2001 opel astra 1.6 220 ibre 220'nin altindaki cizgiyi gordu yalniz resmini alamadim.
Punto'yu yarin deneyecegim insallah
Sent my iPhone using
2001 opel astra 1.6 220 ibre 220'nin altindaki cizgiyi gordu yalniz resmini alamadim.
Punto'yu yarin deneyecegim insallah
Sent my iPhone using
piston,kol,egzantrik,yay,şapka 4-2-1 headers geliyor şimdi onunla birlikte egsoz sistemi tekrar değişicek şuan ortalama bir değer olarak 160 hp hedefliyoruz ayrıca şuan arabada 200-250 kg müzik tesisatı var istersenizde son aşamalardan sonra video çekip koyarım hiç sorun değil
hayır radyatöre pek gerek kalmadı çok aşırı bir yükleme yok zaten ideal seviyede bir kaç eksik var tamamladıktan sonra durum neyi göstericek hep beraber görücez![]()
Mert söylediklerimi yanlış anlama ama 1.4 is dediğiniz araba stock halde 90 hp olan bi araba piston kol ekzantrik yay şapka headırs vs toplam 130-140 hp yi aşamaz ki 140 bile bu parçalarla çok çok iyi değerler eğer bu kadar parçayla bu kadar güçleniyorsa adamlar vtilardan verim alamıyo demektir
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
ne kadar beygir arttırdığını bilmem ama 1.4Si orjinalde 76kw 103 beygirdir , aynı motoru 98 model rover 414Si kullanır benim 414Si aracım vardı stock hali ile 210km yapabiliyordu yani kol pistan yatak gövde değişmişse 240 çok rahat yaparsın zaten piston ve kol değişmişse o 1.4 motorluktan çıkmış demektir beygiri konusunda bişey diyemem kullanılan malzelemelere göre değişir ancak stock hali zaten 210 yapan bi aracın motoru ile oynanmışsa heleki piston ve kol değişmişse 240ta yapar 250'de
bu arada lotus espirit rover/honda 8K motorunu kullanmıştır 96 yılında 1.8 motor 256 beygir güç üretmiştir..
aynı zamanda bmw ve rover ortaktır ve motorlarını hondadan alır Si motor kalıp şekil piston kol enjeksiyon dahil tamamen honda yapımıdır.. ve tüm Si motorlar (1,4 / 1,6 / 1,8 / 2,0) 7200rpm devir çevirir bu arada bmw ve rover o dönemden 2000 yılına kadar motor numaraları ve araç model numaralarını aynı katagoride tutmustur..
örnek:
bmw 1.16 / 3.16 / 5.20 / 7.40
rover 2.16 / 4.16 / 6.20 / 8.27 / 75.V6
iki firmanında kullandıgı motor sanzumanda dahil hondadır(1994-2000)
Daha sonrada Si motor teknolojisini bmw'ye satıp honda geri kalan tum motorlarını yeni ürettiği VTi teknolojisi ile üretmiştir , oyüzden 5000devirden sonra hayat biter Vitec başlar
Ki nitekim S2k'la dünyanın en fazla güç üreten ve en hızlı motorunuda honda üretmiştir![]()
Konu punto konusu olarak acilmis ama bayagi bir dagilmis. Bir resim paylasayimda tekrar punto'ya donsun olay
![]()
(Son hiz degildir)
Sent my GT-I9100 using 2
Oz Büyücüsü
üstteki 1.4 tjet 120 alttaki 1.4Si rover 103 beygir
iki resmide videodan capture yaptım fiatın videosuda budur
1 Fiat V - YouTube
klima açık sürekli 5.vites ve bayır yukarı
işte anlatmaya çalıştığım buydu yukarıda honda konusunda tjette stock roverda stock birinde turbo var oburunde yok tjet turbolu olmasına ragmen 220 max hız ki rover 1.4 turbosuz motoru ile 210 yapıyor e biri honda motoru oburude fiat motoru
ama tjeti seviyorum fena değil![]()
Konu dicaser tarafından (27/08/2012 Saat 22:41 ) değiştirilmiştir.
Ben 5. vites 4300 devirde falan 180i az geçiyorum sona kadar basamadım uygun yol olmadığı ve lastiklerime güvenmediğim için ama 220 yi rahat görürüm.
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
3 kisi bagaj yarım 1.3 75 bg bakımi yeni yapılmıştı düz yoldu 200 e gelince yol bitti
Ve en cok mercedes e320 Cdi 2004 ile otobanda ibre dayamistik
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
75 aktive , 180 zar zor gördükhafif bayırlı 210 max sonra tırstım
![]()
95 lik puntomun yazılımla gücünü arttırabilirmiyim![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri