Sonuçta yepyeni araba servise baktırmanızda bir yarar var. Hem aklınızda kuşku kalmaz.
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün Kadıköyden köprüye doğru giderken trafikte 20 dk kadar dur kalk yaptıktan sonra "DEBRİYAJ ISISI" uyarısı aldım yol bilgisayarında ve arabada 1. vitesteyken silkelenmeler başladı durmaya yakın, ayrıca ekranda sürekli Start&Stop sistemi devrede ve devredışı uyarısı gidip geldi düğmesini kapalı tutmama rağmen. Bende dualogicin beyni karıştı heralde dedim emniyet şeridine çektim,biraz bekledim,stop edip tekrar çalıştırdım sorun düzeldi ama o sırada trafikte açılmıştı. Böyle bir durumla karşılaşan bir arkadaş var mı acaba, sizce servise bir götürüp göstermeye gerek var mı, araba daha 1500 km'de,çok şaşırdım bu arıza üzdü beni, çünkü İstanbul trafiği yoğun her yoğun trafikte böyle yaparsa yandık demektir. Baskı balatada bi sorun mu var acaba anlayamadım.
Konu Scottie tarafından (03/04/2011 Saat 17:41 ) değiştirilmiştir.
Sonuçta yepyeni araba servise baktırmanızda bir yarar var. Hem aklınızda kuşku kalmaz.
bencede bir servise başvurun
sende benim gibi düşünüosun bence fırsatın olduğun git servise baktır için rahat olsun
ilk görüşte aŞk'a inanmazdım...taa ki evomu görene kadar![]()
BiZ ŞaMPiYoN TaKıMı TuTMaDıK, TuTTuĞuMuZ TaKıMı ŞaMPiYoN YaPTıK..!!
iNaDıNa T-e-X-a-S
Servisin yolu görünmüş size,umarım büyük birşey çıkmaz,bizim aracı daha teslim alamadık ama şimdiden tırsmaya başladım...
istanbulda sayısız trafiğe girdim yağmurda vs saatlerce dur kalk yokuştu bayırdı ama hiç ısı uyarısı almadım.
sadece jant taktırmaya gittiğimde, hıyar bi eleman arabayı servisin içine çekicem diye kaşla göz arasında nası yaptıysa başardı. heralde 2 ile kalkmaya zorladı diyorum.
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
sevgili sinan puntoların kronik hastalığı baskı balatanın aşırı ısınması
sıkışık trafikte çok dur kalk yapınca maalesef balata fazla ısınıp bu uyarıyı veriyor
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
dün akşam da köprü trafiğinde benim başıma geldi. ben 2 saat kadar kaldım malesef. kenara çekip boş vitese aldım. 5 dakika sonra problem kalmadı. hemen servisi aradım. uzun süreli trafikte kalmalarda durduğunu anda vitesi boşa almakta fayda var dedi. bu konuyu daha sonra konuşalım diyip kapattım) zırt pırt boşa almak zorunda kalacaksam otomatik vitesin ne güzelliği kaldı di mi??
elinizde garanti varken gidin servise..
bende 1 sefer olmuştu. Yaklaşık 2 saat boyunca traficte kalmıştım. Lakin seninki gibi start stop yanıp sönmedi. Sadece uyarı verdi. Kenara çekip 30 dk balatanın soğumasını bekledim, problem kalmadı. Bu uyarının verilmesi harika birşey..
İstanbula özel araç üretmek lazım. standart dışı bir durumu var.
Gezgin Gp.
ilginç valla okadar istanbul trafiğinde köprü trafiğinde kaldım ama hiç bu uyarıyı almadım ama taktir ettim böyle bir uyarı vermesi çok güzel hiç arabadan anlamayan birisi bile bu uyarılar sonucunda arabada oluşabilecek arızaların önüne geçebilir.
Boşa almadığınız zaman sizin yerinize sistem debriyaja basıyor dolayısıyle debriyaj bilyası devamlı çalışıyor ve aşınıyor.Sıkışık trafikte dur kalklarda kullanım şekli de önemli;eğer freni fazla kullanmadan gaz pedalı ile bu işi yaparsanız balata doğal olarak ısınır.Birde şunu düşünün aracınız manuel olsa debriyaj balatasının ısındığını çok daha geç farkedersiniz.En azından iş işten geçmeden sizi uyaran bir sistem var.
1.4,120hp,tjet,emotion,duolojik,skydome,teknopaket ,GRDEDEpaket,BEYAZ BRAVO
Tehlikeli olan sürat değil ,KONTROLSÜZLÜK tür.
şimdi olay aynen böyle 200 metre yokuş fazla dik değil yağmur var malum sınav araç kuyruğu var.. bugün sabah son 50 metrelik yokuşta DEBRİYAJ ISI DERECESİ demeye başladı. yokuşun bitmesine yakın DEBRİYAJ ISI DERECESİ ÇOK YÜKSEK demeye başladı zaten onu söylediğinde arabayı park edip stop ettim. valla bir hafif beyzımsı mavimsi bir duman vardı ortalıkta ama bendenmi geldi öndeki arabaların egsozumuydu tam anlamadım nihayetinde arababadan indikten sonra hafif bir koku vardı. 40 dakika sonra çalıştırdım yürüdüm şu an için bir problem yok yarın bir servise uğrayayım km 140![]()
Aynı sorun geçen hafta benimde başıma geldi..Anadolu yakasından avrupa yakasına geçiyordum 1.köprüden. 10-15 dk kadar sıkışık trafikte gitmiştimki "debriyaj ısısı" uyarısı verdi. Trafik yavaşta olsa ilerliyordu ve hafif rampa yukarıydı. Tahmin ettim aslında kesin bir uyarı vericek bu şanzıman şimdi diye. Dememe kalmadı 2 dk sonra uyarı çıktı zaten. Aralarda durabilsem vitesi boşa alıcaktım ama durucakta bir pozisyon yoktu.
Sonuçta aracı emniyet şeridine çektim. Yarım saat bekledim. Ama trafiğin durumunda bir değişiklik yoktu. Bende mecburen emniyet şeridinden gittim. Yol üzerinde 3 defa polis ekiplerine sorunu anlatmak zorunda kaldım. Sonuçta eve gelebildim ama bir dünya sıkıntı tabii.
Bu sorunu yaşayanlar farklı bilmediğimiz bir çözüm yolu bulabildilermi acaba. Servisin bu soruna çare bulacağınıda sanmıyorum. Yazılanlardan bunu anlıyorum doğrumudur ? Yani servise gitsem değişen bişey olacak mı ?
Syg,
Garantilik bir durum olduğunu ben zannetmiyorum. Çok dik yokuşlarda araç çok yeniyken bendede yapıyordu. Artık yapmıyor. Birazda aracı tanımakla alakalı. Yokuşta çok zorlamamak gerek
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri