-
Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Hattı yenilesen komple nasıl olur acaba ?
Bende kartal gözü denicem bakalım hafta sonu yapabilirsem eğer.
-
Re: Bugün araban için ne yaptın?
Soketle beraber satiliyormus 400 lira civarı diye söylediler.
-
Cevap: Re: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Cleve Nickli Üyeden Alıntı
Soketle beraber satiliyormus 400 lira civarı diye söylediler.
Oooh maşallahh
-
Allah herkese yardım etsin.. işyeri izin verdi evde öölece oturuyoruz..
#EvdeKal diyoruz.
Ama mecburen çalışanlar içinde endişeliyiz en başta babam,tır şoförü yolda geliyor. Belçikadan..https://uploads.-cdn.com/20200327/bb...03d210e7a7.jpg
-
Alıntı:
Ozer77 Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle hayırlı olsun, Amin cümlemizin Allah yardımcısı olsun İnşallah. Baba için de Allah yolunu açık etsin, Allah'a emanet
-
Kartalgöz projemizde tamamdır [emoji106][emoji41][emoji3478]
Sırada anerikan park var ama kendim yapamam sanırım [emoji848]https://uploads.-cdn.com/20200328/7e...b0a2c2b7a3.jpghttps://uploads.-cdn.com/20200328/56...adb28db073.jpg
-
Alıntı:
Ön farlar ile beraber yansa daha güzel olur
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
Reiis Nickli Üyeden Alıntı
Ön farlar ile beraber yansa daha güzel olur
Sürekli yansın diyosun yani.. çok göz tırmalar ama daha düşük wattlı led ile olabilir. Ben iç lambaya bağladıgım için parlak led aldım.
-
Alıntı:
hayırlı uğurlu olsun. Bağlantıyı nasıl yaptın acaba? Sadece başka şeyler için lazım olabilir diye soruyorum, ben yapmayı düşünmüyorum :)
-
Alıntı:
carbas Nickli Üyeden Alıntı
hayırlı uğurlu olsun. Bağlantıyı nasıl yaptın acaba? Sadece başka şeyler için lazım olabilir diye soruyorum, ben yapmayı düşünmüyorum :)
Valla iç lambadan ayak altı led yapmıştım. Ordanda fitilden kapı içine taşıdım. Kapı içinden aynaya taşıdım enerjiyi. O şekil oldu.https://uploads.-cdn.com/20200330/2f...d7283f57f2.jpg
-
Alıntı:
Ne için lazım olur mesela [emoji848]
-
Alıntı:
Ne için lazım olur mesela [emoji848]
teşekkürler, belki kapı altı lambası için, kapı kolu vs. başka bişey maksat enerjiyi nasıl aldığını öğrenmekti :) resimleri ekleme şeklinden mi bilmiyorum ama indirip büyütmeden görünmüyor bilgin olsun ;)
-
Resim olayı tapatalktan attıgım için galiba malesef bu şekil..
Aynada led olunca gerisini düşünmedim hiç. Bide daha fazla boğmak istemedim. Ama kapı kollarında fena durmaz açıkcası
-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
aynen Bmw 116i ışık paketlerde gördüm özellikle çok güzel duruyor. puntoda da güzel olabilir düşük wattlı bişeyler
Eklenti 36218
-
Alıntı:
aynen Bmw 116i ışık paketlerde gördüm özellikle çok güzel duruyor. puntoda da güzel olabilir düşük wattlı bişeyler
Eklenti 36218
Düşük wattlı beyaz tatlı durur diye düşünüyorum ama işçilik lazım onada ya sanki [emoji846]
-
Alıntı:
Sürekli yansın diyosun yani.. çok göz tırmalar ama daha düşük wattlı led ile olabilir. Ben iç lambaya bağladıgım için parlak led aldım.
Arabanın içinde göz gözü görmüyor loş bir ışık güzel olur
-
Aracın içi Gece ne kadar karanlık olursa Sürücü için görüş o kadar
keskinleşir.
-
-
Alıntı:
ayaman Nickli Üyeden Alıntı
Son 1 yılda yaptığım işler.
1-akü değişimi ( duracel) 400 tl
2-lastik değişimi ( falken ZX modeli harika konfora sahip şiddetle öneririm.) 1100 tl
3- torpido onarımı ( kronik çatlaktan dolayı ) 450 tl
3- ısıtma bujisi ( 4 adet bosch) 240 tl
5- arka stop değişimi ( evo stopu taktım) 500 tl
6- ön ve arka kapışara sony mid takımı ve anfi 1500 ( aracın orijinal hi-fi sistemi olduğundan subvofer'e ihtiyaç kalmıyor)
7-multimedya 1500 tl
8-klima radyatörü 300 tl
9- otomatik kararan ayna 100 tl ( internetten düşeş oldu çok ucuza aldım)
10- olmazsa olmazlarından ses yalıtımı 450 ( tavan, bagaj, kapılar, davlumbaz komple yalıtım yapıldı)
11-hız sabitleme ve far sensörü 350
12- motor palstiği 300
13- yazılım 600
14- volan, baskı balata, termostat,sol amortisör takozu, sol aks,3000
15- direksiyon deri kaplama 300 ( saf deri kesinllikle suni deri değil ve 10 yıl garantili orijinal şekilde kaplandı
16- cam filmi 300 tl
17- tavan aydınlatması
18- ön tavan aydınlatmasını ambiyans ledli olanla değiştim 100 (bravolardaki tavan lambası)
19- halı paspas ve kauçuk paspas bagaj dahil. 250 tl
20-ön takım komple 4000 tl ( eski sahibi yapmıştı faturasıyla bana verdi)
21- boğaz kelebeği, mab sensörü, monifol temizliği sökülerek kurumlar temizlendi, egr temizliğ 300 tl
22- enjektör bakımı 300 tl
23- iç direkleri bakalatileri alkantra kapladım kendim yaptım 100 tl
24- tavanı kendim söktüm alkantra kapladım. 150 tl
Aklıma gelenler bunlar.
Gel de bu arabayı satarken emsalleriyle aynı fiyata sat. Millete anlatsan da anlamaz.
Toplamda 13-14 bin gitti. Ama araba sıfır ayarında yolda gidişi kaymak gibi kayıp gidiyor ( araç 2007 model dınamıc otomatik) en temiz bravodan daha iyi diyebilirm.
Yapacaklarım
1- arka sağ ve sol kapı kilidi alıcam
2- bagaj kilidi değişicem
3- bagaj aydınlatmasını ve bagaj çakmaklığını yeniliyeceğim
4- koltukları temizlettiricem
5- emniyet kemer tokası değişecek
6- silecek kolu eskimiş değişicem
7-ön cam ızgara bakaliti güneşten solmuş değişicem
8-karter muhafaza takıcam
9- ön göğüsü pıaano balck'e boyatıcam.
BİR gün bu arabayı satarsam alacak kişi sıfır ayarında arabaya binecek
Arabayı sevmek hastalık değil SANATTIR.
Bunlara ek olarak bugün yaptıklarım: bagaj kilidi bozuktu tamiri de mümkün olmadı yenisiyle değiştim not: egeanın bagaj kilidi bizim Grande puntoya birebir uyumlu sadece parça kodu farklı bizim aracın koduyla alsanız iki katı fiyatı var. Çıkmcıdan egeanın bagaj kilidini aldım taktım 150 TL.
Arka sol kapı kilidi ne açılıyor nede kilitleniyordu sürekli açık kalıyordu. Kablo tesisat hepsi kontrol edildi sıkıntı kapı kilidinin motorundaydı ( Daha önce ben tamir ettim belli bir süre çalıştı sonra yine bozuldu yenisini aldım.) Piyasada 350'den aşağı fiyat çeken yok; fakat şaşmaz ünlü otoda inanılmaz ucuz 240 TL
150+240= 390 TL
-
Şu kapı kilidine mühendisler iyi kafa yormuş. Benim de sol arka kapı sıkıntılı. Birgün alıp paramparça edicem. Ucuz da değil.
Hyundai Accent aracına tofaş kilidi takan var.
https://www.endurokan.com/2019/01/18...-kilit-motoru/
-
Alıntı:
hurratec Nickli Üyeden Alıntı
Eski kapı kilidini söküp komple nasıl tamir edileceğinin videosunu atıcam. Yaparsam buraya da yazıcam.
-
Benimde sol arka kapı açılıyo ama bitek ben açabiliyorum [emoji4]
-
Alıntı:
Benimde sol arka kapı açılıyo ama bitek ben açabiliyorum [emoji4]
Onu da yapıp buraya atıcam arkadaşlar.
-
Alıntı:
Eski kapı kilidini söküp komple nasıl tamir edileceğinin videosunu atıcam. Yaparsam buraya da yazıcam.
Ben aslında biliyorum da yinede eyvallah. Bilmeyenler öğrenmiş olur.
Şu konuda bahsetmiştim.
https://forum.grandepuntotr.com/gene...kilidi-hk.html
Uyuz bir malzeme.
-
Alıntı:
Bunlara ek olarak bugün yaptıklarım: bagaj kilidi bozuktu tamiri de mümkün olmadı yenisiyle değiştim not: egeanın bagaj kilidi bizim Grande puntoya birebir uyumlu sadece parça kodu farklı bizim aracın koduyla alsanız iki katı fiyatı var. Çıkmcıdan egeanın bagaj kilidini aldım taktım 150 TL.
Arka sol kapı kilidi ne açılıyor nede kilitleniyordu sürekli açık kalıyordu. Kablo tesisat hepsi kontrol edildi sıkıntı kapı kilidinin motorundaydı ( Daha önce ben tamir ettim belli bir süre çalıştı sonra yine bozuldu yenisini aldım.) Piyasada 350'den aşağı fiyat çeken yok; fakat şaşmaz ünlü otoda inanılmaz ucuz 240 TL
150+240= 390 TL
Bugün kapıları döşemesini söktüm döşemeciye bıraktım. Kapı içindeki döşemeleri deri yaptım. Dört kapı için 400 TL.
-
Alıntı:
Bugün kapıları döşemesini söktüm döşemeciye bıraktım. Kapı içindeki döşemeleri deri yaptım. Dört kapı için 400 TL.
Mutlaka resim bekliyorum.
-
Re: Bugün araban için ne yaptın?
Bugün yağ sensöründeki terlemeyi temizleyip yerine taktim, motoru guzelce temizledim ve ardindan zamanla icinde kum ve toz kaçan hala filtresi kutusu ile birlikte duş aldik 😂
Eklenti 36241
Ampulunu degistirmek uzere cakmakligi söktüm ama elimde kaldi onceki sahibi kırıp yerine uyduruk bi sekilde oturtmus neyse 35 liraymis yenisi yolda 😂
-
Radyatör peteği temizliği için torpitonun komple söküleceğini söyleyen ustacıklara burdan selam olsun.
5 tl porçöz maaliyeti ile torpito altında (gaz pedalının orda) beni bekleyen peteği söküp temizledim :)
-
Alıntı:
Koltukların kılıflarını bugün söküp yıkadım. İlk önce vakumlattım ki vakumla yıkamak da yalan işmiş onu öğrendim yılarken kılıflarında çamur akıyordu
3 sene önce bende kılıfları söküp yıkamıştım ancak süngerlerin de kirli olması nedeniyle bir zaman sonra geri kusma yapıyor. vakumla yıkatmak en doğrusu çünkü vakumun gücü nedeniyle süngerdeki kirleri de çekip alıyor.
-
Alıntı:
OZGUR AKCIL Nickli Üyeden Alıntı
Radyatör peteği temizliği için torpitonun komple söküleceğini söyleyen ustacıklara burdan selam olsun.
5 tl porçöz maaliyeti ile torpito altında (gaz pedalının orda) beni bekleyen peteği söküp temizledim :)
Öncelikle foruma hoşgeldiniz..
5liralık porçöz soğutma sisteminde kalır ve motorun içinde dolaşırsa 5000liralık masraf açabilir dikkat edin.
Peteği komple söküp temizlediyseniz tabikide süper temiz olmuştur.. resimde atsaydınız keşke.
-
-
Selamlar aslında eski üyeyim yeni hesap açtım yinede hoşbulduk
Genleşme tankına porçöz döküp motor içini temizlemedim :)
porçöz petek içi temizliği için sadece tabi iyice durulamadan asidik ph değeri yüksek olduğundan takmamak gerekir.
Eklenti 36242
-
Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Selamlar aslında eski üyeyim yeni hesap açtım yinede hoşbulduk
Genleşme tankına porçöz döküp motor içini temizlemedim :)
porçöz petek içi temizliği için sadece tabi iyice durulamadan asidik ph değeri yüksek olduğundan takmamak gerekir.
Eklenti 36242
Hangi hortumdan su basip temizlediniz ?
-
Cevap: Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Hangi hortumdan su basip temizlediniz ?
motordaki soğuk sıcak devirdaim yapan hortumları sökmeden evde banyoda hortum ile temizledim
resimde görülen boru klipslerini söküp peteği yuvadan çıkartıp tıkalı olan peteği pas sökücü ile temizleyebilirsiniz.
-
-
Alıntı:
maaşallah rengi çok güzel :)
direkler neden kaplı değil piano black kaplama yapılabilir.
-
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
Plastik aksamlar ve iç temizliği silikon sprey ile yapıldı.
Eklenti 36246
Eklenti 36247
Eklenti 36248
-
Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Gösterge lambalarini siz mi beyaz yaptınız?
-
Cevap: Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Gösterge lambalarini siz mi beyaz yaptınız?
yıllar önce forumda göstergeleri led yapmak modaydı bende kapılmıştım modaya smd led yapmıştım.
-
Re: Cevap: Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
yıllar önce forumda göstergeleri led yapmak modaydı bende kapılmıştım modaya smd led yapmıştım.
Tek tek havya ile montaj gerektiriyor değil mi ?
Ben gösterge den çok rahatsizim renkler cok kötü