Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
50 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 110 km + hız ile önünüze köpek çıksa

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yukardaki linkte bizzat yaşadım geçen hafta. Kaplumbağaya çarptım.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Bir Araca Çarpmaktan Çok Daha Tehlikeli Bir Durum Yaz Aylarının En Dikkat Edilmesi Gereken Bir Olay. Ben Frene Basma Taraftarıyım Arkadaşlar, Yol Şartlarına Göre Ama Stabilize Yolda Çok Daha Dikkatli Olmak Gerekir.

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Bundan 5 yıl once İstanbul yolu Makromarket (Gimat) in onunde beklıyordum sahın marka bır arac 100 km ustunde gıder ıken anıden kopegın tekı aracın onun cıktı (üst gecit var ıken karsıdan karsıya gecıyordu ) arac fren yapmaya fırsatı dahı olmadı o derecde bır anda cıktı kopege tam ortadan carptı kopek aracın artına gırdı top gıbı yuvarlana yuvarlana yuvarlana aracın arkasından cıktı aracın sıyah on tamponu kırıldı sadece ve amcam hıc durmadı sankı dahada hızlandı ozaman adama eyep kaymıstı duraktakıler su an okuduklarımdan anlıyorumkı amcan frene basmayarak ve aracın tam ortasından carparak kendı hayatını kurtarmıs Coskun abının dedıgı gıbı tekerleklere denk gelseydı kontrolu yıtırıp takla atabılrıdı belkı
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

evet zeynel haklısın
    bu biraz şeye benziyor
    normal insan bile yolda yürürken taşa takılıp düşebiliyor dengesini yitirebiliyor
    araçla seyahat eder iken benim için en kötü şey hatta benim fikrimce fren patlamasından bile kötü lastiklerden darbe almak lastiklerden birinin gümlemesi
    çünki yolile teması ve aracın kontrolünü sağlayan tek parça

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

7. Bu mesajı için 2 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

hasan ali Z.
    HasanAliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 116

istanbul TEM kocaeli girşinde önüme bir inek sürüsü çıkmıştı bir keresinde. punto vardı. sol şeritten gidiyordum. ineklerden biri sol şeritte ayakta duruyordu. diğerleri ise en sağ şeritte. orta şerit boştu ama yanımda otobüs ( 403) vardı. 4lüleri yaktım ve var gücümle kornaya basmaya başladım. 150-250metre mesafe vardı sanırım (mesafe tahminim zayıftır). benim bu paniğimi gören otobüs aniden frenlere asıldı ve ben orta şeride attım kendimi. ama arkadan gelen başka bir araç sol şeritteki hayvana çarptı. yol trafiğe kapanmıştı uzun süre.

Yani o an insanın aklına yapacak birşey gelmiyor açıkçası. çünkü saniyeler içinde gerçekleşiyor. ama ben hızımı kesmemiştim son ana kadar kendimi otobüsün önüne atıp orta şeride geçmeyi düşünmüştüm. daha doğrusu düşünmek bile demeyelim içgüdüsel birşey. sanki başka biri aracı kullanmıştı o an.
    Konu HasanAliz tarafından (20/07/2010 Saat 22:33 ) değiştirilmiştir.

cihan kesen
    speedy_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo Hayal Mavisi
    Plaka
    16 ** 022
    Edilen teşekkür: 179

bede eskişehir inegöl arasındaki anayolda hyundai era ile irice bi köpeğe çarpmıştm 90 100 le giderkn bir anda refüjün üstünden önüme atladı hayvanın ayakları yere deymeden çarptım frene basmamla çarpmam aynı anda oldu diyebilirim sonuç tamponn ortasında kırık (çatlak sekilnde) arkasındaki demir yamulup radyatöre çarpıp radyatörü patlatmış ön panjur kırıldı, kaputta bi kaç cm lik ezik
    ama allahtn kimseye en ufak bişy olmadı ama nedense araçta hiç hava yastığı açılmadı

By xx
    ancester - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 151

Alıntı BSK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Köpekler kornaya tepki vermiyorlar diye duymuştum doğru mu bilmiyorum...
    sellektöre de tepki vermiyor
    tecrübeyle sabit. dallama bir müdürüm vardı. frene basmadı gitti gömdü köpeğe. sonra da sellektör yaptım ben dedi

şaka bir tarafa: o anda verilen saniselik karar en doğrusudur. ama panik olup direksiyon kırmak yapılabilecek en son şeydir. allah kimseye göstermesin.

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

abi 6 senedir şöförüm ve geçn sene öle bi olay yaşadım. Ayvalık civarında 80km ile köpğeğe çarptım geceydi, şöle söyleyeyim o esnada hiçbirşey aklınıza gelmiyor ben köpeği ilk gördüğüm anda küfür bastım reaksyon olarak ve yola atlaması bir oldu yolun solundan sağa geçecek şekilde atıldı o sırada sol şeritteydim 110 civarı gidiyordum frene asılamadım ancak direksyonu sağa kırdım araç kontrolden cıkacağını anladığım anda sola çevirdim ama ne yazikki arabanın sağ tarafından vurdum. şimdi düşünüyorum direksyona hamle yapmasaydım önümden geçip gidecekti belki o sağ ben selamet...soğuk kanlı olmak lazım çarptığım ilk canlıydı bnm için kötü bi deneyim olmuştu. gece dikkatli gidelim arkadaşlar.

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Bu olay manevra gerektirir bence. Bu hizda manevra yaparken de ESP hayat kurtarir.

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

2 sene önce ''Kalkan-Kaş'' arasında bilenler bilir daracık bir yol bir tarafınız deniz diğer tarafınızda kayalıktır. 70 km civarında giderken bir anda yaklaşık olarak 10 ya da 15 m mesafede kayanın üstünden önüme keçi atladı ve direk asıldım frene. Araba baya bi doluydu ve arka camın önündeki bir kaç parça eşya kafama çarpmıştı

KORAY ÖZTÜRK
    tanreall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35
    Edilen teşekkür: 11

Arkadaslar işim geregi haftada yaklasık 2000 km yol yapıyorum. Inanınkı karşınıza bir köpek v.b bir canlı cıktıgında kurtarabileceginiz bir uzaklıkta deilseniz sadece ve sadece direksiyona sıkıca asılın ve gecin.aracınız bircok donanıma sahip olabilir esp v.b siz yinede donanıma güvenip saga veya sola bir manevra yapmayın yapacagınız en riskli hareket bu olur.esp ne kadar guvenlı olursa olsun savrulamada esp kadar lastik durumu ve yol durumuda cok önemlidir.katılmayan arkadaslarım olabılır saygı duyarım

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

2006 dan beri araç kullanıyorum
    toplamda 100,000 km yol yaptım.
    yollarda yüzlerce köpek ölüsü gördüm.
    (o ana kadar hiç bilmiyordum yolların köpekler için bu kadar çok can aldığını. çok çok şaşırmıştım)
    şimdiye kadar da hiç bir köpeğe çarpmadım.
    bu benim marifetim değil, biliyorum.
    çok köpeği de atlattım ama.
    çok ters bi pozisyonm olursa yapabilecek bir şeyim yok maalesef.
    ama ben bu 100,000 km yolun tamamında 90 ı geçmedim hiç
    yani yavaştı hızım.
    o yüzden bi sürü köpeği atlattım.
    benim size tavsiye yavaş gidin.
    köpeğinde, kendinizinde canını kurtarma olasılığınız artar.
    yavaş gitmenize rağmen çok ters bi konumda çarpmak zorunda kalırsanız ne yapacağınızı bende bilmiyorum. çünkü hiç böyle durumda karşılaşmadım.
    hızınız yavaşsa çok şiddetli olmayacak şekilde manevra yapabilirsiniz.

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Ben de geçen sene Doğukent Bulvarı üzerinde akşam vakti yaklaşık 85-90 km hızla giderken orta refüjdeki çalıların arasından fırlayan bir köpeğe tamponun sağ tarafıyla çarptım, tamponum ve sağ farım kırıldı. Çarpmadan sonra köpek ortadan kayboldu ama muhtemelen iç kanama sonucu ölmüştür diye düşünüyorum. Köpekleri çok seven ve hatta besleyen biri olarak çok ama çok üzüldüm. Ancak ne yazıkki böyle durumlarda yapacak birşey olmuyor, keşke her seferinde kurtarabilsek ancak mümkün değil ne yazıkki. Burada yapılacak en önemli şey ilk etapta kurtarma şansını değerlendirmek, eğer böyle bir şansınız yoksa kedi köpek gibi küçük hayvanlarda frene basmamak ve direksiyonu sıkı sıkı tutarak elden geldiğince kontrollü bir şekilde çarpmayı gerçekleştirmek. Büyükbaş hayvanlarda ise kurtarabilme durumu yoksa insanın çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

ismail DEMİRCİ
    Bravo07 style07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 ACY 50
    Edilen teşekkür: 188

Ben olsam sadece kedi gibi küçük hayvanlar çıkarsa manevra risikini almam ancak daha büyük (köpek v.s)hayvanlarsa basabildiğim son hadde kader frene basıp ardından manevra yaparım.

ismail DEMİRCİ
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 ACY 50

Bir keresinde tam alt geçitten çıkarken rampanın hemen üstünde amcamın birinin arabası arıza yapmış ve sol şeritte durmuş araba rampanın tam düzleştiği noktada yaklaşık 100km gibi hızla giderken farkettim frene bastım ama durmama imkan yok ayağımı frenden çekmeden sağ sol yaptım ve sol şeritten yoluma devam ettim ama ömrümden 1 sene gitti herhalde

Onur Soyadı
    squidward - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 32

kardeş benim başımdan aynen öyle bir olay geçti hızım 100 falandı ben aniden direksiyonu kırdım arabayı toparlayamadım en son manavın önüne uçtum ama ciddi bişey olmamıştı Allah'a şükür oradan edindiğim tecrübe şu önüme insan hariç ne çıkarsa çıksın kedi,köpek farketmez frene basar çarparım ezer geçerim asla direksiyonu kırmam

Tolga Budak
    GPtuning GünahsizSeytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    38 LT 206
    Edilen teşekkür: 404

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bundan 5 yıl once İstanbul yolu Makromarket (Gimat) in onunde beklıyordum sahın marka bır arac 100 km ustunde gıder ıken anıden kopegın tekı aracın onun cıktı (üst gecit var ıken karsıdan karsıya gecıyordu ) arac fren yapmaya fırsatı dahı olmadı o derecde bır anda cıktı kopege tam ortadan carptı kopek aracın artına gırdı top gıbı yuvarlana yuvarlana yuvarlana aracın arkasından cıktı aracın sıyah on tamponu kırıldı sadece ve amcam hıc durmadı sankı dahada hızlandı ozaman adama eyep kaymıstı duraktakıler su an okuduklarımdan anlıyorumkı amcan frene basmayarak ve aracın tam ortasından carparak kendı hayatını kurtarmıs Coskun abının dedıgı gıbı tekerleklere denk gelseydı kontrolu yıtırıp takla atabılrıdı belkı
    Vay be durup aracı kontrol eder insan, tamponu falanda kırılmış ..

Üst gecit var iken karsıdan karsıya geciyordu cümlesini köpek için kullanmadınız sanırım ?

ismail DEMİRCİ
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 ACY 50

Alıntı squidward Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş benim başımdan aynen öyle bir olay geçti hızım 100 falandı ben aniden direksiyonu kırdım arabayı toparlayamadım en son manavın önüne uçtum ama ciddi bişey olmamıştı Allah'a şükür oradan edindiğim tecrübe şu önüme insan hariç ne çıkarsa çıksın kedi,köpek farketmez frene basar çarparım ezer geçerim asla direksiyonu kırmam
    Ben arabama o konuda güveniyorum çünkü çok sert kullanan biriyim hangi durumda neyi yapıp neyi yapamadığını iyi biliyorum tabi arabamda 215/40/17 ebatlarında jant,lastik ve ayrıca spor helezon olmasının verdiği avantajlarda olunca daha rahat oluyor insan.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

bakın önüne patlamış lastik parçası çıkan bir araç
    kurtarmak isterken direksiyonu hafif sağa kırıyor ama aracın arka tekerine gelen parça aracı ne hale çeviriyor
    bu video üstteki mesajlarımda anlattıklarımın kanıtıdır

Video - DÜNYA - Otomobil uçtu - Tayvan

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Çok güzel bilgiler verilmiş. Arkadaşım 100 -110'la giderken köpeğe çarptı aracı hurdaya çıktı. Ford Focus'tu araç ön tarafı bayağı hasar görmüştü.
    Babam benim eski aracımla 40-50'yle giderken köpeğe çarptı, tampon kırıldı, Hava filtresi kırıldı, Far ayakları kırıldı, Kaput ve Çamurlukta yamulma vardı.
    Benim de karşıma birkaç kere hayvan ve insan çıktı şehirler arası yolda. Bir canlı olmasına da gerek yok plastik yol konisi biel ciddi kazaya sebebiyet verir
    Aşağıdaki konularda mümkün olduğunca dikkat etmekten başka şans yok

Sürekli dikkatli olmamız gerekiyor.
    Gözleri bozuk olanlar gözlük lens kullanmaları gerekiyor (bende astigmat ve miyop var az, gündüz hiç sorun yok ama akşamları mutlaka gözlük takıyorum)
    Aracı iyi tanımak lazım sonuçta 100 le giderken 100 metre ilerde bir şey görürsen çok rahat yavaşlayıp durulabilir hatta
    Aniden önüme bir şey çıksa ilk yavaşlamayı düşünüyorum eğer manevra yapmam gerekiyorsa o anda manevraya göre frenden çekiyorum ayağımı hatta hafif gazla manevra yaptığım da olmuştur. Sonuçta hepsi duruma göre değişir
    Lastikler ve aracın durumu iyi olması gerekiyor
    Punto'yla 150'yle giderken bir şey çıkarsa önüne bunu da düşünmek lazım. Sonuçta altımızdaki eşeğe göre hızda gitmeliyiz

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon