Sayfa 2/8 İlkİlk 123456 ... SonSon
152 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: GP lerde tasarım hataları neler var?

Grande punto..
    xtremetrx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 6

arkadaşlar gözünün üstünde kaşın var muhabetine döndü iyice ya
    bukadar sorunları yazarsak artık tik olur en ufacık bişey sorun gibi gelir benden demesi :ok: bende böyle hiçbir sorunla karşılaşmadım :poster_oops:

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

whskyebuz whskyebuz
    whskyebuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1

Bende aracımdan çok memnunum ve henüz hiçbir tasarım ve ergonomi problemi ile karşılaşmadım. Arka görüş bence bu dizayndaki bir araç için son derece kullanışlı ve birçok yeni tasarımda benzer durum sözkonusu bence araca adaptasyon ile ilgili bir durum, cam suyu ve silecekler konusunda ise genel bir sıkıntı olması şaşırttı beni, özellikle denedim ama kayda değer bir sorun göremedim. Aracın dizaynı emsallerine göre çok çok ilerde bence ve insanlar hala gidip benzer fiyat aralıklarında getz, yaris, corsa gibi araçlara para verebiliyorlar, tabi zevk meselesi ama Türkiye şartlarında zaten aklın yolu bu markayı gösterirken bir de üzerine böylesine estetik bir araç eklenince hem mantığım hem duygularım bu fiyata alınabilecek en güzel araç bizim Grande Punto'dur diyor başka da birşey demiyor:ok:

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

can akman
    okyzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 7

Yanlardaki havalandırmalarda üst kısımlar direk yan camlara dönük buyüzden doğuk havada yan camları buğ yapıyor ve dikiz aynaları gözükmüyor..

Fatih Y.
    dreamerdaddy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 2

Bende kasislerden geçerken kapının oralardan çıtırdamalar geliyo acaba bu sadece 3kapılardamı oluyor bilmiyorum..Birde camlar anahtarlar açılmıyo önceden 5k larda oluyomuş sadece sinir oldum.Son olarak kontak kapanınca skydome kapanmıyo tekrar kontak açmak lazım..

nejat brohi
    nejatb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı gigi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende katılıyorum, silecekleri çalıştırmadan önce, hemen camları kapıyorum.Ayrıca virajlarda yol tutumu pek iyi değil yolu kavramıyor

buna katılmıyorum, ozellikle esp ile birlesik modelini kullaniyorsaniz aracin yol tutusunun iyi oldugunu fark edersiniz.

tabi active degil benim kullandıgım, dynamic. lastikler daha buyuk ve yol tutusu arttırıyor.

sınıfında yuksek yol tutusu olan guvenli bir arac, tabi esp'de guvenligi epey arttırıyor.

Alıntı civcivx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuda hemfikirim. GP'nin en büyük tasarım hatasıdır bu bence. Kalın bir A sütunu ve küçük kelebek camın çerçevesi görüş açısını negatif yönde etkiliyor.

Ayrıca dış aynalar trafiğe tamamen hakim olmayı engelliyor, kısıtlı bir görüş açısı veriyor.
    silecek cam suyu kusurunu pek fark etmedi. soyle birsey oldu, yaz gununde, klimayı acmadım, sola donuyordum, camları temizleyim dedim su fıskırttım on cama pat su kucagimda. anlamadım olayı tabi, yine de o gunden beri kapalı su fiskirtiyorum.

yalniz su var, sileceklerimiz cok iyi, camı tertemiz yapiyor yagmurda. bugu giderme sistemide iyi calisiyor, bunlardan sorunum yok bugu olunca iki dakikada temizliyor camlari.

en onemli soruna siz deginmissiniz. a stunu cok kalin, gorusu olumsuz etkiliyor ayrıca aynalar da, derin gosterdiginden arkadaki aracları uzakta gosteriyor. buda ciddi bir tasarım hatası, ozellikle aynalar.

bu tarz aracların hepsinde bir gorus kısıtlııgı var malesef, puntoyu suclamıyorum, biraz guvenlik nedeniyle ama aynalar degistirilemeli.

can akman
    okyzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 7

Alıntı dreamerdaddy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende kasislerden geçerken kapının oralardan çıtırdamalar geliyo acaba bu sadece 3kapılardamı oluyor bilmiyorum..Birde camlar anahtarlar açılmıyo önceden 5k larda oluyomuş sadece sinir oldum.Son olarak kontak kapanınca skydome kapanmıyo tekrar kontak açmak lazım..

Aynen bende de oyle ya bi tümseğe çıkiyim arabanın arkasında biyerlerden çatırtılar geliyor..

ufuk bakal
    ufuk61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41 EU 361
    Edilen teşekkür: 122

Bu sorunun aynısı bende de var. Yıkamadan sonra veya şiddetli bir yağmur sonrasında aynı durumla karşılaşıyorum. Şarıl şarıl su akıyor bagaj kapağının içindeki 2 delikten. Camla alakası yok, bagaj kapağının kenarlarından sızıp, tampona yakın yerdeki deliklerden içeri giriyor. Servis problem olmaz, akıp gidiyor dedi ama bu en kestirme çözüm yolu tabii ki. O delikleri silikonla kapatsam mı acaba diye düşündüm ama o delikler orada ise bir görevleri vardır mutlaka deyip vazgeçtim.
    sakın öyle birşey yapma civciv benim araçtada vardı aynı sorun servise götürdüm ve adamlar iki dakikada anladı yaa o kadar arabayı yıkadım ettim ama bagaj kapağı aşırı derecede bir tarafa düşüktü ve onu ayarladılar şimdi harika değil su toz yok yahu:ok:

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Mısafır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 11

koltuk ergonomısı
    arka sutunlar
    on kelebek camın sutunları
    ve 3 kapılar ıcın emnıyet kemerı koltuk ayarlama mandalına takılıyor...

Akincl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 84

Bu konuda hemfikirim. GP'nin en büyük tasarım hatasıdır bu bence. Kalın bir A sütunu ve küçük kelebek camın çerçevesi görüş açısını negatif yönde etkiliyor.

Ayrıca dış aynalar trafiğe tamamen hakim olmayı engelliyor, kısıtlı bir görüş açısı veriyor.
    Bu tip durumlar hata değil mecburiyet.

güvenlik sebebiyle bu tip olumsuzluklar olabiliyor.

dikkat ederseniz son çıkan bütün küçük otomobillerde kaput cam tasarımı bu şekilde.

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Mısafır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 11

kelebek camın cercevesının kalın olma sebebıde takla testlerı ...
    hem tasarım harıkası hemde 5 yıldız almak kolay degıl...

seyit taşdelen
    ghostpunto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yol tutuş bence oldukça iyi GP nin.Yalnız güvenlik kaygıları nedeniyle gerek ön gerekse arka görüş oldukça kötü tasarlanmış.Gerçi tüm yeni araçlarda az çok bu problem var.
    Evet aynen katılıyorum.Sol aynada problem yok daha geniş açılı ayna kullanmışlar sağ aynaya göre.Ancak sağ aynada ölü nokta oldukça kötü.Ben bu olayı sağ aynayı biraz daha dışa çevirerek çözmeye çalıştım.Bide eski arabalarımdan huyum kurusun hiç sağ dikize bakma alışkanlığım yoktu.Neyse alışıyoruz yavaş yavaş

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Benim aynalardan yana pek bir sıkıntım yok, hatta çok memnunum bile diyebilirim! Ancak A sütunu ve silecek olayına katılıyorum! Hadi A sütunu güvenlik için, onu anlayabilirim! Ama silecekler gelen suyun sileceğin altında kalması hakikaten sinir bozuyor!.. Bir de yağışlı havalarda, su, tam da dikizleri görüş noktasında toplanmıyor mu? Ona da deli oluyorum!..

Emrah Akbaş
    eakbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 61

kasislerde çatırdama olayı bende de vardı servis 30 Dk içinde halleti bence servise gösterin

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

Alıntı eakbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kasislerde çatırdama olayı bende de vardı servis 30 Dk içinde halleti bence servise gösterin

abi bu nasıl bir sesti tarif edebilir misin ??

Gizem T.
    GaladrieL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 332

hiç bi sorunu yok onların.. tüm puntişler cici :p
    ..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..

Emrah Akbaş
    eakbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 61

Alıntı dagored Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi bu nasıl bir sesti tarif edebilir misin ??

emre otopark rampalarına girerken ve çıkarken sanki şasi kasılıyormus gibi catırtılar geliyordu. servise kontrol için gittiğimde ilettim şikayetimi, bagaj kapağındaki plastik parça, arka kapı iç plastikleri ve arka koltuk katlanma ayarlarınında dediler; 3 ay oldu yaptıralı hergün otopark rampasını kullanıyorum bir sorun yok.

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

emre otopark rampalarına girerken ve çıkarken sanki şasi kasılıyormus gibi catırtılar geliyordu. servise kontrol için gittiğimde ilettim şikayetimi, bagaj kapağındaki plastik parça, arka kapı iç plastikleri ve arka koltuk katlanma ayarlarınında dediler; 3 ay oldu yaptıralı hergün otopark rampasını kullanıyorum bir sorun yok.
    teşekkürler abi..
    sanırsam aynı sorun bende de var... bana da servis yolu göründü

Kadir K.
    kadoku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178
    Edilen teşekkür: 436

benzer sesleri bende duyuyordum ancak yan marşpiyellerden şüphe ediyordum şimdi servis yolu göründü bizede, paylaşım için :ok:

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

Benim koltukla ilgili bir sorunum daha var şimdi aklıma geldi söyleyeyim dedim...
    sürücü koltuğu biraz ayarsız gibime geldi sizde de varmı acaba bu sorun. yani oturma şekli sanki biraz yamuk gibi. sürüxü koltuğu ile direksyon tutma pozisyonun iyi ayarlanmadığını düşünüyorum. ayrıca otururken dikkat etiiğimde başımın koltuk kafalığının hep sağında oluyor. ????aynı sorunu yaşayan varmı arkadaşlar?

Selman Atlandı
    akin78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 168

Birde arabayı yıkatınca falan yan aynaların katlanma yerlerinde su birikiyor,hareket edincede rüzgarla birlikte bütün ön yan camlar ve kapıyı su içinde bırakıyor.Böyle oluncada tabi eline bezi alıp tekrar tekrar siliyorsun

Sayfa 2/8 İlkİlk 123456 ... SonSon