Sayfa 2/2 İlkİlk 12
40 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Babam Puntoyu Beğenmedi..

MURAT ERDOĞAN
    murat26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 96

hasan sen ne yaaparsan yap babanın gözü opel astrada ben tekrar söylüyorum punto güzel bir araba ama opellerde güzel tercih tabiki sizin ben 5 yıldır punto kullanıyorum daha bugüne kadar bana hiçbir sorun çıkartmadı kış şartlarında çalışmamazlık yapmadı kışın zincir takmak zorunda kalmadım nedenmi motor ağır olduğu için karda hiç kaymadı ben hayatımı iki bölüme ayırıyorum puntodan önceki dönem ve puntodan sonraki dönem aradaki fark ne biliyormusun sanayinin yolunu unuttum bazen oradaki usta arkadaşlar hayıflanıyor ama elden gelen bir şey yok ara sıra vaktim olursa yanlarına uğrayıp bir çaylarını içiyorum sadece o kadar ama sen yinede babanı zorlama sonra sana bana niye bu arabayı aldırdın demesin birde almanlar neden opele binmezler onu bir araştır derim

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

zeki özkan
    santiago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 38

senin baba bence keyfini pek bilmior benimki aksine evoya kafayı yedi arabayı aldım ama babamdan sıra gelmiyor bana binmeye arabaya binemiyorum kendi arabasını bana kitledi benim arabaya biniyor

hasan çiçek
    hsncck26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 30

Alıntı murat26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hasan sen ne yaaparsan yap babanın gözü opel astrada ben tekrar söylüyorum punto güzel bir araba ama opellerde güzel tercih tabiki sizin ben 5 yıldır punto kullanıyorum daha bugüne kadar bana hiçbir sorun çıkartmadı kış şartlarında çalışmamazlık yapmadı kışın zincir takmak zorunda kalmadım nedenmi motor ağır olduğu için karda hiç kaymadı ben hayatımı iki bölüme ayırıyorum puntodan önceki dönem ve puntodan sonraki dönem aradaki fark ne biliyormusun sanayinin yolunu unuttum bazen oradaki usta arkadaşlar hayıflanıyor ama elden gelen bir şey yok ara sıra vaktim olursa yanlarına uğrayıp bir çaylarını içiyorum sadece o kadar ama sen yinede babanı zorlama sonra sana bana niye bu arabayı aldırdın demesin birde almanlar neden opele binmezler onu bir araştır derim
    ah ah babamın tek korkusu sorun çıkarttıgında dizelin masrafının çok olması eğer araba benzınlı olursa kendısı yapabılecek durumda en azından ucuza yaptırabılır.

peki bu 1.3 m.jet motorlar gerçekten sağlammıdır? ssorun çıkartırmı ? bakım masrafları nekadar dır?

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

opelin elektronik arızası başbelasıdır özellikle egr sorun bi de lpg taktırmadan binemezsin gaz ayarı bagaj ölücek baban dizel punto alsın dicek multijetin üzerine tanımıyon

Grandepunto palio'nun multijeti opel de aynı motor var corsa astra da comboda fakat ondan da daha ii çünkü debriyaj sistemi opelin çok yaramaz oynar volant sistemi bozulduğunda 1000 tl civarında debriyajını yenilemek isteseniz opel corsanın 400 500 civarı palio puntonun 250 tl hallolur bi de opelin arıza tespit cihazına bağlamadan hiçbirşeyini yapamazsınız punto daha iyi ayrıca opel corsa d nin bile motor içi bomboş

ayrıca mutlujetin motor ömrü düzgün kullanıldığında bakımları zamanında yapıldığında 500,000 km dir
    kolay kolay enjektör pompa turbo bozmaz her bakımda filtre yağ değiştirirsin en fazla fren balatası v kayışı v.s
    Konu Ziyaretci046 tarafından (31/01/2011 Saat 00:32 ) değiştirilmiştir.

hasan çiçek
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

arkadaşlar biliyorum bu hakkında yazanlarınızın çoğunda multıjet ya da benzınlı punto var.
    gerçekten sizlere güvenip multıjet alma konusunda ısrar edebılırım degıl mı
    sonunda pişman olmam değil mi ?( kaporta hariç)

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok

kaportadan niye pişman olasın sen arabayı nerden alcan eskişehirden mi izmirden mi göster kasasını yorgun bir araba değilse memnun olursun değişen olmasın 1 parça boya da önemli değil düzgün olmuşsa değişende ön çamurluktan başka birşey olursa alma

hasan çiçek
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

eskişehirden alıcam ön tampon değşmiş(orjınalıyle) bugun baktık babam çok bişi olmaz dedi ama sanayıye goturup kaldırıp altına bakıcam dedı. arabanın km orjınal 43 bınde bıde sol tarafta 4 parça boyalıymış.bu arabayı 20.500 e alıcaz ama eğer öleyse pyasası 22 cıvarı 2 lıra bulup dızelının duzgununu mu alalım yanı sıfır hatalısını ?

bu arada adam kaldırıma çarpmış tampon kırılmış bde araç 2008
    Konu hsncck26 tarafından (31/01/2011 Saat 00:54 ) değiştirilmiştir.

Rengi
    Yok

Alıntı hsncck26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eskişehirden alıcam ön tampon değşmiş(orjınalıyle) bugun baktık babam çok bişi olmaz dedi ama sanayıye goturup kaldırıp altına bakıcam dedı. arabanın km orjınal 43 bınde bıde sol tarafta 4 parça boyalıymış.bu arabayı 20.500 e alıcaz ama eğer öleyse pyasası 22 cıvarı 2 lıra bulup dızelının duzgununu mu alalım yanı sıfır hatalısını ?
    boyadan birşey olmaz da değişen ve çekiçlenip macun çekilmiş yerleri varsa alma yarın macunlar atıcak sıkıntı olur boya ölçme cihazıyla bakın kalınlık mikron olarak 200 üstü çıkarsa macun olma ihtimali artar

fiyatı normal

hasan çiçek
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

bana gerçekten normal kullanımda(yani üzerine düşülerek kullanılmayarak yada abartılı şekilde kötü kullanılmadan) araçların motorlarında hasar çıkmıyor değil mi?
    kendınızden buna örnek verebılırsınız değil mi ?

Rengi
    Yok

bana gerçekten normal kullanımda(yani üzerine düşülerek kullanılmayarak yada abartılı şekilde kötü kullanılmadan) araçların motorlarında hasar çıkmıyor değil mi?
    kendınızden buna örnek verebılırsınız değil mi ?
    1.5 dci 1.4 hdi 1.6 hdi 1.9 jtd 1.8 tdci v.s bunlara komple motor yenileme sürekli yapıyoruz dizelde mutlijetin daha motorunu yatak sarmadan dolayı enjektörün açık kalıp pistonu eritmesinden dolayı sökmedim 400,000 km yaklaşan doblo müşterim var gidiyo halen

multijetde filtreden ısıtma bujisi devirdayim gergi rulmanı filtre o tip şeyler değiştirirsin bunlarda para tutan şeyler değil ayrıca triger kayışı yok zincir var zırt pırt değişmiyo o da

hasan çiçek
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

gerçekten çok ama çok teşekkür ederim yardım ve söyledıklerınız ıcın ınsallah en kısa zamanda m.jet düzgün bişi almış olurum
    gerçekten allah razı olsun...

gerçekten çok ama çok teşekkür ederim...
    Konu Scottie tarafından (31/01/2011 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat sargın
    murti82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 37

Ah ah istanbulda olsaydın da bir iki albea kullanan taksicilere sorsaydın. Hepsi de yağını suyunu eksik etme hiçbirşey olmaz der. Merso, Bmw motorlarını bilmem ama sağlamlık bakımından toyota ve fiat dizel motorları bir numara, hatta güç ve tork bakımından multijet d4d'den daha iyi.
    Benim babam da hem dizel oluşundan hem de HB oluşundan dolayı bu arabayı hiç istemedi, zorla aldırdım ama şimdi açıkça söylemesede çok beğeniyor. Kaporta olayına gelince artık eski amerikan arabaları gibi sağlam kaportalı araba kalmadı, şimdiki felsefe "yumuşak kabuk, sert çekirdek" Yani arabanın dışına ne olursa olsun içindekilerin hayatını kurtarmak çok daha önemli. Aşağıdaki videoyu izlettir bakalım ne diyecek
    1595 Chevrolet Belair ve 2009 Chevrolet Malibu tartma testi - Vidomodo.Com

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

İyi şoför olan da hemen mühendis kesiliyor kardeşim ya statik hesapları gerilim bükülme hesaplarını süs olsun diye mi yapılıyor. Ayrıca bu araçlarda aerodinamik yapı yüzünden şişkinlikler var ve çarpışma anında ilk teması sağlasın diye.Ayrıca aerodinamic bir aracı hem ekonomik hem güvenli yapar araç dengeye kavuşur.

hasan çiçek
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Alıntı fawori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi şoför olan da hemen mühendis kesiliyor kardeşim ya statik hesapları gerilim bükülme hesaplarını süs olsun diye mi yapılıyor. Ayrıca bu araçlarda aerodinamik yapı yüzünden şişkinlikler var ve çarpışma anında ilk teması sağlasın diye.Ayrıca aerodinamic bir aracı hem ekonomik hem güvenli yapar araç dengeye kavuşur.
    sizin söyleddıklerınızn birçoğu yüksek hızlı çarpışmalar için geçerli babamda bunu kabul edıyor (oğluda mühendıs olcagı ıcın ıstemese bile )

fakat yavaş iken motora gelebılır diyor.banada gösterdi o ön yanları çok boşluk var gerçekten

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

Bide şöyle düşün motor bölümü şu eski 37 ekran tv ler vardı işte ondan biraz daha büyük eski arabalardakiler gibi devasa değil eee yan ekipmanlarda düzelli ve onlarda teknolojiden nasibini almış. Ama araba çok da küçük değil boşluk kalmasın diye adamlar napacaklardı file mi dolduracaktı yani. Ayrıca boş ver ya kaza dediğin kader işi kasko yaptır benim gibi 710 tl ye full kafan rahat etsin. Bişey olursa Allah korusun seni korusun gerisiboş en fazla pert olur parayı alırsın. Yanları dolu olanlar orta hızlı kaza yaptı diyelim o boşluğu dolduran ekipman bozulacak bozuk ekipoman dolu olsa nolur yani.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

SERDAR UZUNCA
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. PNT 34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 34

punto acaba babanızı beğenmiş mi ? bir de olaya bu açıdan bakmak gerekiyor...

hasan çiçek
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

böyle demeyelim =) babamı ikna ettım ben artık sadece az km de araba gelmesını beklıyoruz =)

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

h. mutlu
    rodopian16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 64

Alıntı murat26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5000 avroya 1-2 model aşağıda mercedes bmw audi varken niye opele binsin bu almanlar?

A B
    Wisdom Words Kronokrator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 80

sizin söyleddıklerınızn birçoğu yüksek hızlı çarpışmalar için geçerli babamda bunu kabul edıyor (oğluda mühendıs olcagı ıcın ıstemese bile )

fakat yavaş iken motora gelebılır diyor.banada gösterdi o ön yanları çok boşluk var gerçekten
    hasan kardeşim, bak yandan girdi araca, çamurluğu parçaladı ama şasiye dokunmadı.

Umut K.
    Seat İbiza 1.2 TSİ DSG sundown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 242

arkadaşlar biliyorum bu hakkında yazanlarınızın çoğunda multıjet ya da benzınlı punto var.
    gerçekten sizlere güvenip multıjet alma konusunda ısrar edebılırım degıl mı
    sonunda pişman olmam değil mi ?( kaporta hariç)

Alın şu arabayı artık
    Konu sundown tarafından (05/02/2011 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12