sizi tebrik ediyorum.açık açık acemi oldunuzu ve büyük cesaretle ilk gün arabanı çizdiğinizide söylemeniz takdire şayen bi davranış.daha önce ki paylaşımda servis konusunda konuşmuştuk.günümüzdeki erkek şoförlerinde bayanlar konusunda biraz sabırsız olduklarıda doğru.bu konuda size katılıyorum.zaten her hallerınden o hale düşümüş bayanlarıda anlamak ve birazda sabırlı olmak lazım.
İstanbul yolunda kafasını cama yapıstırmıs 50 km gıdenı gordüm hepsı dogrudur yazılanların eksıgı bıle var
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
bursada panel van araç kullanırken bir eli telefonda bir eli saçında olanı gördüm ama genelde bayanların sürdüğü arabalara fazla yaklaşmamayı tercih ederim ve kesinlikle selektör ve kornayı kullanmam. hatta bir keresinde önümdeki bir bayan sürücü yüzünden düz yolda 1. vitese kadar düştüm ne zaman sağ tarafa döndü o zaman rahatladım![]()
Mekân Mersin, memleket Bolu...
sanırım ben bir süre tam anlatıldığı gibi klasik(!) bir bayan sürücü olacam.20 günlük ehliyetle ancak o kadar ama gelişebileceğime inanıyorum))
Bu Cümleyede Ben Katılmıyorum Arkadaşım.. Binde 862 Oranında Daha Fazla Beyin Kullanımı Erkeklerde Kanıtlanmıştır..
Verilen Fazlalıgı Kullanamıyan Tiplerin Olması Bu Gerçeği Değiştirmiyo..
Erkeklerin Cocukluk Yıllarından İtibaren Arabaya Olan Merakı Arac Surusu Konusunda One Cıkmamızın Yegane Sebebıdır Diye Dusunuyorum.. Kımse Bir Bayan Gibi Cocuk Yetiştiremez Kimse Bir Erkek Kadar Sıkı Arac Kullanamaz..
Güzel bir paylaşım ama üzerime alınmıyorum
Araba kullanmanın cinsiyetle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ne ekstra IQ ne de ekstra güc gerektiren bir durum . Katedilen km'lerle doğrudan alakalı. Ne kadar çok trafikte vakit geçiriyorsanız o kadar çok bilgi ve beceri gelişiyor. Trafiğe ilk çıktığım zamanla şu an arasında dağlar kadar fark varEvet kötü kullanan bayan sürücüler var ama kötü kullanan erkekler de var
Dediğim gibi tecrübe ile doğru orantılı bence..
Konu Misafir tarafından (18/01/2011 Saat 13:58 ) değiştirilmiştir.
olayın aslı şudur arkadaşlar bayanlar arabalarla büyümüyor bebek oynayarak büyürler ütü yapmayı bulaşık yıkamayı çamaşır yıkamayı öğrenerek büyürler ama erkekler daha 6 aylık bebek iken araba ile tanışırlar
ben 13 yaşımda araba kullanmaya başladım koltuğa yastık koyardım yanımda abim olurdu şöyle yapacaksın böyle gideceksin diye sürekli bir şeyler söylerdi arabamız evin önünde dururdu babamın iş yeri yakın olduğu için götürmezdi arabayı
okuldan geldimmi kimseden habersiz arabayı çalıştırıp mahallede tur atardım hemen eve geri getirir park ederdim
15 yıldır aracım var ve her yere araba ile giderim genel olarakta erkeklerin araba ile hayatları böyledir şimdi sorarım size kadınmı daha iyi araba kullanacak yoksa bizmi?
tecrübe çok önemli ama sanki erkeklerin genlerinde var. ademin verdigi örnek çok dogru ben kızıma oyuncak arabayla oynama demedim. oglumada oyna demedim ama daha bebekliklerinden oglan arabayı seçti. araba anahtarı direksiyon gibi araba parçalarıyla oynamayı seviyor. tabiki tecrübe ile bir bayan profesyonel sürücü olabilir. ama istisnalar kaideyi bozmaz...
bu bence de biraz genler, biraz ilgi merak ve yetişme tarzıyla alakalı. bayanlar sonuçta barby bebeklerle büyürken erkekler uzaktan kumandalı araçları kullanarak büyüyorlar. erkekler araçlarını canları gibi görürken bayanların geneli sadece araç olarak görüyorlar. bunun sonucunda da bayanların daha iyi araç kullanamaması gayet normal tabi trafikte bazı tuhaf davranışları dışında. yalnız hakkını vermemiz gereken bayanlar da görüyorum, 14+1 kişilik servis araçlarını kullananımı dersin, ben sol şeritte giderken sağdan desoto fargo kamyonetle beni geçen mi dersin![]()
Çok İyi Araba Kullandığımı İfade Ederken Direksiyon Hocamın Bir Bayan Olduğunu Gururla Belirtirim D:
Trafikte Sol Şeritte Giderken ''İşte Sağım Boş Geçsene Bea'' Diyen Bayanlardan Olmadığına Eminim Hocamın Kulakları Cınlasın D:
Tüm Yorumlar Erkeklerin Bayanlardan Daha Cok Araba Merakı ve Yaptıkları Km iLe Doğru Orantılı Olduğu Yonunde.. o Yuzden ''Haydi Kızlar Trafiğe Kampanyası'' İle Bayan Şoför Arkadaşları Teşvik Etmek İçin Kampanya Yapalım Sorun Çözülsün.. D:
Çürük elmalar illaki olucaktırda çogunlugumu çürür bu elmaların arkadaş![]()
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
Erkeklerin araba sürme konusunda kadınlardan daha iyi olmalarının tek sebebi bu işe küçük yaşlardan beri merak salmasıdır. Babasının arabasını kaçıran erkek çocukları çok gördük sonuçta. Ama bir kız çocuğunun çıkıp da araba kaçırdığını ya da araba sürmeye hevesli olduğunu ne gördüm ne de duydum... Bu iş kesinlikle yetenek işi değil sadece ilgi ve tecrübe meselesi. Bu noktada erkekle kadının birbirlerinden çok farklı olduğunu savunan araştırmalara/düşüncelere kesinlikle katılmıyorum. Tabi bir de şöyle bir şey var çocukluğunda bisiklete binmiş kişiler (hala kullanıyorum) arabaya geçince fazla sıkıntı çekmiyorlar.
Bir araştırmanın sonuçlarını okumuştum ama nerede? Park esnasında derinlik, mesafe ve açı hesaplaması yapılırken kullanılan beynin ilgili bölümü, kadınlarda daha küçükmüş. Konuşma ile ilgili bölüm ise daha büyükmüş. Bununda bi parça etkisi olsa gerek.
Bence bazı hemcinslerim gurur yapıyorlar... Biz daha iyi kullanıyoruz diye ama alakası yok ve Gülay Hanım'a canı gönülden katılıyorum... Arabayı iyi kullanmak tecrübe işidir... İstanbul'da bir bayan arkadaşım ikamet ediyor ve istanbula gittiğimde gezdirir beni ve öyle bir araba kullanırki anlatamam size... Trafik kurallarına uyan yayalara saygılı ama felaket haşin ve süper bir araç kullanıyor... Yani kız zamanla pişmiş bayaa tecrübe sahibi olmuş ve çoğu erkeklerdende daha iyi araba kullanıyor...
merhaba arkadaşlar,ben ehliyetimi 86 senesinde aldım..25 senedir yollardayım,8 ayrı aracım oldu...size tavsiyem araba kullanmayı bu kadar önemsemeyin...kuralların olduğu modern şehirlerde yaşıyoruz...arabayı şeridinde tut,trafik hız sınırları neyse ona uy,karşındakine saygı duy,onu tehlikeye atacak hareket yapma...dikkatini yola ver...sinyallerden vazgeçme....araç mesafesini koru....yapman gereken ve kazanman gereken tecrübe bunlardan ibaret...fazlasına gerek yok zaten...bunuda bayanların çoğu yapmak için gayret sarfediyor bence....aşırı tecrübesine ! güvenerek ben halka açık yolda "drift" bile yaparım diyenleri artık yollarda görmek istemiyoruz.....geliştirmen gereken tecrübe kendi hayatını ve karşındakini tehlikeye atmayacak şekilde araç kullanma becerisidir...yoksa viraja 130 la girdim geyikleri ile belediye kimseye madalya takmıyor.
15 aylık oğum var oyuncak arabasını burrrrrrr buuuurrrrrr .......diye bir sürüşü var her görüşümde yiyesim geliyor.kesinlikle kendisine ne ben ne annesi nede babaannesi öğretmedi sanki iç güdüsel bebek koltuğundan ön koltuğa geçeceğim diye ciyak ciyak ağlıyor otoparkda araba dururken bir öne yanıma aldım 1-2 kere seyir halinde ön taraf 12 yaşından küçük oturtmam kesinlikle kucakta veya tek.
kadınlarda şoför mü veya trafikden uzak dursunlar tarzında laf edenlerin nineleri köylerinde ata veya eşşeğe binmiyorlar mıydı?..bunu söyleyince bir şey diyemiyorlar.azıcık saygı ve empati tarfikdeki insan kaynaklı bütün sorunları çözer.
Konu comanchee tarafından (18/01/2011 Saat 17:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: ilave ve imla
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri