Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Acil yardım!! Ekspertizde pert kaydı

Ahmet Ilgın
    31hty31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3

Kızgın Acil yardım!! Ekspertizde pert kaydı

iyi aksamlar arkadaslar.bugün aracımın trafik sigortasini yaptırmak icin(araci yeni aldım) sigorta sirketine gittim.bir sigorta sirketi red cevabi verdi baska birisi de fahis bir fiyat cıkarınca bunun sebebini oradaki yetkililere sordum.kücük bi arastırmadan sonra aracın pert kaydının oldugunu söylediler.bende bunun mümkün olmadigini aracı ilk aldıgımda fiatın yetkili servisinden temiz bir ekspertiz kagıdı aldıgımı hatta biri baska bir fiat servisi olmak üzere 3 yere daha arabayı gösterdigimi ve 3 parcada boya dısında bir seyin olmadıgını ısrarla belirttim.ancak yetkili bana sayfayı gösterdi.arac gercekten pert kayıtlıymıs 19.000 hasar bedeli arac sahibine ödenmis(tahminim aracı benim aldıgım kisiden önceki kisiyle alakalı bu pert durumu).acil yardımınıza ihtiyacım var ne yapmam gerek.ekspertizde pert kaydı görünmez mi ya da özellikle mi temiz kagıdı verdiler?servise dava acmayı düsnüyorum bu konuda fikri olan veya yapmamı tavsiye edeceginiz bir sey var mi?

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

ekspertizde pert kaydı görünmez, servislerle alakası yok pert olayının. tabii 3 parça boya ile pert olması zor ama imkansız değil.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

3 parçada boya ile pert kaydı çok ilginç.

Bora Toprak
    andante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 4

iyi akşamlar. öncelikle geçmiş olsun.yerinizde olmak istemezdim.nasıl bir şeymiş bu pert arabaya temiz denmiş..bana göre servisin bu konuyla ilgili ihmali var ya da bu iş danışıklı halledilmiş..

konu hakkında yol gösterecek bilgi sahibi arkadaşlar nerdesiniz?yardımcı olalım lütfen..
    Konu erdiyilmaz tarafından (28/08/2010 Saat 02:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlarınız birleştirilmiştir.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Engin DURUER
    Fire in the hole ! Genius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 674

Eğer servisten arabanın ekspertiz raporu ile ilgili olarak yazılı bir evrak almadıysanız çok fazla birşey çıkmaz malesef Ayrıca kaporta boyada sorun olmadan da kaldırıma yada mantara çıkarak arabayı pert edebilirsiniz
    GP in mirror is faster than they appear !

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

servis nasıl temiz kağıdı vermiş ve sonradan ince araştırmalar sonucu pert olduğunu öğreniyorsunuz vay be bakalım daha neler göreceğiz..

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. gerçekten çok kötü bir durum ..
    3 parça boyalı olması pert olmaması anlamına gelmiyor malesef.
    1 parça boya yada değişenle bile araç pert olabilir. şasiye doğrudan alınan bir darbe ile araç pert olabiliyor.

artık öyle bir devirdeyizki, insanlarda Allah korkusu kalmamış.
    muhtemelen boyalı denen parçalar aynı renk çıkma parçalar takılmış ve düzgün toplandıysa belli olmuyor.

bence serviste şasi düzgünlük ölçümü yaptırın bir an evvel.
    eğer şasi düzgünse ve airbag ler daha önce hiç açılmadıysa, büyük olmayan bir kazadan, tanıdık sigortacı v.s. yardımı ile pert kaydı alınıp aracın bedeli alınmış olabilir.

çok geçmiş olsun.

ek olarak trafik sigortasında pert kaydı çıkmaz, kaskoda çıkar. arabayı kasko yaptıramazsınız. ancak trafik sigortası yaptırabilirsiniz.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

servise kabahat bulamazsınız çünki pert kaydının servisle alakası yok onu TRAMER'den öğrenirsiniz ama şu olur servisin yazılı ekspertizinin dışında boyanan değişen parçaları başka bir servisten yazılı alır iseniz yani sizin arabayı almanızı sağlayan servisin gerçekten gözle görülür eksiği var ise o zaman dava açabilir yada servsin bu sorunu çözmenizde yardımcı olmasını sağlayabilirsin

artı olarak araç alt kısmından hasar almıştır kaportasında bişey yoktur pert olur normaldir
    bir de insanların kafasındaki şu ön yargıyı kaldırmak lazım bence araba pert olmuş ise çok büyük kaza yapmıştır inancı yanlış ortalama bir kazada bile pert olabilir bunu bir çok etkeni var

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

başımdan geçeni anlatayım birazcık:

arada sırada ankaradaki yıldız sanayi sitesine giderim. geçen yine gittim, kendime sis farı ve Ozzy kardeşime deri vites topuzu bakıyorum. her hurdacıyı gezerken fiat çı vardı. kapısının önünde bir çok pert gp vardı üst üste yığmışlar.
    en üstte bir tane vardı. sağ iki kapısı çıkma farklı renk (hatta araba griydi, altında duran kırmızıdan söküp takmışlar) kapı takmışlar. airbagleri sağlamdı. tavanda da ufak darbe vardı direkten dolayı. ön ve arka tamponlarıda siyah renkteydi. tam ben ayıktım durumu. üzerinde sis farı vardı. dedim şunları ver bana, yan sanayimiş almadım ayrı konu.
    sordum pertten çıkmamı evet dedi adam.

şimdi bu arabanın tamponları ve sağ iki kapısı boyanıp, iyi bir pasta cila ile piyasaya sürülecek. artık kimin bahtına çıkarsa....

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

elınızde expertızın verdıgı rapor var ıse (exp.raporu 1.7.2010) ve bunda temız veya pert olayı yazmıyor ıse ve arabanın pert tarıhıde (1.5.2009) ıse yanı exp. yanlıs rapor verdı dıye veya eksık rapordan dolayı hakkınızı arayabılırsınız yanı pert tarıhı once ıse bu durumda exp.sızı yanıltmıs oluyor .fakat tam tersı ıse bısey cıkmayacaktır.
    Sıze tavsıyem hukukı.net gıbı sıtelere uye olup durumunuzu anlatın ıllahı bır avukat yada hukukcu ne yapacagınızı anlatacaktır
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Ahmet Ilgın
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Yok

ilginize tesekkür ederim ancak aracımın pert olmadıgna eminim arkadaslar.arac cok temiz fakat söyle bir durum war.bgn olayı anlattıgım bir büyügüm bunun eksperle kazayı yapan kisinin isgüzarlıgı olabilecegini söyledi.şöyle ki arac darbe yemeden yan tarafı sürtyor ve 2 kapı ve bir tampon derin ciziliyor.aracın sahibi eksperle tanıdık cıkıyor ve arabaya pert kaydı cıkıyor.bnm tahminim bnm aracımdakide böle bir durum yada plakadan kaynaklanan bir karısıklık olabilir mi arkadaslar o ihtimalde war gbi geliyo bana.detayını bilmiyorum ama buna yakın bir kac olay okumustum nette.aracta degisen yok ddgm gbi 2 servis ve ayrı 2 usta görü aracı işinin ehli.pert olsa kesinlikle onlar bilirdi.simdi servise dava acamayacakmıyım bu durumda ya da ne yapmam gerekir arabanın adını temizleyebilmem icin?

elimdeki ekspertiz raporu 12.08.2010 tarihine ait.olay 17.03.2010 tarihinde olmus.yarın bir kac avukat tanıdıgımın yanına gidip durumu anlatacagım zaten bakalım ne olacak?arkadaslar siz siz olun aracı alırken sadece ekspertize güvenmeyn gidip trafikten ve sşgortadan aracı arastırın.umarım iyi bir netice elde edebilriim

bilgisi olan arkadasların gercekten yardımına ihtiyacım war
    Konu erdiyilmaz tarafından (28/08/2010 Saat 02:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlarınız birleştirilmiştir.

cengiz akyol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

yardım ediyoruz işte ahmet öyle iki parçanın ezilmesi değişmesiyle araç sahibi eksper işgüzarlığı ile pert olmaz olamaz
    senin izleyeceğin yol şudur öncelikle tramerden pert kaydını çıkaracaksın ve hangi sigorta şirketinden pert olduğunu öğreneceksin bunu yaptıktan sonra o sigorta şirketinin hasar departmanından hasar detaylarını talep edeceksin oldu ki detay vermediler eksperinin bilgilerini isteyip ondan bilgi alabilirsin yalnız plakası değişmiş olabilir muhtemelen onun için şase numarasını dikkate alın

dediğin gibi bir hata yada yanlışlık olma ihtimali tabiiki olabilir bunu sağlamasınıda yapabilirsin ruhsatındaki son muayene tarihinden geri iki yıl hesapla pert kaydında ki tarihe yakınsa doğruluk payı artar

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı 31hty31 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilginize tesekkür ederim ancak aracımın pert olmadıgna eminim arkadaslar.arac cok temiz fakat söyle bir durum war.bgn olayı anlattıgım bir büyügüm bunun eksperle kazayı yapan kisinin isgüzarlıgı olabilecegini söyledi.şöyle ki arac darbe yemeden yan tarafı sürtyor ve 2 kapı ve bir tampon derin ciziliyor.aracın sahibi eksperle tanıdık cıkıyor ve arabaya pert kaydı cıkıyor.bnm tahminim bnm aracımdakide böle bir durum yada plakadan kaynaklanan bir karısıklık olabilir mi arkadaslar o ihtimalde war gbi geliyo bana.detayını bilmiyorum ama buna yakın bir kac olay okumustum nette.aracta degisen yok ddgm gbi 2 servis ve ayrı 2 usta görü aracı işinin ehli.pert olsa kesinlikle onlar bilirdi.simdi servise dava acamayacakmıyım bu durumda ya da ne yapmam gerekir arabanın adını temizleyebilmem icin?
    öncelikle çok geçmiş olsun ama bunu kendin şu anda araştırman lazım bizim burada yapacağımız yorumlar direk cevabı bulmanı sağlamayacaktır.
    3 parça boyalı parçalar hangisi? Tramer'e bir sorgulat vs.
    Ben kendi yaşadığım olayı anlatayım sıfır Alfa almıştım. Araç çok yeniyken büyük bir kaza yaptım kendi hatamdan, kaza konusunda tecrübem olmadığı için arkadaşları aradı. 3 tane sanayide izmirde çok iyi tanıdıklarımız var aracı çektik sanayiye. Gören bu araç hurdaya çıkmış diyor. Babam da kızmasın diye hurdaya çıkartamayız diyorum çünkü çok küçük bir kaza dedim.
    Expert geldi, hurdaya çıkartmayalım dedim.
    Aracın kafası dönmüş, şasi kolları yamuk, birinde kırık var, motor yatmıştı. Kaportacı ayarlı doğrultma denilen bir aparata oturtu şasiyi tüm parçalar alındı iyi bir boyacıda boyandı. aracı sorunsuz bindim tertemiz çıktı. 10 bin kmdeydi araç yetkili servise götürüyordum hiç sorun olmadı anlamadılar
    Sonra ben bir BMW almaya yeltendim, okuldan tanıdığım bir kız alacak oldu. Enriko alibertide tanıdık ustaları olduğundan yine Alfa sahibi birisiyle aracı götürdüler araç da sorun görmemişler kaput çamurluklar boyalı araçta nasıl sorun bulamadılar bilmiyorum. Karteri bile değişti aracın. onu bırakın çamurluklar nerdeyse kapının yanına kadar gelmişti. Şase kolunda kaynağı içerden attıkları için belli olmayacağını söylemişti usta.
    Sonra ufak 1-2 kaza daha oldu çamurluk değişti yine sanayide motor kulaklarından ses geliyormuş yetkili servise götürdüm usta buldu düzelti. büyük ihtimal kaza ile ilgili ama bir şey demedi.
    Sonra garantisi bitti aracın özel servise götürüyordum ustalar gördüğüm en temiz alfa'lardan biri diyordu kazalı diyordum önden aküsünü bu kadar düzgün taktılarsa iyiymiş ustan diye espri yapıyorlardı.
    sonra çok küçük bir kaza oldu önden bir bayan çarptı 5. senesi dolduğu için airbag bile açılmadan perte çıkarttık.ç çünkü yetkili servise götürdüm 5 bin TL lik masrafı 14 bin TL çıkarttı. Benim özel servisi getirdim 5 bine yaparım dedi ama ben perte çıkarttım

sonuçta araç perte de çıkmış olsa aldıysan eğer temizse ustalar inceledikten sonra bir şey görmediyse kullanmaya devam edebilirsin.
    ben çünkü o kadar kazadan sonra yine aracıma güvenim yüksek hızlarda kullanabiliyordum.
    Konu erdiyilmaz tarafından (28/08/2010 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlarınız birleştirilmiştir.

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

Ahmet Ilgın
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Yok

Alıntı brabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonuçta araç perte de çıkmış olsa aldıysan eğer temizse ustalar inceledikten sonra bir şey görmediyse kullanmaya devam edebilirsin.
    ben çünkü o kadar kazadan sonra yine aracıma güvenim yüksek hızlarda kullanabiliyordum.

aracımın temizliginden süphem yok ancak kandırılmak,aptal yerine konmak canımı sıkıyor.umarım bir yanlıslık vardır ve düzeltilir cünkü aracımı eninde sonunda satacagım ve bu durum bnm icin bir dezavantaj

cengiz akyol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

istersen özelden şase numaranı mesaj at senin için bir bakarım

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

İşini iyi bilen insan herşeyi anlar. Ben bunu bilir bunu söylerim.

Bence Servislerdeki Eksper olayını kaldırsınlar herkes rahatlasın.
    Konu erdiyilmaz tarafından (29/08/2010 Saat 11:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlarınız birleştirilmiştir.

ŞENOL KARASU
    skydome - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 237

Arkadaşlar pert kaydının servisle veya computer test yapan rapor veren yerlerle hiçbir alakası yok...Eğer servise dava açmaya kalkarsanız don Kişot gibi yel değirmenlerine karşı dövüşürsünüz...Gerçek şu ki aracınız kesinlikle pert...Ve bunu da sadece tramer kayıtlarından ya da en kesin şekilde kasko şirrketlerinden görülebilir...Pert kaydı demek aracın haşat olması anlamına ya da yürüyemeyecek durumda olması anlamına gelmiyor...Yukarda birkaç kişinin bahsettiği gibi tek parçayla bile pert olabilir bir araba...Satarken sorun çıkabilir...Ama araba düzgünse için rahat rahat binebilirsin...Ha en önemli olay kasko aracı istediğin kasko şirketinden kaskolatamayacaksın büyük ihtimalle...Moralini bozma aynı şirketten farklı acentelere göre bile değişebiliyor...Hepsine bıkmadan sor...İnternette senin durumuda birçok kişi var onlar ne gibi yollar izlemiş google dan arattır öğren...Yaptırdıkları kasko şirketlerinin adına kadar her türlü bilgiye ulaşabilirsin...Hayırlı olsun sıkma canını eğer biniciysen...
    Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Araç Alırken Herkesin Aklında Bulunsun Arkadaşlar SMS Pert Kaydına Plaka No, Şasi No, Motor No, Olmak Üzere 3 Kez Sorgulayabilirsiniz. En Pratik Çözüm.

Pert Kaydı Sms No : 5664 ( Kontör 8 Yada 16 Kontörle Ücretlendirilmektedir.)

Senin Konuya Gelincede Servise Dava Açarak Hiçbirşey Elden Gelmez Hiçbir Sonuca Ulaşamazsın Servisler Araçların Pert Kayıtları İle Alakalı Bilgi Veremezler Bunu Sigorta Şirketlerinin Kullandığı Tramer Programından Öğrenebilirsin. Onun İçin Boşuna Avukatada Para Verme Derim. Bir Arkadaşında Dediği Pert Eden Sigorta Şirketi İle İletişime Geçerek Ne Zaman Ne Şartlar Altında Pert Edildiğini Öğrenebilirsin.

Fakat Bir Konu Varki Bundan Birşey Çıkarabilirsin Aracı Sana Satan Kişiye Dava Açarak Kandırıldığını Ve Dolandırıldığını İddaa Ederek Dava Açabilirsin. Dava Açmadan Önce Aracı Satın Aldığın Kişiyi Arayıp Bilgilendir Eğer Bilgisi Olupta Sana Sattıysa Kesinlikle Panik Olacaktır. Ama Onunda Bilgisi Yoksa Bir Önceki Sahibiyle Birlikte İkisinide Mahkemeye Verebilirsin. Ama Şunu Söyleyim Bu Şekilde Uzun Bir Süreç Seni Bekler Gerekli Görüldüğü Hallerde Aracın İncelenmesi İçin Aracına Kısa Bir Süre El Koyabilirler Felan Felan Eğer Uzun Süre Bineceksen Yani Biniciysen Arabadanda Sıkıntın Yoksa Bin Rahatına Bak. Ama Huzursuz Oluyorsan Diğer Arkadaşların Dedikleri İle Birlikte Hepsini Derle Toparla Avukat İle Görüş Kafana Yatanı Uygulamaya Sok Derim. Çok Geçmiş Olsun.

Memlekette Sahtekarmı Yok Dolu ...

28. Bu mesajı için 2 kişi SRDR KRKC'ye teşekkür etti:

CEM SAHIN
    cemsahin01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

herkese selam aracın pert olması hurda oldugu anlamına gelmez eger bır arac degerının %70 den fazla hasar almıssa otomatıkmen pert olmus demektır.Ornek airbaglerin patlaması aracın pert oldugunu gosterır.

cengiz akyol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı cemsahin01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkese selam aracın pert olması hurda oldugu anlamına gelmez eger bır arac degerının %70 den fazla hasar almıssa otomatıkmen pert olmus demektır.Ornek airbaglerin patlaması aracın pert oldugunu gosterır.
    her aırbag patlamış olan kaza da pert demek değiltir
    hatırlatmak istedim

Sayfa 1/2 12 SonSon