Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Yardım... Fiat bayii terbiyesizlik

uğur cin
    ucin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

Standart Yardım... Fiat bayii terbiyesizlik

aranıza yeni katıldım ve forum u elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum gerçekten süper bi site ayrıca sorunumun da çözebileceğinize inanıyorum. ...adana mıçılardan 20 eylülde punto evo dynamic+skydome için pazarlık yaptık ve 34.750 ye anlaştık ekim in sonuna teslim alabileceğimi söylediler...kaskonun hemen yapılmasını istemedim ve bana masrafsız kredi olacağını söylediler daha sonra beni kredi için çağıracaklarını sadece bi imza atıp gideceğimi söylediler. bi süre sonra mıçılara (sadece imza için ) gittim. bankaya kadar gitmeniz gerekli sistem yok dediler. okey dedim sorun değil. bankaya gittiğimde faiz miktarı+ masraf+taksit sayısı hepsi değişmişti hiç anlaştığımız gibi olmadı.. neyse dedim 300 500 ün önemi yok.. bankadaki çalışan bayan bana kaskoyu nakit ödeyip ödeyemeyeceğimi sordu? şaşırdım birden ben mıçılarla bunları konuşmamıştım falan dedim ---kesinlikle yapmalısınız --yanlış bilgi vermişler dediler. hadi dedim zaten yaptıracaktım... tekrar mıçılara döndüğümde benden 525 tl masraf istediler... kafam allak bullak oldu.. bana bi şekilde siz karlısınız deyip gönderdiler... şikayet hattını arayıp arabayı geri teslim etmek istediğimi söyledim bakalım ne olacak... burdan sonra nasıl bir yol izleyebilirim???yardım edin lütfen(halen arabayı teslim almadım)

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

tanışma bölümünde önce kendinizi tanıtsaydınız dah güzel olurdu.

kredi araç tesliminde başlar. henüz çekilmemişti. ben 17 sinde almıştım aracı kredi çekim tarihi 17 si idi. arabayı teslim etmeden krediyi çekmiş olabilirler mi bilmiyorum.. aracı teslim almadıysanız hal vazgeçme şansınız olabilir...

Volkan Ersoy
    etna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 13

nasıl yardımcı olunabilinir bilmiyorum ama çok merak ettim şikayet hattı sana tam olarak ne dedi?
    Every action has a reaction on the opposite direction.

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

1 saat kadar oldu arayalı bakalım bekliyorum ne olacak... kaskoyu yaptırmanız gerekli dediler ama halen ödeme yapmadım. ve işin garibi araba bu ayın sonuna gelecek fakat kasko şimdiden başlayacak yani 1 aylık içerde olcam... şikayet hattı sadece dinledi ve bekleyin dediler olacak iş değil

MUHAMMED ENES İŞÇİ
    menesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    16 KBL 84
    Edilen teşekkür: 62

ucin hoşgeldin, bende yeni aldım aracımı 490 dosya masrafı istediler.sonrada kasko için 1050 tl ödeme yaptım.kasko sizden dediler.koşullar bu şekilde herkes e aynısı uygulanıyor dediler...

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

bana bu şekilde anlatsalar razıyım yine fakat masraf yok kaskoyu istediğin zmaan yaptırabilirsin dediler...olacak şey değil ben paramla gidiyorum kimse parasıyla rezil olmak istemez değilmi?

MUHAMMED ENES İŞÇİ
    menesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    16 KBL 84
    Edilen teşekkür: 62

evet kardeş haklısın.ama ben senin gibi tepki verdim aracı aldığımda yaptırdım.sen itirazına devam et onların dediği gibi olması çok saçma...

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

bide şöyle bir problem var ordaki satış elemanları öyle insanlarki her konuda lafta insanı bastırıyor. yumuşak yüzlülük yapmamak gerekiyor sonuçta ben müşteriyim. cebimde param , uyarsa alırım mantığıyla gitmek gerekiyor bence

Zafer COŞKUN
    beyaz evo80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 96

kardeşim kredi çektığın bankadan kasko yaptırma gıbı bır zorunluluk yoktur bız 2 adet aldık ve kaskosunu kendımız yaptırdık 750 tl full kasko yanı sen ıstemedığın surece dıledığın yrden yaptırabılırsın sadece kasko policenı yaptırdğına dayir bankaya fotokopisini verme zorunluluğun söz konusu

Hüseyin Koyak
    h k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 205

araba satış elemanlarının bir taktiği var , sanırım bunu eğitimlerde falan onlara öğretiyorlar.
    "kaybet kazan" diyorlar heralde bu taktiğe.

önce size herşeyi vaat ediyorlar , indirimler falan güzel fiyat veriyorlar. siz hevesle coşuyorsunuz , araç rüyalarınızda , 1-2 gün ağzınız kulaklarınızda geziyorsunuz . sonra ödeme günü gelince yok yanlış hesaplamışım , yok o indirim size olmuyormuş , yok o fiyata verirsem patron beni işten atar vs vs sizi kafalamaya çalışırlar , zaten siz alma havasına girmişsiniz , üçe beşe bakmıyorsunuz ve büyük çoğunlukla satış elemanı zafere ulaşır.

bana da çekmişlerdi bu taktiği , yeseydim 3 senedir dizel sedan focusa binecektim , yanar döner dansöz bir satış elemanının yüzünden ford almaya tövbe ettim.
    Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

kasko zorunluluğun yok dediler.. kesinlikle bu ifadeyi hatırlıyorum... aynen h k arkadaşımın dediği gibi taktik yapıyorlar. dün aradım yine ne zman gelir dedim yolda gözüküyor dedi kapattı telefonu.. yemin ediyorum ben almaya karar vermeden önce defalarca aradılar gelin yardımcı olalım diye . bide şöyle bi ifade kullandı" ben size söylemiştim itiraf edin yalan söylüyorsunuz" dedi.. şok oldum ya ben bu kadar olaydan sonra paramı geri almakta kararlıyım

BAKİ BAKİ
    2000 corsa gls 1,4 16v ov onderbaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 ** 4
    Edilen teşekkür: 96

özellikle belirtmek isterim kaskoyu kredi veren banka yada kuruma yaptırmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz başka bir sigorta şirketine de yaptırabilirsiniz. Hiç yaptırmaya bilir misiniz bilemiyorum çünkü kredi sözleşmenizde kasko yaptıracağınıza dair bir şart olabilir iyi okuyun.
    Burada amaç araç pert olursa siz de kredi borcunuzu ödemezseniz parayı tahsil edebilecek bir garanti yol bulmak istemeleridir.
    Eğer sözleşme imzalamış olsanız bile yaygarayı kopartın gerek bankada gerek fiat bayiin de. Yoksa ihale sizde kalabilir.

Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

Krediyle aldıysanız kasko mecburi, Ancak Kasko aracı teslim aldıktan sonra çalışmaya başlar. Öncesinde yaptırma gibi bir zorunluğun yok
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

keşke sadece sorun bunlar olsa ordaki ticaret mantığı insana kandırıldığı hissi veriyor. ben arabamı aldıktan sonra her koltuğa oturduğunda o hissi yaşayacaksam içime sinmezse ne anlamı kaldı ki. isterlerse 20bin tl ye versinler artık.... geçti borun pazarı..........

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Banka kredı verır ıken kendını garantıye almak ıcın kasko ıster bılıyorsunuz eger bankadan kredı alırken kaskoyu banka ben yapar ısem (1.18) yok ben yapmaz ısem kredı faızı (1.20) dıye secenekler sunar zıraat bak bana ılk kaskoyu yaptı 950 tl bız yapacagız dedıler mecbur dedıler yoksa faız artar bızde ok dedık.
    2 sene kaskoyuda banka otomatıkmen kendısı yapmak ıstedı (zaten yanlıs yapmıslardı oncekını) bende kasko sırketlerınden fıyat aldım uygun bır fıattı sıgortacı arkadas ıle de konustuk bu konuyu banka ben yapacam dıye tutturabılır fakat sız baska yerde yaptırabılırsın dedı kaskodakı olay polıcede zeyıl numarasının banka tarafından bılınmesı ımıs ıster banka yapsın ıster baska yer fark etmıyormus onemlı olan o numara ve banka sızı zorlayamaz dedı
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

yapı krediyeözellikle sordum kasko hemen başlar dediler. kasko elbette yapılacak ama bana istediğim yerden ve istediğin zaman yaptırma özgürlüğün var demişlerdi. alırken bu şekilde konuştuk benim şartlarımı kabul ettiler ama hiçte öyle olmadı... şimdi de ben onların şartlarını kabul etmek zorunda kalıyorum. sizce nedir bu?

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

arkadaşlar bu sadece kasko sorunu. asıl sorunlardan biride masrafsız kredi dediler şimdi de 525 tl masraf istiyoruz arabayı teslim alırken onu da vermelisinz diyorlar... sinirden çatlamak üzereyim kaç gündür xx

Adınızı düzgün giriniz. Soyadınızı düzgün giriniz.
    projist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 43

tam olarak ne yaşadığınızı anlatamamışsınız ama sanırım adım adım şu şekilde oldu;

arabayı aldınız, masrafsız kredi için başvurdunuz.imza atmaya gittiğinizde sistem yok dedikleri fiat finans sistemi o an çalışmıyor , yok vb.

siz bankaya gittiğinizde ise fiat finansdan alakasız bir şekilde taşıt kredisi çekmişsiniz. yapı kredi mi idi gittiğiniz banka? fiat finans ayrı şey bankaların taşıt kredisi ayrı şey.

banka haliyle sizi fiat sistem dışında bırakıp kendi sisteminden kredilendirmiş. o sistemde ise kredi masrafı var.bu aşamada bir yanlışlık olduğunu farketmeliydiniz.

kaskoyu bankadan yaparsanız kredi faiz oranı bir miktar düşüyor.doğru.bu konuda karlısınız. ama kesinlikle bankadan kredi çektim diye kasko yapmak zorunlu değil. mesela faiz oranı yarım puan düşmüştür tahminimce kasko yaparsanız. problem burda bayinin sizi bankaya göndermesinde yada bayi banka ile anlaşmalı ise diyelim (hiç duymadım) orda bir karışıklık olmuş size normal taşıt kredisi vermişler.

ha burda bayi ne masrafı istemiş o da belli değil. elinizde illaki belge vs birşeyler olmalı.

şuan yapacağınız şey

1) hayat sigortası vs ve masrafı bedelini kaybetmeyi göze alırsanız kredinizi kapatabilir, tekrar fiat finanstan kredi çekebilirsiniz.

2) fiat finans ve banka anlaşmalı ise olan biteni anlatıp yanlış kredi çektiğiniz söyler, fiat finansa geçersiniz

olaylar daha başka bir şekilde geliştiyse ve bildirirseniz ona göre yardımcı olabilirim.

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı projist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tam olarak ne yaşadığınızı anlatamamışsınız ama sanırım adım adım şu şekilde oldu;

arabayı aldınız, masrafsız kredi için başvurdunuz.imza atmaya gittiğinizde sistem yok dedikleri fiat finans sistemi o an çalışmıyor , yok vb.

siz bankaya gittiğinizde ise fiat finansdan alakasız bir şekilde taşıt kredisi çekmişsiniz. yapı kredi mi idi gittiğiniz banka? fiat finans ayrı şey bankaların taşıt kredisi ayrı şey.

banka haliyle sizi fiat sistem dışında bırakıp kendi sisteminden kredilendirmiş. o sistemde ise kredi masrafı var.bu aşamada bir yanlışlık olduğunu farketmeliydiniz.

kaskoyu bankadan yaparsanız kredi faiz oranı bir miktar düşüyor.doğru.bu konuda karlısınız. ama kesinlikle bankadan kredi çektim diye kasko yapmak zorunlu değil. mesela faiz oranı yarım puan düşmüştür tahminimce kasko yaparsanız. problem burda bayinin sizi bankaya göndermesinde yada bayi banka ile anlaşmalı ise diyelim (hiç duymadım) orda bir karışıklık olmuş size normal taşıt kredisi vermişler.

ha burda bayi ne masrafı istemiş o da belli değil. elinizde illaki belge vs birşeyler olmalı.

şuan yapacağınız şey

1) hayat sigortası vs ve masrafı bedelini kaybetmeyi göze alırsanız kredinizi kapatabilir, tekrar fiat finanstan kredi çekebilirsiniz.

2) fiat finans ve banka anlaşmalı ise olan biteni anlatıp yanlış kredi çektiğiniz söyler, fiat finansa geçersiniz

olaylar daha başka bir şekilde geliştiyse ve bildirirseniz ona göre yardımcı olabilirim.
    evet aynen bu şekilde oldu...ve şimdi almaktan vazgeçmek istiyorum.. demin fiat müşteri hizmetlerinden aradılar şiketinizi inceleyip yardımcı olcaz dediler.. burda asıl sormak istediğim ben bu arabadan tamamen vazgeçip paramı geri alabilirmiyim...

Adınızı düzgün giriniz. Soyadınızı düzgün giriniz.
    projist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı ucin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet aynen bu şekilde oldu...ve şimdi almaktan vazgeçmek istiyorum.. demin fiat müşteri hizmetlerinden aradılar şiketinizi inceleyip yardımcı olcaz dediler.. burda asıl sormak istediğim ben bu arabadan tamamen vazgeçip paramı geri alabilirmiyim...
    şimdi şuan 2 kurumla karşı karşıyasınız.

bankadan kredi çektiniz. iptal etmek istiyorsanız masraf ve sigorta ücreti hariç iptal edebilir,kaybı göze alıp kredinizi kapatabilirsiniz.

bayi zaten araç fiyatını bankadan almıştır/alacaktır. bu durumda bayinin eline de para geçmiştir/geçecektir.

iptal edersiniz etmesine ama zararlı çıkarsınız açıkçası.

olay şu ki % 0,89 faizli masrafsız kredi yerine kasko dahil %..... faizli + masraflı kredi kullandınız. şuan ki zararınız masraf + % 0,89 dan yüksek faiz (hesaplayabilirsiniz aradaki farkı) ve belki daha ucuza yaptırabileceğiniz kasko ücreti.

bayiyi şu şekilde şikayet edebilirsiniz, neden sizi bankaya yönlendirdiler?? yani 0,89 faizli kredi yerine neden bankadan çekesiniz ki? ama yinede bunu biliyor olmanız da alıcı olarak sizin göreviniz. eleştiri olarak algılamayın . olabilir, yorgunluk, dalgınlık vs olmuş, katakulleye gelmiş. umarım bayi biraz daha fiyat indirimi yada ne bileyim hediye aksesuar vs verebilir. bayiye gidin , müdürüyle görüşün , çalışanı (eğer sizi kandırdığını düşünüyorsanız) şikayet edin. müşteri hizmetlerini de bayi tam bilgi vermediği için şikayet edebilirsiniz.

bankadan hiçbirşey çıkmaz. onlar aracılık yapmış. umarım sorununuz en az kayıpla çözülür.

Sayfa 1/3 123 SonSon