PROTOS Nickli Üyeden Alıntı
Siz sadece hafta sonları kullanıyorum diyorsunuz, o yüzden benzin size sıkıntı vermiyecektir, dizel fiyat farkını düşünürsek benzinli almanız daha manıklı.
Ağustos'ta dualogic, active 77bg aldım. Bende cam tavan da vardı artı olarak. Aracı çok kullanıyorum, 3 ayda 9000km yol yaptım. Bu yüzden benzin sıkıntı oldu bende, LPG taktırdım şu anda hiç bir sıkıntım olmadan kullanıyorum. LPG den dolayıda aracım garantiden çıkmadı (LPG kaynaklı motor arızaları hariç). Bir kaç gün önce Dualogic vitesim robot arızası verdi, yağ kaçağından dolayı basınç kaybı oluşmuş. Zincirlikuyu Birmot'ta 4 saatte garantiden ( normalde 3000tl fiyatı var) yenisini taktılar, muhtemelen bundan sonra uzun süre sorun çıkarmayacaktır.
20 senedir İstanbul trafiğinde düz vites kullandım, şahsen vitesle oynamayı çok severim, asla otomatik kullanmam diyen bir insandım. İleride eşime devrederim diyerek otomatik aldım, almaz olaydım! o ne rahatlık ne konfor. Fena halde bağımlılık yaptı. Bu saatten sonra düz vites benim için çok zor. Otomatik varken düz vitesin hammalığını çekmenin gereği yok bence.
Bizim dualogic vitesler çalışma sistemi olarak piyasadaki en verimli sistem. En sağlamı demiyorum. Birkere bizde eski otomatiklerdeki P-N-D-R gibi seçenekler yok. Kolun orta konumunda ileride + geride - var, sağa bastırıp ileri atınca boş, geri çekince geri:) vites oluyor. En verimli dememin sebebine gelince, otomatik viteste gidiyorsunuz, araç vitesi kendisi otomatik olarak ayarlıyor bu arada ani hızlanma vs gibi ihtiyacınız oldu, herhangi bir başka seçim yapmadan, kolu ileri geri oynatarak vitesi istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz, otomatikten çıkmanıza gerek kalmadan, bu arada araç otomatik viteste gitmeye devam eder. Yada gene haraket halindeyken durmanıza gerek kalmadan, kaç km hızla giderseniz gidin farketmez, vitesi otomatikten çıkarıp manuele alabilirsiniz. Manuel konumuda ise sadece kolu ileri geri oynatıyorsunuz ve vitesi değiştiriyorsunuz, ayrıca manuelde bile kullansanız, aracın devri çok düşerse siz vitesi küçülmezseniz kendisi küçültüyor, ama siz büyütmediğiniz sürece vitesi büyütmez. Tüm bunları sadece Fiat'ın dualogic vitesinde yapabiliyorsunuz şimdilik.
2011 model dualogic active 77 bg aldığınızda, otomatik vites sistemine dahil olarak, ESP( virajda savrulmayı belli bir sınıra kadar engelliyen sistem, illede savrulacağım derseniz oda bir işe yaramaz), ASR ( ani kalkışlarda yada kaygan zeminlerde aracın patinaj yapmasını engeller), MSR ( haraket halinde iken ayağınızı birden gazdan çekince, motor kompresörü ile çekişin olduğu tekerleğin kitlenmesini engeller, kaygan yolda aracın kontrolünü kaybetmezsiniz), HBA ( ESP sistemine yardımcı olan hidrolik firen destek sistemi), Hillholder ( dik yokuşlarda aracın 2sn boyunca geri kaymasını engeller, düşük meyilli yokuşlarda devreye girmez) gibi sistemler standart olarak gelecek. Abs, klima çift hava yastığıda standart zaten. Tüm bunların olduğu bir başka marka, bu fiyatlara yok.
23 bin tl verebilirim diyorsunuz, 2 bin tl daha koysanız 0 km 2011 Grande Punto dualogic alabilirsiniz, şu anda yıl sonu kampanyaları var belkide çok daha ucuzada bulabilirsiniz. 3 yıl garantisi var 2 yıl sonra değilde, garanti bitene kadar kullanın sonra satın. Size tavsiyem bu şekilde olur.