Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
58 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Benzine bir zam daha 28.12.2010

Erdem --
    'Drive Safe' ErdmG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 57

4 dilde selam gönderiyorum ben kendilerine

ahmet rastgeldi
    arastgeldi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Şanlıurfa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 4

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi kendi aracıma gore bir hesap yaptımda 100 km de 8 litre lpg yakıyor 6,5 litre benzin yakıyor aracım buna gore 2.55 liradan buralarda benzin bulsam lpg ye nazaran kardayım, ki bulursam yemin olsum acımam yaparım artık. Yeter be. Dogudaki elktrik odemez biz oderiz benzine lpgye vergi vermez biz veririz, bizmiyiz gunah kecisi.
    Dostum ben doğuluyum elektriğimi de ödüyorum vergimi de.Bir laf söylemeden önce nereye gideceğini bilerek söylemek lazım.Genelleme yapmadan önce biraz düşün bence.

Mehmet Sç
    υпвεʟıεναвʟε edelsang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    35 KoLeRa 23
    Edilen teşekkür: 243

Size oy verenin ben..

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

Alıntı arastgeldi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum ben doğuluyum elektriğimi de ödüyorum vergimi de.Bir laf söylemeden önce nereye gideceğini bilerek söylemek lazım.Genelleme yapmadan önce biraz düşün bence.
    orada zaten genelleme yok, uzerine alınma dostum, ama kacak mazot ve elektriğin %99 u dogu bolgelerimizde oluyor bunu senin bizden cok daha iyi bilmen gerek.

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

harika yaaaaaaa

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

Bu kabinenin Edirne'den Ardahan'a kadar tüm eşekler ile ilişkiye girmesinden başka temennim yok...

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Alıntı Fuzuli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kabinenin Edirne'den Ardahan'a kadar tüm eşekler ile ilişkiye girmesinden başka temennim yok...
    Ağır kelam..
    I ' m c a p u l i n g . . .

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Bu zam bence az olmuş. Bizim insanımız bukadar ucuz akaryakıt almayı haketmiyor. En az 5 Tl olmalı. Bunu hakediyor türk insanı. Akepenin sloganı bence halen devam etmeli.

Durmak yok aynen devam!!!!

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Evet söylemler biraz sert olmuş...

Neyse arkadaşlar;

Bu sabah evden biraz geç çıktım; 07:45 'te...

10 dakika sonra TEM'e bağlandım, ordan basın ekspres-havalimanı istikameti ve Bahçelievler.

Bu sırada Alem FM'de Nihat'ın programıyla birlikte akaryakıt protestosu başladı. Ben de dötlüleri yaktım çok güzeldi.

Baya bir katılım var...

Bu protesto zincirine bence biz de katılmalıyız...

Sabah 8, akşam 7'de...

HAKAN SABANCI
    karaduman forever... :) sabanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Plaka
    35 AN 1933
    Edilen teşekkür: 403

benim söyleyeceğim bişey kalmadı artık hepsi ******** haysitsez baştakilerin onlara oy verenlerde öyle inşallah bu seçimde görüşücez...

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Haakanım aslanım koçummm yuru beeeeeeeeeeeeee

Muharrem AYTÜRK
    fraust - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

Suriye de ithal ediyor ama bizden 4 kat ucuz

Türkiye’de litresi 4 TL’ye yükselen benzin Suriye’de litresi 44 Suriye lirası yani 1.40 liraya satılınca, sınıra yakın ilçe ve köylerdeki araç sahipleri komşu ülkeye gidip benzin alıyorlar.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Gaziantep Şubesi Başkanı Ecz. Bülent Yılmaz da yaşanan bu durum üzerine “Suriye’de petrol yoktur, onlar da bizim gibi ithal ediyor. Peki, o zaman orada niçin ucuzda bizde bu kadar pahalı? Bunun hesabı yapılamaz mı?” diye sordu.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Gaziantep Şubesi Başkanı Ecz. Bülent Yılmaz, akaryakıt zamlarının kabul edilir düzeyde olmadığını, yapılan zamların toplumun en ağır şekilde cezalandırılması anlamı taşıdığını ileri sürdü. Başbakan’ın ‘kriz teğet geçti’ sözünü hatırlatan THD Başkanı Yılmaz “Teğet geçen bir ülkede peki bu zamlar neyin nesi? Madem bir sıkıntı yoktur o zaman neden dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılıyor, yetmiyor bir de üzerine zamlar bindiriliyor. Yüzde 69’a varan dolaylı vergiler akaryakıt fiyatlarını yükselten temel nedendir. Sanayiciden, tüccardan doğru dürüst vergi alamayan iktidar elektrik, su, telefon, yakıt gibi toplumun önemli gereksinimlerine fahiş vergiler yüklüyor. Bayilerin kâr marjı da yükseldi. Bunun içindir ki sürekli kampanya düzenliyorlar. Ama halk altta eziliyor” diye konuştu.

Pompa cebimizden çekiyor

Benzin fiyatları bu ay üçüncü kez zamlandı. Tüketim üzerinden alındığı için gelir dağılımı adaletsizliğini daha da derinleştiren ÖTV ve KDV’nin ana kaynağı akaryakıtta pompa adeta devlete çalışıyor. Dünyanın en pahalı benzinini tüketen Türkiye’de benzine ödenen her 100 liranın 65’ini vergi oluşturuyor.

Akaryakıt ürünlerinden 95 ve 97 oktan oktan kurşunsuz benzinlerin satış fiyatı dünden geçerli olmak üzere litrede 4-6 kuruş arttırıldı. Akaryakıt dağıtım şirketlerinden Petrol Ofisi’nde (PO) 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara’da litrede 3.81 liradan 3.85 liraya, İstanbul ve İzmir’de ise 3.80 liradan 3.84 liraya yükseldi.

OPET ve BP bayilerinde ise 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara ve İstanbul Anadolu yakasında 3.82 liradan 3.88 liraya, İzmir’de de 3.81 liradan 3.87 liraya çıktı.

Yeni zam ile kurşunsuz benzin Türkiye’nin doğusunda 4 lirayı aştı. Doğu illerinden Van’da 95 oktan kurşunsuz benzin 3.94 lira ile 3.99 lira arasında değişen fiyatlarla satılırken 97 oktan kurşunsuz benzin 3.98 ile 4.07 lira arasında değişen fiyatlardan satılmaya başladı.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve seri nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Bir ayda üçüncü zam

Geçen hafta motorine de 7-8 kuruşluk zam gelmişti. Böylece kırsal motorin fiyatı 3.16 liraya, motorin fiyatı da 3.3 liraya çıkmıştı.

Son bir ay içerisinde akaryakıta 3 defa zam yapıldı. Fiyatların 4 liraya yaklaşması üzerine artan tüketici tepkisini dikkate alan Enerji Bakanlığı devreye girmiş ve sadece 2 kuruşluk indirim yapılmıştı. İndirimden kısa süre sonra motorine 8 kuruş, dün de benzine 6 kuruş zam geldi.

Cumhuriyet
    Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enerji bakanına kapak olsun nerede 4 tl demıstı
    Zeynel kardeşim hatırlarsın,

Geçen son zamlardan sonra önermiştim ve birkaç kişi yapacağını söylemişti ; araçlarımızın arkasına " Durmak yok yola devam, Ama 4 TL'lik benzinle" yazmıştık.

Şimdi şunu yazalım;

"Benzin 10 TL/lt olmalı"

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, akaryakıtta fiyat artışlarının ''otomatik'', düşüşlerin ise ''keyfe keder'' olduğunu ileri sürdü.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla zam sağanağı ile girildiğini ve benzin fiyatlarının son ayda 3'ncü kez zam gördüğünü belirtti.

Akaryakıttaki artışlar için uluslararası piyasaları gerekçe gösteren hükümet yetkililerinin yalan söylediğini iddia eden Çetin, şöyle devam etti:

''Çünkü artışların ana nedeni akaryakıttaki yüksek vergilerdir. Hesap çok nettir. Bu gün 97 oktan benzinin litresi 3,92 liradır. 1,89 lirası Özel Tüketim Vergisi, 0,60 lirası Katma Değer Vergisidir. Hükümetin kararı gereği 1 litre benzinin vergi tutarı 2,49 liradır. Litrede 36 kuruş bayi ve dağıtıcı karı, 10 kuruş nakliye tutarı olup, 1 litre benzinin rafineri bedeli 97 kuruştur. Böyle bir tabloda akaryakıt fiyatlarının yüksekliğini petrol fiyatlarına bağlamak, halkı yani tüketicileri kandırmaktır.

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Alıntı Kriminal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, akaryakıtta fiyat artışlarının ''otomatik'', düşüşlerin ise ''keyfe keder'' olduğunu ileri sürdü.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla zam sağanağı ile girildiğini ve benzin fiyatlarının son ayda 3'ncü kez zam gördüğünü belirtti.

Akaryakıttaki artışlar için uluslararası piyasaları gerekçe gösteren hükümet yetkililerinin yalan söylediğini iddia eden Çetin, şöyle devam etti:

''Çünkü artışların ana nedeni akaryakıttaki yüksek vergilerdir. Hesap çok nettir. Bu gün 97 oktan benzinin litresi 3,92 liradır. 1,89 lirası Özel Tüketim Vergisi, 0,60 lirası Katma Değer Vergisidir. Hükümetin kararı gereği 1 litre benzinin vergi tutarı 2,49 liradır. Litrede 36 kuruş bayi ve dağıtıcı karı, 10 kuruş nakliye tutarı olup, 1 litre benzinin rafineri bedeli 97 kuruştur. Böyle bir tabloda akaryakıt fiyatlarının yüksekliğini petrol fiyatlarına bağlamak, halkı yani tüketicileri kandırmaktır.

İstediği kadar konuşsun. Tüketici derneğiymiş miş. Bu adamlar fasan fison adamlar. Ancak konuşurlar. İcraat var mı? Toplumu bir eyleme hazırlamışlar mı? Yok!

Fransa da demiryolu işçileri emeklilik yaşının 60 dan 62 ye yükseltilmesini protesto için ülkeyi ayağa kaldırdılar. Neredeyse oradan dönemiyordum, hersey aksadı. Yollar kapandı , hava trafigi de etkilenmişti. Sonuç; Adamlar kazandı.

Bir de bize bakın....Yok yok hiç bakmayın!

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

Alıntı nerhal61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstediği kadar konuşsun. Tüketici derneğiymiş miş. Bu adamlar fasan fison adamlar. Ancak konuşurlar. İcraat var mı? Toplumu bir eyleme hazırlamışlar mı? Yok!

Fransa da demiryolu işçileri emeklilik yaşının 60 dan 62 ye yükseltilmesini protesto için ülkeyi ayağa kaldırdılar. Neredeyse oradan dönemiyordum, hersey aksadı. Yollar kapandı , hava trafigi de etkilenmişti. Sonuç; Adamlar kazandı.

Bir de bize bakın....Yok yok hiç bakmayın!
    kesinlikle katılıyorum abi tüketici derneklerinin hemen hepsi olaya tepkisiz kalıyor...

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle katılıyorum abi tüketici derneklerinin hemen hepsi olaya tepkisiz kalıyor...
    Öyle tabi abi...Bir de bilmediğimiz bişey söylesinler.

-Vergi yüksekmiş miş, hadi canım...
    -Suriye'de petrol çıkmıyormuş orda bile daha ucuzmuş,

eee?

-E bizde pahalı onu diyorum...

Ya yok böyle bir komedi.

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Halit sonuna kadar haklısın ...

Bizden bi numara olmaz...

Herkes memnun abııcım hayatından bız bosuna yırtınıyoruz...

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

az önce bimer ve akime mail attım uzunca güzel bir yazı yazdım bakalım ne diyecekler...

hayri yılmaz
    hayriyilmaz2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 24

Yetti artık.Zammı yapanın çoluğundan çocuğundan çıksın.Beddua etmemek için tuttum kendimi ancak yetti buraya kadar...

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon