Fırat, ancak zevki de kalite, performans, tüketim, donanım, güvenlik, tasarım gibi kriterler etkiler.Yani birisi sadece iç mekan kalitesi biraz daha iyi diye Golfü seçer; bir başkası tasarımı kötü der Golfün ve Bravoyu beğenebilir ya da dsg daha iyi der Golfü seçer, Bravo nun dizeli daha iyi der Bravoyu seçer.Örnekleri çoğaltmak mümkün.Ancak zevke göre değişmeyen gerçek Golf ile Bravonun birebir aynı sınıf araç olduğudur..
DSG: direct shift gearbox
bu şanzımanın benzinde tasarruf ettiğini ve geçişlerin çok yumuşak olduğunu duymuştum.
bununla beraber dsglerde bir kaç bin km sonra ses gelmeye başlar .. bozulması muhtemel. ve arıza yapması durumunda eğer kullanıcı hatası söz konusuysa (ki servis öyle der muhakkak) o zamn araba fiyatına şanzıman parası isteyebilirler. bence uzak durulması gerekir.
tabikide golf..fiyat konusunda bişey diyemem ama biri vw biri fiat sormaya gerek yok![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Boyut olarak aynı sınıf olabilir.Ama malesef boyutlada olmuyor bu iş. Ona bakarsak Linea' da sözüm ona C sınıfı. Göz var nizam var. İç mekan kalitesi Golf' te biraz daha fazla demişsiniz ama bende sadece birazmı ? diye sormak istiyorum. Daha dün Bravo' nun içini tekrardan inceledim. Sadece görüntü gerçekten gerisi hikaye. Göğüslükteki biraz yumuşak plastikten ziyade gerisi yalan. Otomatik vitesin olduğu yerdeki plastik malzeme elleyince sağa sola oynuyor. Bu kadar olmaz yani.
valla fırat kardeşim yorumlarında gördüğüm sadece marka düşmanlığı.
Golf güzel arabamı evet,kaliteli arabamı evet. O zaman soruyorum neden insanlar vw'den başka markaları tercih ediyorlar.
Bu sadece kalite ve görsellikle olmuyor demek,ben neden polo almadıysam,sebeplerim varsa, başka insanlarında başka sebepleri var.
Burada birtek arabadan anlayan siz değilsiniz bunu anlamanız lazım.
Fırat, segment olarak aynılar.Boyut-kalite-donanım olarak aynı sınıftalar dünyada kabul görmüş otomobil sınıfları açısından.Tamam, bence de Golf iç mekan olarak daha kaliteli.Ancak arada dağlar kadar da fark yok.Tabi bir de aynı sınıfın premiumları var.Bravoyla bir A3, Mercedes B, BMW1 karşılaştırılamaz; ancak 308, Megane, Golf, C4, Bravo ve daha birçok model birbirlerine göre bazı üstünlükleri olsa da birçok açıdan aynı durumdalar.Bu modellerden birisini çok üstün görüyorsak emin ol ki bunun kaynağı sadece beğeni ve bu beğeniyi de çok defa etkileyebilen marka imajıdır.
Birçok Avrupa ülkesinde Golfle rakip kompaktlar arasında aynı donanım ve motor seçeneklerinde arada en fazla birkaçyüz euro oynarken Türkiyede Golfle diğer araçlar arasındaki fark çok daha fazla maalesef.
Golfün daha kaliteli olduğunu kabul etmekle beraber neredeyse boş bir Golfle dolu bir Bravoyu aynı fiyata alabiliyorsak parasını esas hakeden araç Bravo olmakta bence...
bravonun parasını hak etmediğini söylemişsiniz peki golf hak ediyormu bir oto dergisinde parasını en çok hakeden araç bravo seçilmişti yanlış hatırlamıyorsam fiyat/performans oranı eğr golfe 10000 tl fazla verip bu araç parasını hak ediyor diyorsanız o senin görüşün bence bravo parasını hakeden bir araba lineaları gerçekten beğenmiyorum ama türkiyede üretilen araçlarda bir plastik sorunu olduğu düşüncesindeyim fluence ve megane3 tede böyle
Golf Golf tür ama c sınıfı araç almak istediğimde ilk tercihim bravo olacaktır onuda söyliim
Fanatik Golfcüler olmasa o parayı yavaş alsın VW. Adamlar körü körüne bağlı ne desen boş. Yakında Golf mü Mercedes mi derlerse şaşırmam.
Ben parasına birşey demiyorum ki. Zaten her zaman VW' nin Türkiye' de Doğuş Oto' dan dolayı hep daha fazla paraya satıldığını, hakettiğinden fazla para istendiğini dile getiriyorum. Buda insanların VW almak için artık nerede ise Doğuş Oto' nun kapısında yatacak olmasından kaynaklanıyor. Ama bu durum Bravo' nun Golf' ten kalite olarak bir gömlek aşşağıda olduğunu değiştirmiyor. Yarın gidin bir Bravo' yu inceleyin sonrada gidin bir Golf' ün içini adam akıllı inceleyin. Objektif bir şekilde tavanını, içini, göğüslüğünü v.s bir gözden geçirin. Bravo' nun içinde daralıyorsunuz. Heleki arka koltukta otururken. Golf' teki tokluğu Bravo' da asla bulamazsınız. DSG konusuna hiç girmiyorum bile. Marka düşmanlığı yapmıyorum ama bu markayı sevmediğimde bir gerçek. Sokağa atacak o kadar paranız varsa alın. Para sizin, keyif sizin. Ben olsam 40.000 TL paraya gider 2006 BMW 3.16i alırım. Paşa paşa binerim.
İlla sıfır ve dizel alacaksam Toyota seçerim.
Konu demon tarafından (14/01/2011 Saat 05:32 ) değiştirilmiştir.
Bu da benim sokaga attigim param:
https://forum.grandepuntotr.com/gara...tml#post303201
Artik tek degil(mis) ama bu renk...
05 plakali bir tane daha sport var, hadi o arac plakasindan kaybetti diyelim. Ama bir tane daha varmis mavisinden, ben henuz goremedim ama bravo forumda gorenler olmus...
Hadi insallah, Allah gonlune gore versin diyim ben...
Al bir an once de rahat rahat kapisalim...![]()
''Kadın da Rus, arabada Alman. Gerisi yalan.'' boşuna dememişler![]()
5 yıldır Grande Punto kullanıyorum. Hiç Bravo kullanmadım. Almayı düşünüyordum, hatta bu hafta başında kapora verecektim ancak şu üretimden kalkacağı açıklandığı için vazgeçtim. 2000 yılından bu yana evimizde hep VW oldu. Bora oldu, Jetta oldu, Passat oldu. En yakın arkadaşlarımdan birinin yeni kasa Polo'su var. Onu da epey bir kullandım. Demek istediğim her iki markayı da detaylı olarak karşılaştırabilme şansım oldu.
Şu bir gerçek ki, evet VW ve FIAT arasında kalite farkı var. Maalesef bu böyle. Kim derse ki FIAT, VW'den daha kaliteli, arabadan anlamıyor derim. Ama konu, mantıklı ve fiyatına göre alınabilir bir marka hangisi denirse o zaman FIAT derim. Ya da fiyatını hangisi daha çok hak ediyor denilirse, yine benim tercihim FIAT'tan yana olur.
5 sene boyunca kendi aracım bana, bakımları dışında hiçbir masraf çıkartmadı. Bu anlamda çok memnun kaldım. Ama elbette zaman zaman tıkırtısı da kulağıma çalındı, bazı yerlerinin oynaması da. Ama baktığımda bu fiyata alabileceğim en iyi araba Punto idi.
Daha önce de yazdım. Paranız varsa VW iyi bir tercih. Aracın tokluk hissi, kalite hissi, malzemeleri, sağlamlığı genel anlamda FIAT'tan ya da diğer aynı sınıf araçlardan bir gömlek üstün. Bu böyle. Ama derseniz ki, aradaki fiyat farkını karşılayacak kadar mı, bu kişiden kişiye değişir. Ben param olsa veririm, bir başkası vermez. Ne veren yanlış iş yapmıştır, ne de vermeyen.
İnsanların eski algıları yüzünden FIAT'a karşı bir önyargı var. Uzun zamandır bu markanın bir modelini kullanan biri olarak bu algının çok yanlış olduğunu söyleyebilirim. Şu an Bravo'nun sınıfında Golf hariç, Bravo'ya tercih edebileceğim hiçbir araba yok. Benim şahsi fikrim bu yönde.
Bazı arkadaşlar Toyota demişler. Zevk meselesidir ancak ÖTV indiriminden dizel otomatik bir Coralla alan arkadaşım şu an satmak için gün sayıyor (kredi borcu var hala). Malzeme kalitesi Bravo kadar değil, motoru zaten söylemeye gerek yok. Sadece adı var. Özellikle Toyota'nın son yıllarda kalitesinde önemli bir düşüş yaşadığını düşünüyorum. Hala eski mirasını kullanıyor ve daha ne kadar kullanabileceği de soru işareti.
Kısaca eğer param varsa ben bu ikili arasından Golf'ü seçerdim. Bravo alan kişiyi de sınıfında güzel bir araba almış diye tebrik ederdim. Sadece markası FIAT diye bir anda tü-kaka yapmazdım. Ama hiçbir zaman da FIAT kullanıyorum diye, FIAT, VW kadar kalitelidir diyerek bir marka fanatikliği de yapamam.
StarJet Dynamic 1.4 95Bg.
zaten artık tek değil bildiğim kadarıyla birkaç tane oldular bile
bu arada oruç kararını vermiş önden modifiyeye bile başlamış![]()
aman abi sanayiden uzak dur![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri