13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Kasko poliçesinin iptali

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Standart Kasko poliçesinin iptali

böyle bişeyi yeni duydum aklım almıyo,
    şirketler 3 hasardan sonra(araştırmalarımda 2.de iptal edenide gördüm) hasar tutarını ödemeden poliçeyi iptal edebiliyolarmış. benim poliçemde böyle bi durum yok. bu işin yasal dayanağını bilen var mı? sen çok hasar yaptın poliçen iptal şeklindeki bi mantık nasıl olabilir? neden kasko yaptırıyorumki ozaman?

https://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kara-...nel-sartlari-0 linkteki şartların "B.4 Hasar ve Tazminatın Sonuçları" maddesinin 2. fıkrasında "4.2 Kısmi hasarlarda taraflar sigorta sözleşmesini feshetme hakkında sahiptir. Taraflar fesih hakkını ancak tazminat ödenmeden önce kullanabilir."

şeklinde bi ifade varmış, ancak bunun yasal dayanağı nedir?
    Konu OzzY tarafından (06/02/2011 Saat 02:59 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

böyle birşeyi daha önce duymuştum ama saçma bulduğum için üzerinde durmamıştım. konuyla alakalı arkadaşlardan öğrenelim bakalım neymiş işin aslı.

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

işin daha da ilginç yanları varmış, yine her şirket bu şekildemi yapıyor bilmiyorum ama, cam hasarları(benimde biri cam) ve karşı tarafın %100 suçlu olduğu durumlarıda sayıyolarmış.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

böyle birşey bir tanıdığımın başına (bayan olur kendisi ve bir yıl içinde 5 tane kaza yapmıştı) geldi ve kasko poliçesini 6. hasarda iptal edip parayı ödemediler

ali Türkmen
    onn.off - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 774

Eğer bu diğru ise paramızla rezil oluyoruz
    punto evolution

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aydin Dalsiz
    aydintap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

poliçelerde çok tuzaklar olduğunu düşünüyorum. bunun için ya bir kaç yıl kaskoyu sabit yere yaptırıp sigortacıyla kanka olcaksın, ya da tanıdık güvenebileceğin kaskocu bulacaksın malesef.

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı aydintap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    poliçelerde çok tuzaklar olduğunu düşünüyorum. bunun için ya bir kaç yıl kaskoyu sabit yere yaptırıp sigortacıyla kanka olcaksın, ya da tanıdık güvenebileceğin kaskocu bulacaksın malesef.
    onunda bi anlamı olmuyo, yani genel merkezden torpil yoksa acente bi yere kadar etkili olabiliyo. ben kendimi bildim bileli hemen hemen tüm poliçelerimiz tek acentede ama poliçemi yenilemeyi reddettiler. acente bunun ilk defa olduğunu filan söyleyip bölgeyle konuşmuş bakalım nolcak.

yenileme yapmamalarını anlarım. poliçenin gün bazında kalan primini ödeyip poliçeyi iptal etmelerini anlarım. ama atıyorum 05.02.2011 tarihinde meydana gelen hasarı ödememek için 07.02.2011 tarihinde poliçeyi iptal etmeleri kabul edilemez. bunu ne şekilde kılıfına uydurduklarını çok merak ediyorum.
    Konu OzzY tarafından (06/02/2011 Saat 13:51 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Olur mu olur herşey olur bu memlekette.

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

bu ne saçma şey ya para alırken ne ala verirken poliçe iptali...

Aydin Dalsiz
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    böyle bişeyi yeni duydum aklım almıyo,
    şirketler 3 hasardan sonra(araştırmalarımda 2.de iptal edenide gördüm) hasar tutarını ödemeden poliçeyi iptal edebiliyolarmış. benim poliçemde böyle bi durum yok. bu işin yasal dayanağını bilen var mı? sen çok hasar yaptın poliçen iptal şeklindeki bi mantık nasıl olabilir? neden kasko yaptırıyorumki ozaman?

Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları | Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği linkteki şartların "B.4 Hasar ve Tazminatın Sonuçları" maddesinin 2. fıkrasında "4.2 Kısmi hasarlarda taraflar sigorta sözleşmesini feshetme hakkında sahiptir. Taraflar fesih hakkını ancak tazminat ödenmeden önce kullanabilir."

şeklinde bi ifade varmış, ancak bunun yasal dayanağı nedir?
    ozan kardeşim eminim araştırmışsındır. ama bu gibi durumlarda yasalar genelde tüketicilerden yana oluyor. bir avukata danışabilirsen sana çeşitli alternatifler sunabileceğini düşünüyorum. sizin dediğinizde kasko firmasının ayrı bir cinliği yoksa tabi...
    sizin dedğiniz gibi ise aracı pert olan insanlar tanıyorum. yanılmıyorsam birisi değerini aldı. diğeride aynı model aynı marka araba aalıp verdiler.
    kaskonuz hangisinden? belki firmadan firmaya değişiyorlardır.

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı aydintap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozan kardeşim eminim araştırmışsındır. ama bu gibi durumlarda yasalar genelde tüketicilerden yana oluyor. bir avukata danışabilirsen sana çeşitli alternatifler sunabileceğini düşünüyorum. sizin dediğinizde kasko firmasının ayrı bir cinliği yoksa tabi...
    sizin dedğiniz gibi ise aracı pert olan insanlar tanıyorum. yanılmıyorsam birisi değerini aldı. diğeride aynı model aynı marka araba aalıp verdiler.
    kaskonuz hangisinden? belki firmadan firmaya değişiyorlardır.
    şuan böyle bi durumum yok, olursa ne yapmak lazım ve bilmeyenlerin görmesi açısından açtım başlığı, yani bu sene 3 dosya açtırdım 3üde ödendi sadece gelecek yıl için poliçemi yenilemediler bunada bişey yapılmaz sanırım.

ancak böyle bişey olursa babamın (sigortalı) tüm yasal yolları kullanacağına eminim.

pert durumunu bende yaşadım piyasaya göre düşükte olsa uzun pazarlıklar sonucu poliçede yazan araç bedelinin tamamını aldık sigortadan.

anadolu sigorta.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Aydin Dalsiz
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan böyle bi durumum yok, olursa ne yapmak lazım ve bilmeyenlerin görmesi açısından açtım başlığı, yani bu sene 3 dosya açtırdım 3üde ödendi sadece gelecek yıl için poliçemi yenilemediler bunada bişey yapılmaz sanırım.

ancak böyle bişey olursa babamın (sigortalı) tüm yasal yolları kullanacağına eminim.

pert durumunu bende yaşadım piyasaya göre düşükte olsa uzun pazarlıklar sonucu poliçede yazan araç bedelinin tamamını aldık sigortadan.

anadolu sigorta.
    teşekkür ederim o zaman bu baslığı açtığın için. peki neden yenilemedeklerini söylediler mi? daha doğrusu anlayabildiniz mi? bende 6 yıl sorun olmadı yani %50 hasarsizlik indirimim var. inşallahta devam eder.

acaba kaza mı çok yaptınız. ondan olabilir mi? öğrenmek için soruyorum. ....teşekkür ederim...

Aydin Dalsiz
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

pardon ya...üstte yazmışsın zaten....cevabımı aldım.