arkadaşlar gözünün üstünde kaşın var muhabetine döndü iyice ya
bukadar sorunları yazarsak artık tik olur en ufacık bişey sorun gibi gelir benden demesi :ok: bende böyle hiçbir sorunla karşılaşmadım :poster_oops:
Printable View
arkadaşlar gözünün üstünde kaşın var muhabetine döndü iyice ya
bukadar sorunları yazarsak artık tik olur en ufacık bişey sorun gibi gelir benden demesi :ok: bende böyle hiçbir sorunla karşılaşmadım :poster_oops:
Bende aracımdan çok memnunum ve henüz hiçbir tasarım ve ergonomi problemi ile karşılaşmadım. Arka görüş bence bu dizayndaki bir araç için son derece kullanışlı ve birçok yeni tasarımda benzer durum sözkonusu bence araca adaptasyon ile ilgili bir durum, cam suyu ve silecekler konusunda ise genel bir sıkıntı olması şaşırttı beni, özellikle denedim ama kayda değer bir sorun göremedim. Aracın dizaynı emsallerine göre çok çok ilerde bence ve insanlar hala gidip benzer fiyat aralıklarında getz, yaris, corsa gibi araçlara para verebiliyorlar, tabi zevk meselesi ama Türkiye şartlarında zaten aklın yolu bu markayı gösterirken bir de üzerine böylesine estetik bir araç eklenince hem mantığım hem duygularım bu fiyata alınabilecek en güzel araç bizim Grande Punto'dur diyor başka da birşey demiyor:ok:
Yanlardaki havalandırmalarda üst kısımlar direk yan camlara dönük buyüzden doğuk havada yan camları buğ yapıyor ve dikiz aynaları gözükmüyor..
Bende kasislerden geçerken kapının oralardan çıtırdamalar geliyo acaba bu sadece 3kapılardamı oluyor bilmiyorum..Birde camlar anahtarlar açılmıyo önceden 5k larda oluyomuş sadece sinir oldum.Son olarak kontak kapanınca skydome kapanmıyo tekrar kontak açmak lazım..
buna katılmıyorum, ozellikle esp ile birlesik modelini kullaniyorsaniz aracin yol tutusunun iyi oldugunu fark edersiniz.
tabi active degil benim kullandıgım, dynamic. lastikler daha buyuk ve yol tutusu arttırıyor.
sınıfında yuksek yol tutusu olan guvenli bir arac, tabi esp'de guvenligi epey arttırıyor.
silecek cam suyu kusurunu pek fark etmedi. soyle birsey oldu, yaz gununde, klimayı acmadım, sola donuyordum, camları temizleyim dedim su fıskırttım on cama pat su kucagimda. anlamadım olayı tabi, yine de o gunden beri kapalı su fiskirtiyorum.
yalniz su var, sileceklerimiz cok iyi, camı tertemiz yapiyor yagmurda. bugu giderme sistemide iyi calisiyor, bunlardan sorunum yok bugu olunca iki dakikada temizliyor camlari.
en onemli soruna siz deginmissiniz. a stunu cok kalin, gorusu olumsuz etkiliyor ayrıca aynalar da, derin gosterdiginden arkadaki aracları uzakta gosteriyor. buda ciddi bir tasarım hatası, ozellikle aynalar.
bu tarz aracların hepsinde bir gorus kısıtlııgı var malesef, puntoyu suclamıyorum, biraz guvenlik nedeniyle ama aynalar degistirilemeli.
koltuk ergonomısı
arka sutunlar
on kelebek camın sutunları
ve 3 kapılar ıcın emnıyet kemerı koltuk ayarlama mandalına takılıyor...
kelebek camın cercevesının kalın olma sebebıde takla testlerı ...
hem tasarım harıkası hemde 5 yıldız almak kolay degıl...
Evet aynen katılıyorum.Sol aynada problem yok daha geniş açılı ayna kullanmışlar sağ aynaya göre.Ancak sağ aynada ölü nokta oldukça kötü.Ben bu olayı sağ aynayı biraz daha dışa çevirerek çözmeye çalıştım.Bide eski arabalarımdan huyum kurusun hiç sağ dikize bakma alışkanlığım yoktu.Neyse alışıyoruz yavaş yavaş
Benim aynalardan yana pek bir sıkıntım yok, hatta çok memnunum bile diyebilirim! Ancak A sütunu ve silecek olayına katılıyorum! Hadi A sütunu güvenlik için, onu anlayabilirim! Ama silecekler gelen suyun sileceğin altında kalması hakikaten sinir bozuyor!.. Bir de yağışlı havalarda, su, tam da dikizleri görüş noktasında toplanmıyor mu? Ona da deli oluyorum!..
kasislerde çatırdama olayı bende de vardı servis 30 Dk içinde halleti bence servise gösterin
hiç bi sorunu yok onların.. tüm puntişler cici :p
emre otopark rampalarına girerken ve çıkarken sanki şasi kasılıyormus gibi catırtılar geliyordu. servise kontrol için gittiğimde ilettim şikayetimi, bagaj kapağındaki plastik parça, arka kapı iç plastikleri ve arka koltuk katlanma ayarlarınında dediler; 3 ay oldu yaptıralı hergün otopark rampasını kullanıyorum bir sorun yok.
Benim koltukla ilgili bir sorunum daha var şimdi aklıma geldi söyleyeyim dedim...
sürücü koltuğu biraz ayarsız gibime geldi sizde de varmı acaba bu sorun. yani oturma şekli sanki biraz yamuk gibi. sürüxü koltuğu ile direksyon tutma pozisyonun iyi ayarlanmadığını düşünüyorum. ayrıca otururken dikkat etiiğimde başımın koltuk kafalığının hep sağında oluyor. ????aynı sorunu yaşayan varmı arkadaşlar?
Birde arabayı yıkatınca falan yan aynaların katlanma yerlerinde su birikiyor,hareket edincede rüzgarla birlikte bütün ön yan camlar ve kapıyı su içinde bırakıyor.Böyle oluncada tabi eline bezi alıp tekrar tekrar siliyorsun :)