Sayfa 8/9 İlkİlk ... 456789 SonSon
176 sonuçtan 141 ile 160 arası

Konu: Gp bir depoyla şehirdışı kaç km gidiyor ? Ağustos 2010

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı levent08 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yazacaklarımı lütfen ukalalık olarak anlamayın ama farklalılıklar biraz da gaza nasıl bastığınızla alakalı bence ben uzun yolda yada şehir içinde olsun gaza tabiri caizse eğer pamuk gibi basarak hızlanıp gidiyordum biraz zor oluyor ama ekonomik oluyor yani birden yüklenip sonra 110 a gelince sabitlemiyorum yavaş yavaş 110 a gelip ayağımı biraz çekip sonra sabitliyor ve yol bilgisayarındaki anlık tüketimden de takip ediyorum bu arada + olarak ayağımı sabitledikten sonra yokuş gelse bile sabit tutup ibre 80 90 bile düşse sabitlikten birşey kaybetmeden devam ediyorum tabi yokuş kısa ve devirden düşürmeyecek gibi ise sonra düzlükte zaten tekrar 100 110 gibi oluyor ben bu şekilde kullanıyorum ve çok ama çok ekonomik oluyor bence deneyin
    evet haklısınız vitesleride 2500 ile 3000 arasında değiştirmek lazım biz devirli kullanıyoruz o yüzden yakıttada etkisi oluyor

peki diğer 90lık kullanıcıları ortalamanız kaç merak ettim acaba bizdemi tuhaflık var?

M. Mert
    samoslu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 72

Merhaba arkadaşlar. Bende Çeşmeye kastıra kastıra 3 kişi bagaj full 4,3 ortalama ile gittim. Yakıt tüketimi bir çok değişkene bağlıdır. İlk olarak yolun durumuna... Türkiye'de biliyorsunuz henüz yollar tam anlamıyla gelişmiş değil. İnişli çıkışlı yollar demek fazla yakıt tüketimi demektir. İkinci olarak biraz da araba kullanmaya bağlı. Her vitesin belli bir devirde değiştirme oranı vardır, ki bu aracın yüküne göre bile değişir. Üçüncüsü de herkesin bildiği gibi arabayı sert mi yumuşak mı kullandığına da bağlıdır. Sert kullanmak yakıt tüketimini % 25 oranında arttırıyor bunu bizzat kendim denedim. Saymaya devam edersek bu etkenler artar...Lastik çapı, diş kalınlığı vs vs...

Farkların bu kadar değişik olması normal bence. Ayrıca Genelde araçlar için belirtilen ortalama yakıt tüketimi dümdüz uzun bir yolda belli bir hıza ulaştıktan sonra gidilen belli bir miktar yol ile hesaplanır ki motorun da sıcak olduğu kabul edilir.

Kısacası firmaların belirttiği yakıt oranlarına bence %20 eklemeniz gerek...

Türkiye yol şartlarında belirtilen oranları tutturmak oldukça zor. Yurt dışına gidenler yolların durumunu gördükten sonra umarım benimle aynı şeyi düşünmektedirler...

Slmlar...

Alıntı StrawBeeRy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet haklısınız vitesleride 2500 ile 3000 arasında değiştirmek lazım biz devirli kullanıyoruz o yüzden yakıttada etkisi oluyor

peki diğer 90lık kullanıcıları ortalamanız kaç merak ettim acaba bizdemi tuhaflık var?
    Genelde insanlar yokuş aşağı boşta az yaktığını düşünür oysaki viteste indinmiydi boştan daha az yakarsın... Boşta yokuş aşağı inersen krank mili vites dişlilerinden bağımsız olduğu için hareketini yakıt yardımı ile alır ama viteste yokuş aşağı inersen krank mili hareketini tekerleğin yardımı ile dişlilerden alacağı için hiç yakıt tüketmez ve böylece yakıt sarfiyatından tasarruf etmiş olursunuz...
    Konu Scottie tarafından (18/12/2010 Saat 09:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood. Lütfen forum kurallarına dikkat ediniz.

levent bayar
    levent08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 16

Alıntı samoslu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genelde insanlar yokuş aşağı boşta az yaktığını düşünür oysaki viteste indinmiydi boştan daha az yakarsın... Boşta yokuş aşağı inersen krank mili vites dişlilerinden bağımsız olduğu için hareketini yakıt yardımı ile alır ama viteste yokuş aşağı inersen krank mili hareketini tekerleğin yardımı ile dişlilerden alacağı için hiç yakıt tüketmez ve böylece yakıt sarfiyatından tasarruf etmiş olursunuz...

bunu dahada çeşitlendirebiliriz aracınızın bakımları ateşleme sisteminizin iyi olması gerektiği hava filtrenizin temiz olması gerektiği camlar açık gidilmemesi klimanın etkisi lastik basınçları vs vs

M. Mert
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı levent08 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunu dahada çeşitlendirebiliriz aracınızın bakımları ateşleme sisteminizin iyi olması gerektiği hava filtrenizin temiz olması gerektiği camlar açık gidilmemesi klimanın etkisi lastik basınçları vs vs

Aynen dediğin gibi... Bu nedenle bence dizel arabası olanlar düşünmesin. Ben en fazla ortalama 5,5 ortalama gördüm. yaklaşık 110 km yolda 180 ile otobanda kastırdım arabayı... 5,5 x 3,12 dersen 17 kuruş.Gayet iyi bence.

Adnan ulutaş
    abayhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 22

şehiriçinde 7,5 litre yakmaya başladı multijet için çok fazla, araç daha 8binde ama bu kadarda yakmaması lazım o kadarda sakin kullanıyorum ...

ferruh biner
    ferruh25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Erzurum
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    25FR***
    Edilen teşekkür: 13

550 km 1 depo

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

Alıntı abayhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şehiriçinde 7,5 litre yakmaya başladı multijet için çok fazla, araç daha 8binde ama bu kadarda yakmaması lazım o kadarda sakin kullanıyorum ...
    aracınızın boyle yakması normal hem motor yenı hemde havalar soguk verdıgınız değerde abartı yok

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

Alıntı samoslu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen dediğin gibi... Bu nedenle bence dizel arabası olanlar düşünmesin. Ben en fazla ortalama 5,5 ortalama gördüm. yaklaşık 110 km yolda 180 ile otobanda kastırdım arabayı... 5,5 x 3,12 dersen 17 kuruş.Gayet iyi bence.

hocam benım arac 1.4 fıre motor benım sehırıcı ortalamam 7.3 daha asagısını goremıyorum olmuyor yanı...ve gordugum her grande punto yu durdurup yol bılgısayarına bakıyorum 6.0 dan asagı gormedım ki mersın dumduz bı yerdır ve soguk havasıda yoktur...hanı 5.5 ortalama ınanılmaz bı deger gercelten bu degerler sozkonusu ıse bende dıesel alayım...tabı bakım gıderlerı fazla dıenlerde war?? ne dersınız 2. grande puntoyu alacaz aılemıze kı bu benım kendı paramla olucak baba parası dııl yanı)) gerekırse 3.500 4.000 bın daha borca gırıp dıesel mı alsam kararsızım??

Alıntı sabanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende anlayamıyorum işte bu farkları o yüzdne bu kadar çok şaşırıyorum gayet ekonomik kullanmama rağmen şu an ortalamam 5.2 civarı geziniyor arada nasıl bu kadar fark oluyor anlayamıyorum...

cevap basıt bence bazı arkadaslar ya okumayı bılmıor yada desteklı sallıyor bu ortalamalarda yakıorsa multıjet kı yakmadıgını ıddaa etmıyorum sadece ınanamıyorum hemen alayım benım 1.4 fıre motorlu gp yı...bnımkı sehırıcı 7.5 sureklı...
    Konu GP COSKUN tarafından (19/12/2010 Saat 20:32 ) değiştirilmiştir.

Cengiz SÜRÜCÜ
    Eskişehir rockSEWER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 HA 0706
    Edilen teşekkür: 14

arabayı daha geçen hafta çarsamba gunu aldım, şehir içi şehir dısı karısık 650 km yol yaptım, suanda ortalama yakıt tuketim 5,3.. çeyrek depo var sizce nasıl yakıt

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

Alıntı rockSEWER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabayı daha geçen hafta çarsamba gunu aldım, şehir içi şehir dısı karısık 650 km yol yaptım, suanda ortalama yakıt tuketim 5,3.. çeyrek depo var sizce nasıl yakıt

dehşet!!!!

TOLGA ÜSTÜNDAĞ
    PUNTO GPtolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 FP 767
    Edilen teşekkür: 35

full depo son damlasına kadar 1110 km yaptıydım ort. hız 100-110km/s

Mehmet Yilmaz
    madenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 0

Tamamen istanbul ici 105 TL ile 595 km yaptim. Daha sonra 114 tl mazot ile 648 km yol yaptim. Depoyu sonuna kadar kullanmadim malum istanbul trafigi belli olmaz.
    Aracimdan cok memnunum. ortalama 17 kurus yakiyor .Daha 1300 km de . yol bilgisayari 5.4 lt gostriyor. Saygilar

Adnan ulutaş
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Beyaz

Alıntı GPtolga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    full depo son damlasına kadar 1110 km yaptıydım ort. hız 100-110km/s
    maaşallah ben 100-110 km ortalama hız ile en fazla 850 km yaptım oda sakin kullanımla ve tamamen şdışı...

M. Mert
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı engincantan33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam benım arac 1.4 fıre motor benım sehırıcı ortalamam 7.3 daha asagısını goremıyorum olmuyor yanı...ve gordugum her grande punto yu durdurup yol bılgısayarına bakıyorum 6.0 dan asagı gormedım ki mersın dumduz bı yerdır ve soguk havasıda yoktur...hanı 5.5 ortalama ınanılmaz bı deger gercelten bu degerler sozkonusu ıse bende dıesel alayım...tabı bakım gıderlerı fazla dıenlerde war?? ne dersınız 2. grande puntoyu alacaz aılemıze kı bu benım kendı paramla olucak baba parası dııl yanı)) gerekırse 3.500 4.000 bın daha borca gırıp dıesel mı alsam kararsızım??

cevap basıt bence bazı arkadaslar ya okumayı bılmıor yada desteklı sallıyor bu ortalamalarda yakıorsa multıjet kı yakmadıgını ıddaa etmıyorum sadece ınanamıyorum hemen alayım benım 1.4 fıre motorlu gp yı...bnımkı sehırıcı 7.5 sureklı...
    Aslında kıyaslama yapmak gerekir. Ne kadar kullandığın önemli. Dizellerin bakımları daha pahalı.Çok ince hesap gerektiren işler. Belki de senin benzinli alman daha kar da olabilir. Dediğim gibi iyi düşünmek gerek.

Anıl Egemen Doğan
    egeevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 65

arkadaşlar sadece fikrimi belirtmek istiyorum, kimseye bişey dediğim yok ama ben bu değerlerin çoğuna inanmıyorum kusura bakmayın bu sadece benim fikrim...Arkadaşın biri 180 le gitmiş 5,5 ortalama görmüş ya yapmayın bunlar olanaksız rakamlar böyle ya...bizim fiorino aracımız herkes fiorino ile şehir içi 800 km yollardan bahsediyo bırakın 800 ü ben daha 650 yi geçemedim aşırı dikkat etsem bile, yani ben anlamıyorum ya herkes inanılmaz şoförler yada yol yapamayan araçlar bozuk yada şoförlük namına birşey bilmiyorlar...ve nedense hep klimalar açık hep arabalar dolu valla garip ya...

Anıl Egemen Doğan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

bu arada fiorinoyu kıyaslamak için değer vermedim, fiorino ile ilgili olarak söylenenler için verdim. yoksa fio daha fazla yakar o kesin, sürtünme fazla ağarlık fazla...

Hasan Aksoy
    insomnia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 93

Alıntı egeevo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar sadece fikrimi belirtmek istiyorum, kimseye bişey dediğim yok ama ben bu değerlerin çoğuna inanmıyorum kusura bakmayın bu sadece benim fikrim...Arkadaşın biri 180 le gitmiş 5,5 ortalama görmüş ya yapmayın bunlar olanaksız rakamlar böyle ya...bizim fiorino aracımız herkes fiorino ile şehir içi 800 km yollardan bahsediyo bırakın 800 ü ben daha 650 yi geçemedim aşırı dikkat etsem bile, yani ben anlamıyorum ya herkes inanılmaz şoförler yada yol yapamayan araçlar bozuk yada şoförlük namına birşey bilmiyorlar...ve nedense hep klimalar açık hep arabalar dolu valla garip ya...
    180 ile gidip 5,5lt yaktırmak mümkün değil dediğin gibi..120yi geçtiğin anda 6lt nin üstüne çıkıyor makina.ama 90-110 arası muazzam değerler yakalamak mümkün.klima açıktır,araç doludur bagaj doludur vs bunları bilmem ama ben 90-110km değişken hızlarda 950km yol yaptım şehir dışı.şu an yapamıyorum çünkü havalar soğudu araba bariz şekilde fazla yakmaya başladı,şehir içi 720km yol yapabildim bu ay mesela,önceden 800civarı yaparken.yani değişkenler çok aslında,nihayetinde bu bir övünç kaynağımı ki insanlar bu konuda yanlış bilgi versinler.birinin arabasının benim arabamdan az veya fazla yakıyor olması umurumda değil mesela..

Adnan ulutaş
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Beyaz

Alıntı egeevo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar sadece fikrimi belirtmek istiyorum, kimseye bişey dediğim yok ama ben bu değerlerin çoğuna inanmıyorum kusura bakmayın bu sadece benim fikrim...arkadaşın biri 180 le gitmiş 5,5 ortalama görmüş ya yapmayın bunlar olanaksız rakamlar böyle ya...bizim fiorino aracımız herkes fiorino ile şehir içi 800 km yollardan bahsediyo bırakın 800 ü ben daha 650 yi geçemedim aşırı dikkat etsem bile, yani ben anlamıyorum ya herkes inanılmaz şoförler yada yol yapamayan araçlar bozuk yada şoförlük namına birşey bilmiyorlar...ve nedense hep klimalar açık hep arabalar dolu valla garip ya...
    +1453

Anıl Egemen Doğan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Alıntı insomnia06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    180 ile gidip 5,5lt yaktırmak mümkün değil dediğin gibi..120yi geçtiğin anda 6lt nin üstüne çıkıyor makina.ama 90-110 arası muazzam değerler yakalamak mümkün.klima açıktır,araç doludur bagaj doludur vs bunları bilmem ama ben 90-110km değişken hızlarda 950km yol yaptım şehir dışı.şu an yapamıyorum çünkü havalar soğudu araba bariz şekilde fazla yakmaya başladı,şehir içi 720km yol yapabildim bu ay mesela,önceden 800civarı yaparken.yani değişkenler çok aslında,nihayetinde bu bir övünç kaynağımı ki insanlar bu konuda yanlış bilgi versinler.birinin arabasının benim arabamdan az veya fazla yakıyor olması umurumda değil mesela..
    dostum sana katılıyorum, 120 yi geçince kafadan 6 ları buluyo ki 180 le mümkün değil, yok benim hani biraz kızdığım nokta yanlış bilgi verilmesin, doğrular paylaşılsınki herkes eğer bir değerlendirme yapacaksa tam olsun. Ama dediğin gibi 90-110 aralığı sakin sakin o değerler yakalanır ama gelip 140 la, 135 le, 180 le 5 lerde yaktım diyip yanıltmasınlar dostum insanları...10.10.2010 tarihinde izmire gittim fiorino ile arabada eşim vardı sadece klima hiç açmadık izmirdeki tanıdığımızın evi ankara batıkentteki benim evime tam 638 km gittiğimde hala depoda baya mazot vardı ve şehir içindede yalan olmasın 160 km felan gitmiş olmam lazım yapabildiğim bu. giderkende 110 u da geçmedim...

Anıl Egemen Doğan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

bu arada şehir içi değerlerin süpermiş hasan sürüşün sakin demekki demi?, bakalım benim 105 lik Evo ne yakacak, arabam bursada ama tır olmadığı için daha bi 10 gün bekleyecekmişiz ankaraya gelmesini..puufff

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 456789 SonSon