A3 dediğiniz araçta 15 yıllık 1600 cc 102ps motor var.kg olarak ta sizden ağır.vites oranları keza çok eski.sizi geçememesi çok normal.
arkadaşım istanbuldan a3 1.6 ile gelmiş bayramda. muhabet ettik takılalım dedik. neyse konu araçlardan açıldı. tabiki araçlar yeni olunca performanslar filan girdi bilindik erkek muhabeti. fabrika verileri cart curt derken deneyelim dedik. çıktık yeni yola ben iddaasız o iddalıydı . kalkışla başladık. ben geçtimsonra viteslerde denedik bana üstünlük saglayamadı. son hız denedik yine aynısı oldu
beni geçmesi gerektigini söylesede frene basıp müsade bile ettigimde uzayamadı benden. alt viteslere alıp yakaladım. rampa çıkışlarımız aynı. yani bu araç 1.6 da olsa benden üstünlügü yok. kalkışlarda ise çok bariz benim araç çok daha çabuk hızlanıyor deli etti arkadaşı. sonra tfsi lerden bahsetmeye başladı ben dedim benim klasmanımda degil turbolu motorlar bunun abileriyle yarışsınlar onlar.
sonuç otoban gibi düzlüklerde beni son hızda geçebilir. bizim burda ki yollarda son hız biraz zor deneniyor. konfor olarak ikisi arasımda gece gündüz arasında fark var. 1.6 audi olunca performans oratada. multiair için yavaş devirleniyor yok 6 vitesde rampada bayılıyor gibi hayal şeyler nette yazılıyor...
A3 dediğiniz araçta 15 yıllık 1600 cc 102ps motor var.kg olarak ta sizden ağır.vites oranları keza çok eski.sizi geçememesi çok normal.
onu bide arkadaşıma söyleseydiniz. adam delirdi beni geçemedikce. bunu yazmamın sebebi a3 geçmemden degil geçemeyede bilirdim. nette vede normal hayatıma ki bazı yorumlar nedeniyle yazdım. multiair çabuk devirlenmiyor vs vs.. gerçekten üst viteslerde devirlenmiyor. 6.vitesde 100 de kalırsınız. ama vitesi düşürüp 4000 6500 devir arası canavara dönüşüyor.
birde 6.viteste rampada devir düşüyor diye yorumlar vardı. ne işiniz var rampada 6.vitesde çekin 4 e rampayı 140 sonra devirlenip 5 de bakın neler yapıyor.
yani demek istedigim adamlar 1.4 atmosferik motor yapmışlar. devirle gücü vercek bunuda iyi yapmışlar. bunu abuk sapuk nedenlerle kötülemenin alemi yok.
Zafer, zaten multiairin daha ekonomik ve daha güçlü olması gerekiyor starjetten.Devirlenmiyor diyenler güçlü turbo benzinlilerle karşılaştırıyorlardır.Multiair teknolojisiyle (bağımsız emme sübapları) her devirde maksimum güç ve minimum tüketim yakalanmakta..
arda benim dedigimde bu mantıklı yorumlar gelmiyor. 1.4 atmosferik bir motoru turbolu benzinli bir motor ile karşılaştırmak. eşegi at ile karşılaştırmaya benzer
eşegin atı geçmesi için atın sakatlanması gerekirama sadece fiat yaptı marka olarak fiat oldugu için, kendi kategorisinde adamlar iyi motor yapmışlar bunu kötülemek ( bu bilinçli yapılıyor fiat oldugu için) audinin 1.6 motorunu geçebiliyor anlatmak istedigim bu. ama araç audi olunca hiç ses çıkmıyor
![]()
evo stayla 4ever![]()
TSİ Jetta.
zaten bahsettiğiniz olayı 3 te giderken birden 3 ten 2 ye çekip yüklendiğinizde mjette gidiyor zaten roll yaparken vitesler bu şekilde kullanılır sizin yaptığınızda normal birşey yapmanızda gereken buydu zaten fiat grubu üst devirde hızlanmaz hondalar felan üst devirde hızlanır
mert bu araç üst devirlerde güzel hızlanıyor. gitmiyor dedikleri adam 6. viteste hızı 90 gaza yükleniyor ve aracın 1.4 motorla devirlenip yüksek hızlara çıkmasını bekliyorlar. tabiki beklenti hüsranla sonuçlanıyor
bu 1.4 multiairi diger araçlarla denemeye devam edecegim ve sonucu burdan yazacam. kendi klasmanında diger markaların turbosuz 1.4 araçlarını bulmam lazım![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri