başka bir forumdan direk alıntı yapıyorum belki yardımcı olurum bir faydam olur
pek bi bilgim yok ama bildiğim tek şeyi anlatiim sana : biz almanya'dan mercedes c180 getirtmiştik 1994 senesinde.. tanıdık biri vardı orda mercedes fabrikasında çalışan, izin aldı işte atladı arabaya geldi buraya.. gümrükde fln bir sürü şeyle ugraştılar, vergiler vs. derken araba 93bin mark civarı bi paraya gelmiş oldu buraya.. aynı dönemde bi tanıdığımız buradan aynı arabayı 87bin mark'a aldı.. yani hem o kdr ugraştık hem de zarar etmiş olduk.. Türkiye'de olmayan bir arabayı getirteceksen tamam ama olanlardan birini daha ucuza getirtmeye çalışıcam diyosan hiç ugraşma derim.. Bi de ben geçen sene Honda'ya mail atmıştım Civic Coupe getirtebilir miyiz diye.. özel sipariş almıyoruz dediler. ama şöyle bi toplanıp 10tane falan getirtmek isterseniz yardımcı oluruz gibi konuştularonların da söylediği şey : yurtdışından araba getirtmek çok pahalıya geliyo ve kimse böyle bi talepde bulunmuyor. Sen ne getirtmek istiosn onu sölememişsin.. Detaylı bilgiye sahip arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa ben de bilmek isterim çünkü haala Civic Coupe'yi getirtmek isterim. (tabii burada olmayan bi arabanın yedek parçaları vs. de bi sürü soruna yol açaar)
Yer imleri