benim ses nasıl izah etsem böyle KARYOLA GICIRTISI GİİBİ.çok bozuk yollarda değil bozuk olmayan ama çok az kasis çukur olan yerde geliyor.Acaba forumdaki arkadaşlarla aynı sesimi anlatıyoruz.
karyola gıcırtısı gibi ama 1 salise falan vikvikvik yapıp kayboluyor.Sizinde böylemi.
bu seslerin hepsi olacak normal=) fiat a binmenin ufak cezaları kafaya takmamak lazım![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
fiat öyle kötü bir marka değil.Bu seslerde sadeece GP lerden geliyor.Demek GP iyi araba değil.
atilla hocam #18 inci mesajda anlattım ama istersen yarın fotoğraflarını çekip koyabilirim.
O vikvik vik ses arka koltukları yatırmak için bulunan o zozikten geliyor işte adını bilmiyorum amaanladınız umarım... sağ arka koltuğun yaslanma kısmını biraz öne arkaya sallayın sesin kaynağını eminim bulacaksınız. O bölgeleri biraz yağlar veya WD40 sıkarsanız problem kalmaz. Eğer yine oluyorsa ufak bir parça (görünmeyecek şekilde gıcırdayan parça ile ona sürtüne kancanın arasına ufak bir poşet parçası sıkıştırın geçer
Tecrübeyle sabittir. Hürmetler
![]()
Çık Depeme Bak Garşıya !
Vur Gafama Yi Beynimi !
Evet arakadaşlar, bizim arabamızda 3 kapı ve aynı yatak gıcırtısı sesi araç yolda giderken hafif çukurlarda bu sesi çıkarıyor ve sağ arkadan geliyor bu ses. Bahsettiğiniz bölgelere bende bakacağım ama bir iki haftadır kol dayamada gıcırtı ve direksiyon bölgesinden gıcırtı gelmeye başladı. Direksiyonu çevirmeyle alakalı değil. Yine giderken hafif sallantıda yapıyor. Bu şekilde bir sesle karşılaşan oldu mu?
Saygılar.
ben de kasislere girdimmi koltuktan gicirti gelii![]()
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
arabanın sağ veya sol arkasından gelen karyola gıcırtısı gibi ses hakkında yorum yapacak kimse yokmu ?
uzun bir kullanım sonrası kasisten gecerken yavaş geçin ön tekerler gecerken o ses geliyor mu bakın eger ki ses önden ise viraj denge cubugundan geliyor demektir şu anda üzerinde calısıyoruz kaucuk parcadan geliyor yaglayınca geciyor istanbuldan izmite gidip otobandan cıkınca sesler tekrar baslıyor özel bir yag varmıs onu bekliyoruz gelince sesi keserse o yagı sizlerede öneririm.koltuk kapı ne var ne yok yaglatırsınız.
EVOEVOEVOEVOEVO
karyola gıcırtısı şeklindeki sesle bugün bir serviste tecrübeye daha çıktık .Usta amortisörün çalışma sesi normal ses dedi.Anlamadım gitit.Böyle sesmi olur normalde.
EVO 1.3 MJ DYNAMIC
CHIP TUNNING
2 yıllık konuyu hortlatıcam ama sanırım benim Punto'daki gıcırtının kaynağını buldum.
Diğer arkadaşların da belirttiği gibi hafif dalgalı asfalta yoğunlaşan ve aracın hızı arttıkça artan bir gıcırtı sesi bendeki de.
Bu akşam eve döndükten sonra arabanın sağını solunu biraz yoklayayım dedim; arka tamponla sağ arka çamurluğu birbirine bağlayan vidanın gevşemiş olduğunu ve elimle tamponu biraz oynatınca aynen arabayı kullanırken çıkan sesi çıkarttığını duydum. Muhtemelen benim Punto'daki sesin kaynağı bu. Belki faydası olur. Amortisör, kapı kilidi karşılığı, pandizot bağlantısı derken bu sesten muzdarip arkadaşlar dediğim noktaya da bir baksınlar.
Selamlar,
frenle beraber arka kampanalardan da benzer bir ses gelebilir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri