Otomatik şartınız ve dizelin gürültüsünden rahatsız olmam derseniz, turbo arızası ve masrafı önemli değil garantisi bitene akdar satarım derseniz dizeli seçiniz.
Printable View
Otomatik şartınız ve dizelin gürültüsünden rahatsız olmam derseniz, turbo arızası ve masrafı önemli değil garantisi bitene akdar satarım derseniz dizeli seçiniz.
2001 model tüplü paliomu satıp 1,3 multijet evo alıyorum önceki 4 aracımın tüplü olması nedeniyle tüpün verdiği rahatsızlık beni dizel almaya yönlendirdi. Yılda yaklaşık 15-20 bin km yapıyorum lpg fiyat anlamında cazip ancak bir süre sonra motorda tahribata yol açıyor ve lpg kitinin deformasyonu ek maliyet olabiliyor. Karar verirken 3 kuruş pahalı olsun 3 kuruş fazla yaksın ancak orjinal olsun mantığıyla dizel araç aldım umarım doğru kararı vermişimdir zamanla göreceğiz...
kesinlikle ama kesinlikle dizel ve dynamic ben active aldım beklemedim simdi cok pişmanım aradaki farkın 3katını versen ancak alırsın o donanımı kesinlikle dinamik
bende lpg ye bir türlü sıcak bakamıyorum ya en başta orijinal değil sonra bagaj sıkıntısı var simit takarsanda stepne sıkıntısı her araca takılıp takılmaması da ayrı bir muamma....
dünyanın en pahalı benzinin satıldığı ülkemizde sorulacak soru değil :) tabi ki dizel. varsa havalı , sulu falan. ya da şu taş devrindeki arabalardan almak en iyisi. 1,2 motor benzinli araç kullananlar bile ağlıyor. benzinliye yanaşmayın sakın bu saatten sonra.
Durulduğu anda kontak kapatılırsa tabiki turbo sorunu yaşanır. 15-20 saniye beklemek zor gelirse insanlara kontak kapanmadan önce turbolarında sorun yaşarlar. Yoksa turboyu düzenli bakımıyla yıllarca kullanırsın.
sızın dedıgınız sadece bı sehır efsanesı...durmakla anıden kapamakla turbo bıtmez! turbo zaten 1750 devrın altına dustumu araba kendını devre dısı bırakır onun ıcın durduktan sonra turbo ıcın beklemeye gerek yoktur..(ama sorun iç rahatlatmak ıse beklenebılır:)
forza dizel :Ç
gerçekten benzinli arabanın keyfi başka oluyor ama yavaş yavaş acıtmaya başladı.bende T-jet'e lpg taktırıcam.
millet yine tartsımaya girmek istiyor girelim paylasalım arkadaslar.
benzinlinin avantajı daha sessiz motor bakımı dizele göre daha ucuz
lpgnin avantajı cevreci hem ekonomik hem sessiz
dizel gürlütülü ama hem ucuz hem torklu
simdi avantaj dezavantaj hepsinin illaki vardır bosa dememişler iki iyiliksiz bir dunya diye .
ben lpgli aynı zamanda benzinli arac kullanan biri olarak dizeli tercih ederim. sebebi ise lpg nin ekstra tank yer kaplaması bir diger ise orjinal olmamaısı yalnız benm orjinal olmaması durumundan anladığım şu eger fabrika garantisi devam ederse tercih edebilirim. ama dizelin hem torku hem az yakması hemde bagajdan götürmemsi tercih sebebi. simdi lpg arızaarından söz edilmiş ama yaklasık 4 sene oldu iki defa goturmusumdur. ondada bakım ve ayara onun dısında gtimişligim yok. ama dizel araclarda da 4 senede olabilen sıkıntılar var sadece buna indrigememk lazım aynı sekilde benzinlide de olabiliyor. yalnız dizel daha pahalı görüşünü daha once tartsımıstık benzinli ile dizel kıyaslaması yapınca ikiside aynı deger kaybına ugramıs oluyor ustelik eger dizel uzun km li ise daha fazla deger kaybediyor bu goruse katılmıyorum o yzuden
Hocam size %100 katılıyorum.1.4 77 hp ye lpg takıldığında dıeslden bile ekonomik oluyor.Bunu katıtlarıyla da gösterebilirim.Lpg li fire motor multiair ile birlikte en ekonomik motor seçeneği bence.Fakat yine param olsa yine benzinli alırdım ama brc taktırırdım demişsiniz.Hayırdır atikerden memmun değilmisiniz herhangi bir sorun mu çıktı?merak ettim
1750 nin altında motora hava basmayı bırakır. Turbodaki pervanenin kanatları bir süre dönmeye devam eder. Eger siz hemen kontagı kapatırsanız yaglamayı kesmiş olursunuz ve esas turbo arızasına sebep olan da budur. Aracı stop etmeden 30 sn ve 1 dak. beklemek pervanelerin durması içindir yani yaglanmadan calısmaması içindir.
Yaklasık 8-8.5 lt sehir içi.
Dizel ile benzinli otomobiller arasındaki fiyat farkı giderek azalıyor. Bu sebeple yıllar önce yaptığım bir hesabı tekrar yaptım.
Benzin 3,78 , dizel 3,22 TL.
100 km'de Benzinli 28 TL Dizel 19 TL yaksın , 9 TL fark
1000 km de fark = 90
6 000 km de = 540 TL
12 000 km de = 1080 TL
18 000 km de = 1620 TL yapar
1- 4 yılda akaryakıt tasarrufu :
6 000 km de = 2160 TL
12 000 km de = 4320 TL
18 000 km de = 6480 TL yapar
2- Punto Evo için dizel-benzinli satış fiyat farkı 3500 TL. Bu 3500 TL bankaya yatırlıda 4 yılda bankada her yıl yüzde 9 faizden 4 yıl sonunda 4940 TL yapar. 3500 TL'de kazanç 1440 TL yapar
3- Araçları satmaya çalışsanız , dizeldeki fiyat kaybı 1000-1500 TL daha az olur diyelim.
4- Bakım için verilen para dizelde 4 yılda 1000-1500 TL daha fazla olur diyelim.
3 ve 4 birbirini götürürse, 1. ve 2. maddelerdeki farklar çıkarılırsa
dizel ile benzinli arasında 4 yılda dizel lehine oluşan fark
Yıllık kullanım 6 000 km de = 720 TL
Yıllık kullanım 12 000 km de = 2880 TL
Yıllık kullanım 18 000 km de = 5440 TL yapar
Bence benim gibi yılda 6000 km yapanlar için dizel çok ciddi bir tasarruf sayılmaz ancak yılda 12 000 ve 18 000 km
gibi yol yapanalar için dizel ideal.
Aslında 3. ve 4. maddeler birbirini götürür derken çok detaya girmedim. Bu maddeler bence tartışılabilir.
yapacağınız km düşünüldüğünde dizel almalısınız. Bütçe el veriyorsa dynamic olsun ;)