21 yıldır sektördeyim (tofaş fabrika dahil) ...yerli otomobil teknik araç gereç ve yetişmiş mühendis teknisyen ve disiplinli işgücü ile oldukça çabuk gerçekleşebilecek bir olaydır kanaatimce...altyapı yan sanayii olarak üstdüzeyde hem kalite hemde kapasite olarak...bildiğim birçok firma dünya devlerine seri üretim yapmaktadır yabancı sermayeli bile değil birçoğu...bugün Bursa tam bir Detroit mercedesten fiat*a toyota*dan vw*ne her markaya seri üretim tedarikçi firmalarımız var...hatta ferrari ve jaguar*a...Burdaki olay bana göre sadece karar almaktır ...ben Koç holding olsam buna izin vermemek için elimden geleni yapardım veya oyak reno hatta ford otosan...işime gelmez... ancak bi düşünün Renault neredeyse büyük bölümü Fransa devletinin...Neden bizim devletimiz teşvik ederek (arpalık haline getirmeden tabii) bu konuda uzman profesyonel kadro oluşturarak ve özel sektör ortaklıyla yapamasın...?Murat Günak gibi gururlandığımız tasarımcılarımız var mesela...Teklif götürülse hayır mı diyecek...sanmam...bu konuda One minute(dünya devi markalara) diyecek birileri çıkarsa olabilecek birşey bence ...Bu ülkede Çin otomobilleri bile rağbet görüyor...bizimkisi kat kat kaliteli olur ...