Puntodan önce Alfa 156 2,0 TS kullanan biri olarak sana buradan söyleyeceğim şeyleri dikkate al kardeşim. Bir kere Alfa kullanmak gerçekten kendini çok özel hissettiriyor. Gittiğin her yerde gözler arabanın ve senin üzerinde olacaktır emin ol. Alfa kullanmak başka hiçbir araca benzemiyor. İnanılmaz keyfli ve güven veriyor. Virajlara filan düz yolmuş gibi girersin ve bunun sana verdiği güven duygusu Punto ile filan kıyaslanamayacak kadar büyük. Donanım açısından, sınıfındaki birçok arabadan daha üstün donanımlara sahip bir araçtır bunu da es geçmemek lazım. Alfa benzinle kullanırsan yakıt masrafında kasılacağın bir arabadır. LPG takarak sorunu çözerim dersin ama sonradan başına gelmesi muhtemel sorunlar seni arabandan soğutmasının yanısıra ucuz bir araba parasını da tamir ücretlerine harcayabilirsin. Alfa ruhuna LPG kesinlikle olmuyor bunu tecrübeyle sabit hale bizzat getirdimAlfa 156 nın 155 beygirlik 2000 cc versiyonu kullandım ben. O bile klimayı açınca performans kaybediyordu. 1,6 motor 120 beygir bir alfa almanızı hiç tavsiye etmem. Bu arabalar yaklaşık 1400 kg ağırlığında. Klimayı açınca motor kaldırmıyor. 1,6 motorunu kullananların hepsi bundan şikayetçi. Eğer, aracı sürekli spor kullanmaktan hoşlanan birisi değilseniz, vitesleri 3000 devirde değiştirenlerdenseniz kesinlikle ama kesinlikle Alfa almayın derim. Alfa 3000 devirin altında her viteste inanılmaz hantal bir arabadır. Alfa'ya binenler 5000 devirden önce vites değiştirmez (ben de değiştirmiyordum ve neredeyse iki katı yakıt tüketimi kaçınılmaz oluyor böyle yapınca). Alfa 156'yı alırken kesinlikle triger seti , varyatör, rölanti ayar kiti ve hava debimetresi, bujileri ve ateşleme tesisatını gözden geçirin. Çünkü bunlar arızası muhtemel ve çok pahalı parçalardır. Birşey daha söyleyeyim Alfa'nın alt takımları asfalttan çıkartılmaya hiç gelmez. Eğer biraz bozuk yollarda kullanırsanız her sene alt takım yapmak zorunda kalırsınız. Çenem fazla düştü sanırım karar size kalmış. Son olarak da ben olsam bir alfayı 40-50 bin km den fazla ise almam. Baktığınız arabanın daha güzel ve hatasız boyasız olanını daha uygun fiyata da bulabilirsiniz. Alfa'yı alırsınız ama satarken çok uğraşırsınız bunu da bilin.
Yer imleri