Sayfa 10/10 İlkİlk ... 678910
204 sonuçtan 181 ile 200 arası

Konu: Neden 180 km yi geçmiyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Benim anlamadığım son hız muhabbeti nedir ? He bir gerçek var ki ben 75lik aracımla ankara dönüşünde gerçekten yolun tam yerini bilmediğim için yazamıyorum ama eğimde 195 gördüm.
    Sadece merak ettiğimden. Sonra plastik yanık kokusu geldi bir yerlerde bişiler olduğunu düşündüm hemen kestim. Kimse kimseye bir şey ispatlamak zorunda değil. Ancak 90 dan fazla hp si olan arkadaşlarımızda o zaman bizim şunu geçmemiz bunu geçmemiz lazım tribine de düşmeyin. Daha öncede bir tartışma geçmişti tekrar söyledim. Kullandığımız araçlar tamamiyle maddi konulara ve benzeri etkenlere göre seçilmiş araçlar. Birimiz t-jet kullanıyorken birimizde multijet kullanıyoruz sadece. Ama fiyat farkı yok ihtiyaca göre araç meselesi Saygılar.

Ayrıca hız felakettir gerçekten lütfen dikkatli olalım...

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Abdullah bey
    Yeniden Punto AYM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 51

Aydın izmir otobanını bilenler bilir geçen yaz son sürat denemesi yaptım iki gişe arası 99,6km malumunuz gişe giriş ve çıkışlarında yavaşlıyorsunuz ve üç yerde sol şeritteki araçlar yüzünden 100 - 120 km lere düştüm . Ogs hesap dökümünü ekte veriyorum hesaplarsanız görürsünüz. Yani kadran hatasız sapmasız çalışıyor. Ortalama Hız yaklaşık 171 km/h araç düz yolda kesinlikle 180 km/h geçemiyor. Ancak birinin rüzgar tüneline girereseniz 185 oluyor klima kapamak açmak fark etmiyor çok denedim ancak sürekli 180 gidiyor hatta çok hafif rampa yukarı bile 180 gidiyor. Bence kesinlikle araçlarda sınırlama var. Hatta bir keresinde adapazarı otoban çıkışından mc köprsüne kadar benim punto koyu gri bir evo belki sahibi burdandır birde gri bir clio dip gaz geldik araçların hiç biri 185 üzerine çıkamadı. En önde giden 180 le gidiyordu arkadan takip eden 185 e çıkıyordu ancak öndeki yol verdiği zaman öndekini geçiyor ancak hız kaybediyordu. hepimiz sırayla öne geçiyorduk ancak kimse fark açamıyordu. Bu araçları son hızı düz yolda 180 stock araçla düz yolda daha fazla yaptığını söyleyen ya yalan söyler yada araçında kadran sapması vardır.
    2008 Palio Sole 1.4 Fire Active Plus Pkt.
    2008 Grande Punto 1.3 MultiJet Active
    2011 Grande Punto 1.3 MultiJet Full Kit

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı AYM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aydın izmir otobanını bilenler bilir geçen yaz son sürat denemesi yaptım iki gişe arası 99,6km malumunuz gişe giriş ve çıkışlarında yavaşlıyorsunuz ve üç yerde sol şeritteki araçlar yüzünden 100 - 120 km lere düştüm . Ogs hesap dökümünü ekte veriyorum hesaplarsanız görürsünüz. Yani kadran hatasız sapmasız çalışıyor. Ortalama Hız yaklaşık 171 km/h araç düz yolda kesinlikle 180 km/h geçemiyor. Ancak birinin rüzgar tüneline girereseniz 185 oluyor klima kapamak açmak fark etmiyor çok denedim ancak sürekli 180 gidiyor hatta çok hafif rampa yukarı bile 180 gidiyor. Bence kesinlikle araçlarda sınırlama var. Hatta bir keresinde adapazarı otoban çıkışından mc köprsüne kadar benim punto koyu gri bir evo belki sahibi burdandır birde gri bir clio dip gaz geldik araçların hiç biri 185 üzerine çıkamadı. En önde giden 180 le gidiyordu arkadan takip eden 185 e çıkıyordu ancak öndeki yol verdiği zaman öndekini geçiyor ancak hız kaybediyordu. hepimiz sırayla öne geçiyorduk ancak kimse fark açamıyordu. Bu araçları son hızı düz yolda 180 stock araçla düz yolda daha fazla yaptığını söyleyen ya yalan söyler yada araçında kadran sapması vardır.
    Hocam
    OGS kayıtlarında ortalama hızı hesaplayınca (36 dk, 99 km yol, X=V.T => 99=V.0,6 => V=165) 165 çıkıyor. Zaten bu arabanın fabrika max hız değer 165. bayır aşağı 180 - 190 'ları zorladıysanız normal hız.
    Ankara - Kırıkkale arasında Elmadağ inişinde (4 km boyunca dik bir iniştir) bu araba yolun sonuna doğru 200 km/h hızı zor buluyor ve 200'de takılı kalıyor.
    Dyno'da kendi aracımı defalarca denedim kadranda en az %5 - 6 sapma mevcut orijinal lastikleri ile birlikte. Kaldı ki araç Tr piyasasına girerken hukuki zorunluluğu var kadran sapmasının. Siz kadranda 180 okurken araba esasında 169 gibi bir süratte gidiyor.
    Bakın bahsettiğim mevkide çektiğim video.

Grande Punto 1.3 Multijet 75 Hp 190 Km - YouTube

140'dan 170'e ne kadar hızlı çıktığını görüyorsunuz yolun eğimini tahmin edersiniz artık. 190'da takılı kalıyor. Yani video tabiri caizse yakana kadar basma ile yapıldı. Yol biraz daha müsait olsa 200'e değerdi belki.
    Kaldı ki arabam DYNO'da 75 hp, 195 nm tork veriyor. Mavsimsel ve bakım zamanı olarak bu değer -2 hp -5nm oynuyor. Bakımları, kondisyonu her zaman iyi ve tamdır.
    Düz yolda bu araba 180 km/h hızı vuramaz. Yol gözle bakınca eğimli değil gibi görünür ancak eğim vardır kesinlikle. Hele hafif rampa yukarı 180 falan imkansız.
    Konu Du Hast tarafından (27/02/2013 Saat 09:59 ) değiştirilmiştir.

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Standart Neden 180 km yi geçmiyor

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam
    OGS kayıtlarında ortalama hızı hesaplayınca (36 dk, 99 km yol, X=V.T => 99=V.0,6 => V=165) 165 çıkıyor. Zaten bu arabanın fabrika max hız değer 165. bayır aşağı 180 - 190 'ları zorladıysanız normal hız.
    Ankara - Kırıkkale arasında Elmadağ inişinde (4 km boyunca dik bir iniştir) bu araba yolun sonuna doğru 200 km/h hızı zor buluyor ve 200'de takılı kalıyor.
    Dyno'da kendi aracımı defalarca denedim kadranda en az %5 - 6 sapma mevcut orijinal lastikleri ile birlikte. Kaldı ki araç Tr piyasasına girerken hukuki zorunluluğu var kadran sapmasının. Siz kadranda 180 okurken araba esasında 169 gibi bir süratte gidiyor.

140'dan 170'e ne kadar hızlı çıktığını görüyorsunuz yolun eğimini tahmin edersiniz artık. 190'da takılı kalıyor. Yani video tabiri caizse yakana kadar basma ile yapıldı. Yol biraz daha müsait olsa 200'e değerdi belki.
    Kaldı ki arabam DYNO'da 75 hp, 195 nm tork veriyor. Mavsimsel ve bakım zamanı olarak bu değer -2 hp -5nm oynuyor. Bakımları, kondisyonu her zaman iyi ve tamdır.
    Düz yolda bu araba 180 km/h hızı vuramaz. Yol gözle bakınca eğimli değil gibi görünür ancak eğim vardır kesinlikle. Hele hafif rampa yukarı 180 falan imkansız.
    +1283

Sent my iPad using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Abdullah bey
    Yeniden Punto AYM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 51

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam

iki gişe arası mesafe 99600 m toplam süre 2144 sn ortalaması 167,248 km/h yapıyor. Bu ortalama hız. Gişelere bu hızla girip çıkamıyorsunuz hız 50km/h düşüyor ve bu hızlara çıkmanız zaman alıyor ve aynı şekilde gişe ye yaklaşmadan hız kesmeye başlıyorsunuz ve sol şeritteki araçlar yüzünden iki kere 120 bir kere bir kere 100 km/h hıza kadar düştüm. Kadranda 185 km üstünü hiç görmedim. 100km yol boyunca hiç mi rampa çıkmadım hepmi inişti yol. Bu şartlar altında bu araçın 165 km olan fabrika verisi ile bu ortalamayı tuturmanız imkansız. Bakın sizin ölçümde bile fabrika çıkışı 190 nm olması gereken tork aslında 195 nm çıkmış güç ve tork değerleri araçtan araça +- belirli tolerans dahilinde fark gösterebilir. Gayet normaldir aracın tüm parçalarının üretilirken +- belirli toleranslar dahilde imal edilmesinden kaynaklanır. Yani aracınız toplanırken tolerans olarak 0 değerine en uzak parçaların tamamı araçınıza denk gelirse ki çok düşük bir ihtimal aracınız maks. 165 yapar. Yasal zorunluk dediğiniz %10 kadran sapması yasalarca müsade edilen sapma değeridir. + veya - %10 olabilir hız sınırlaması olan bölgelerde hız sınırını %10u kadar aştığınıda ceza kesilmemesinin sebebi budur. Ancak illa otomobil firmalarının araçlarında kadran %10 fazla gösterecek diye bir zorun yoktur düşükte gösterebilir.
    2008 Palio Sole 1.4 Fire Active Plus Pkt.
    2008 Grande Punto 1.3 MultiJet Active
    2011 Grande Punto 1.3 MultiJet Full Kit

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

iki gişe arası mesafe 99600 m toplam süre 2144 sn ortalaması 167,248 km/h yapıyor. Bu ortalama hız. Gişelere bu hızla girip çıkamıyorsunuz hız 50km/h düşüyor ve bu hızlara çıkmanız zaman alıyor ve aynı şekilde gişe ye yaklaşmadan hız kesmeye başlıyorsunuz ve sol şeritteki araçlar yüzünden iki kere 120 bir kere bir kere 100 km/h hıza kadar düştüm. Kadranda 185 km üstünü hiç görmedim. 100km yol boyunca hiç mi rampa çıkmadım hepmi inişti yol. Bu şartlar altında bu araçın 165 km olan fabrika verisi ile bu ortalamayı tuturmanız imkansız. Bakın sizin ölçümde bile fabrika çıkışı 190 nm olması gereken tork aslında 195 nm çıkmış güç ve tork değerleri araçtan araça +- belirli tolerans dahilinde fark gösterebilir. Gayet normaldir aracın tüm parçalarının üretilirken +- belirli toleranslar dahilde imal edilmesinden kaynaklanır. Yani aracınız toplanırken tolerans olarak 0 değerine en uzak parçaların tamamı araçınıza denk gelirse ki çok düşük bir ihtimal aracınız maks. 165 yapar. Yasal zorunluk dediğiniz %10 kadran sapması yasalarca müsade edilen sapma değeridir. + veya - %10 olabilir hız sınırlaması olan bölgelerde hız sınırını %10u kadar aştığınıda ceza kesilmemesinin sebebi budur. Ancak illa otomobil firmalarının araçlarında kadran %10 fazla gösterecek diye bir zorun yoktur düşükte gösterebilir.
    Ulaştırma bakanlığında staj yaparken (ablamda istatistikçidir bakanlıkta) "araçların kadranları en az %6 olacak şekilde fazla göstermelidir" şeklinde bir zorunluluk görmüştüm. Kadran fazla gösterir, az göstermez. tabi normal şartlarda az gösterme gibi durum olmaz. Lastik ebatını değiştirirsiniz haliyle kadrandaki sapma değişir ya da abs sensörlerinde sıkıntı vardır yine sapma olayı değişir.
    Bu binek araçlar içindir.

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

Şunuda belirtelim, 75 HP ve 90 HP arasında son hız farkı aman aman olmaz. Örneğin aracınız chipli olsa 110 HP olsa yine son hız aman aman değişmez. Aracın güçlü olması ara hızlanmaları etkiler. Örneğin 75 HP 0-100'ü 13 saniyede çıkıyosa 90'lık olan 12 saniyede çıkar. Chipli olan 110 beygir araç ise 10-11 saniyede çıkar.

Son hız şanzumana bağlıdır birazda. Birazda ibre sapmasıyla eski halinden daha çok yaptı deriz falan Puntonun yaptığı son hız belli 180 - 200 civarı 10 eksik 10 fazla. Yapsa ne olcak yapmasa ne olcak? Tartışmaya değecek bi konu değil bence Kendi çapında yeterli gayet..

Aydın izmir otobanını bilenler bilir sapması vardır.
    1-2 sayfa önce paylaştığım 180 km'lik hızı izmir aydın otobanında yaptım.
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

9. 25/02/2013, 23:02

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.

Sebep
    yeni mesaj

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Abi bende 1.3 var ses hızında gidiyorum. Ulen yokmu 2.0 lar meteor gibi köftehorlar. ***Lafım kimseye değil, Lütfen Cvp yazmayın***
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Konu hız ise, İzmir-kuşadası otobanında eski 90'lık Emotion'ımla 200'ü geçmiştim. Arabada 4 kişiydik, arabam dualogic'ti, eğim lehimizeydi, ama bayır aşağı değildi.

Yaptığım hızla övünmek için söylemiyorum ama 200'ü görmede çok zorlanmamıştı diye hatırlıyorum.

koray gözpınar
    sef_1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 21

Alıntı abayhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    günaydın herkese,arkadaşlar 2005 yılında 1,3multijet 70 hp puntom vardı dümdüz yolda net 200 km hız yapıyordu şimdi 2010 model 1,3multijet 75 hp grande puntom var ama dümdüz yolda 180 diyor 181 demiyor bunun nedeni tamamen vites oranlarındanmı, sizce başka neler den kaynaklanıyor...
    2008 grande puntom var 195km hiza ulasabiliyorum kat iptali yaptigim icin gidiyor bu kadar ama
    sef_1978 & whitegold...

Samed Şahiner
    samweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    35 XX 986
    Edilen teşekkür: 1

o hızları hiç denemedim o kadar hıza çıkabildiğini de bilmiyordum ben max 160 bastım bunu basarken de yol bilgisayarı 10 litre gösteriyordu demekki 200 de 15 litre felan yakar. bu arada 200 e yaklaşınca devir ne alemde oluyor dizel arabanın böğürmesi çekilmez..

MUZAFFER ZEYBEK
    fausto2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    34 JJ 0418
    Edilen teşekkür: 22

ben 280 yaptım daha giderdi de yol bitti.

Benim merak ettiğimde şu : 180 i geçince ne olacakki ?
    Konu fausto2005 tarafından (27/02/2013 Saat 11:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: ilave...

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Alıntı fausto2005 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 280 yaptım daha giderdi de yol bitti.

Benim merak ettiğimde şu : 180 i geçince ne olacakki ?
    Aaaaaa 300 bile yapamamış...> Tüüüü sana....
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

davut tunacık
    dtunacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Plaka
    Volswagen Jetta 2.0 TDİ DGS
    Edilen teşekkür: 3

1.3 75 beygir multijet motor 200 km. hayallerle yaşamayın lütfen.Heleki yok şu arabayı geçtim yok bunu tokatladım bize demeyim.3 yıl kullandık bu arabalardan bilmesek neyse.Unutmadan halen iddia eden varsa 2.0 TDİ 140 lık jettam var.İsteyenle yarışırım.(Sözüm 1.3 75 hp ve 1.3 90 hp.lik araç kullanıpta golf pasat gibi araçları geçtiğini söyleyenlere)

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Alıntı dtunacik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 75 beygir multijet motor 200 km. hayallerle yaşamayın lütfen.Heleki yok şu arabayı geçtim yok bunu tokatladım bize demeyim.3 yıl kullandık bu arabalardan bilmesek neyse.Unutmadan halen iddia eden varsa 2.0 TDİ 140 lık jettam var.İsteyenle yarışırım.(Sözüm 1.3 75 hp ve 1.3 90 hp.lik araç kullanıpta golf pasat gibi araçları geçtiğini söyleyenlere)
    Hımm, benim araç 95 hp lik daha cuma akşamı bir tane golfçüye ecel teri döktürdüm, uğraşmak istemedim çünkü bir depo mazotum doluydu ve uzun menzil yapacağımdan yakıtıma acıdım) bu arada golf TDI son kasanın bi öncesi
    Özgürlüğün Yolunu Aç...

Sayfa 10/10 İlkİlk ... 678910