamadan hızlanmak arasında bir fark olmaz. en nihayetinde max. hıza çıkarsınız. ama 5 de hızlanmak 6 da hızlanmaktan tabi ki daha hızlı olacaktır.
hızLanması güzeLde, 140 ve üstLerinde kamyon vs soLLarken, rüzgarLarı acayip şekiLde savuruyor arabayı. aerodinamiğini sanırım sadece önden geLen rüzfara göre düşünmüşLer. yandan rüzgar yiyince hayLi etkiLeniyor araba. direksiyonu sabitLemesi zorLaşıyor
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
140 ve üstlerde sollama yaparken büyük ve ağır araçlar dahi yan rüzgardan etkilenebilir.punto en azından kontra ile rahat toplanabiliyor.
bu konuda sınıfında çok kötü küçük araçlar olduğunu söyleyebilirim.
punto ,rüzgar tüneline girdiyse her türlü testi yapılmıştır. ancak aracın ağırlığı ve sınıfı belli.
ferrari kullanmıyoruz.
Araç 5000' lerdeyken, Ankara' dan İstanbul' a gelirken 200 km/h yaptım! Çok da zorlanmadı sanki ama, tırstım biraz, wiyadük flan wardı, heyecanlandırdı beni GP![]()
90lıklarda 5. witeste max 185 falan görülebiliyor. daha da hızlanma imkanı warsa kesinlikle 6ya atmak gerekiyor
tabi yayın buna katkısı wardır.
çünkü esnemeyi azaltıyor, arabanın altına giren hawayı da azaltıyor.
Hafif eğimde 200km/s i rahat görürüz hatta geçeriz önceden de dediğim gibi.Düz yolda 180km/s i geçmek imkansız bence...
düzde 190 yapıyor ya bizim kerata 90 lığında yapması lazım yani
photoshop soranlar oluyor.....
Hissedilemeyen bir eğim, rüzgar ya da ne bileyim gösterge sapması vardır kesin...
Aracın 190-200 km/h gibi bir hızda gerçekten stabil kalması ve size güven vermesi gerçekten olağanüstü...Ayrıca yüksek süratlerde viraja girerken size virajı hissettirmemesi takdire değer...Her yönüyle tek kelimeyle mükemmel...
...because failure is not an option.
Elektronik Mühendisi @ BOTAŞ
araç sınıfına göre tutunma konusunda gayet iyi. ama ferrari muamelesi de yapmayın.
yokuş aşağı muhabbetine hiç girmiyorum motorsuz kızakla yapıyolar kış olimpiyatlarında o hızları1,4 dinamik 77hp var bende 250km de henüz açıkçası beklediğimden çok daha iyi performans veriyor vites geçişleri gayet atik ama devir biraz artınca doğal olarak tıkanıyor geçen gün antalyaya giderken kısa bi süre yokladım 160a kadar rahat çıktı ve o süratte çok stabil hiç titreşim yok kısacası çok rahat gidiyordu malum motor daha yeni sanırım 170-175e kadar çıkabilir ama fazla zorlamadım,arkadaşlar farklı motor seçenekleri ile 200e çıkıp stabilitenin korunduğunu yazmışlar zaten ki bence Türkiye şartlarında 120nin üzeri altında hangi araba olursa olsun tehlikeli otoban haricinde pek geçmemek lazım 120yi mesela başıma geldi yolun ortasında kocaman lastik parçasını son anda ortaladım 160da üstünden geçsem Allah korusun denemeden bilemeyiz ne olacağını
![]()
Hız çok iyi bişi değil belki ama fırsat bu fırsat deyip dün İzmit yolunda biraz hızlanma denemesi yaptım son gördüğüm değer 187 km oldu bir kaç denemeye rağmen bu rakamı geçemedik sanki km.saatini bağlamışlar 185 de takılıyor ama 180-185 e kadar çok rahat çıkıyor, aracımı ilk defa bu derece yüksek hızlarda test etme imkanım oldu bu hızda giderken bile hızını asla hissettirmiyorsun yüksek hızlarda bile verdiği güven hissi mükemmel hele devir kesiciye yaklaştığınızdaki motorun sesi tek kelimeyle mükemmel doğrusu. 200 lü rakamları görmek şimdilik benim için hayal gibi sanırım motorun biraz daha açılması gerekiyor.
Arkadaşlar bende 12000 km de 1.3 75 HP var arada sırada Ankara -istanbul yapıyorum düzde 180 çok rahat inanın 1.6 lar bıle yetişemiyor![]()
ben arabayı ağlattım inlettim en son 190 civarı gördüm geniş taban hızı düşürüyorrrr
tam devirde hızlanarak biraz da zorlamadım değil defalarca 220 km/s hızı gördüm ankara konya yolunda eğim var düzde de 205 falan ama çok az yukarı doğru eğimde arabalarımız aşırı hız kaybediyor
205 i gördüm. Fakat hafif eğim vardı.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri