multiair euro5 motordur. yani euro4 degildir. bundan sonra yeni çıkacak motorlar euro4 olamaz vede bir çok motorda bu yüzden kalkıyor.
kalkışdan bahsettim ama çogu kişi memnun degilse beklentilerinin dışında bir motor seçenegi almışlar demek gerekir.. aracın kalkışta sizi koltuga filan yapıştırmasını bekliyorsanız fiat almayın derim. böyle bir aracın gücü 150 beygir vede üstü olabilir.. ilk bu motor banada tuhaf gelmişti dizel kullandıgım için gitmiyor gibiydi. ben arabaya alıştım vede km arttıkca hoşuma gitmeye başladı. bu araç 105 hp bu nedemek avrupa standartlarında normal bir gücü var. kimse bu spor araba diye satmıyor ki. kalkış meselesinde de örnek verelim bizim standartlarımıza motor hacmimiz vede atmosferik olarak hangi araç bizden daha iyi kalkıp uçuyor merak ettim.. benim herzaman dedigim bu araca turbo lazım tadından yenmez.. çok denedim arabayı çok zorladım ve en erken km de benim araç 1lt yag eksiltti.. ama bence küçük hacimli atmosferik piyasada bulunan modifiyesiz çogu araç bizi geçemez..