Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 21 ile 27 arası

Konu: Puntomla ilk cezamı yedim!

Kerem Ç.
    filatron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 20

Bende cuma günü antalya' dan ankaraya gelirken konya' da radara girdim doblo ile 124 ile girmişim. Polis dedi 124 ile radara girdiniz dedim valla doblo ile girdim 124 değildi polis iyicene kıl oldu ilk yardım çantası neyi var neyi yok herşeyi sordu gösterdim sonra paşalar gibim 270 cezayı yazdı 15 gün içinde ödersen 202 tl dedi. Konyadan ankaraya gelene kadar 120 nin aşağısınada hiç inmedim.
    2007 Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic 95hp & 2007 Ford Focus S-Max Titanium 2.0 TDCI 140hp

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

tüm ceza yiyen arkadaşlara geçmiş, bir o kadar da ders olsun.
    bizim ülkenin en önemli sorunu bu zaten.
    başta eğitilemiyoruz.(üniversite mezunumuz bile eğitilemiyor.)
    adam gibi eğitilsek, hiç bi problemimiz kalmaz zaten.
    neyse.
    diğer sorunumuz ise;
    devlet koyduğu kuralın takipçisi olmuyor.
    neden hızlı gitmek yasak? çünkü tehlikeli.
    bunu engellemek için ne yapılıyor?
    arada bir hızlı gidene ceza yazılıyor.
    ceza yazılan kişide hiç bi olumlu davranış geliştirmiyor.
    cezayı yedikten sonra ayyynen tam gaz devam.
    halbuki cezanın amacı caydırıcı olmasıdır.
    şimdi, çok donanımlı tertibatlar kurulsa.
    hızlı giden herkese ama herrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkese ceza kesilse.
    o cezalar asssla affedilmese, hızlı giden herkes birazdan ceza yiyeceğini bilse,
    inaınn kimse ama hiç kimse hız yapmaz.
    böylelikle insanların sağlığı korunmuş olur.
    altındaki araç 100 km yi geçtikten sonra acil fren yapsa kaç mt de duracağını bilmeyen, hiç düşünmeyen, gaz a kökleyen bi sürü okumuş ama eğitilmemiş insanımız var.
    haybeye yaşıyoruz işte.
    sonra haberlerde duyuyoruz, araç kontorlden çıkmışda ağaca vurmuşta,
    kaymışta, falanda filanda.
    o haberlerde kaza yapan şöförler, aynı sizin gibi, bizim gibi şöförler işte.
    bizden daha beceriksiz, yada daha salak değil. sadece hızlı gitmiş, kurallara uymamış, olağan dışı aksi bir durum olduğunda da maalesef kurtaramamış.
    ilerde siz de 100 ün üzerinde hızlı gittiğinizde, sizde büyük bir ihtimalle kurtaramayacaksınız. sizde öleceksiniz.
    sadece siz ölseniz benim hiç umurumda olmayacak. ama sizin yüzünüzden haketmeyen insanlar da ölecek yada yaralanacak, işte ben bunun için bır bır bır konuşuyorum.

Alıntı filatron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende cuma günü antalya' dan ankaraya gelirken konya' da radara girdim doblo ile 124 ile girmişim. Polis dedi 124 ile radara girdiniz dedim valla doblo ile girdim 124 değildi polis iyicene kıl oldu ilk yardım çantası neyi var neyi yok herşeyi sordu gösterdim sonra paşalar gibim 270 cezayı yazdı 15 gün içinde ödersen 202 tl dedi. Konyadan ankaraya gelene kadar 120 nin aşağısınada hiç inmedim.

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Alıntı filatron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Antalya-Konya yolunda Konya girişinde bir radar var ördek başı yeşil accent, büyük ihtimal o yakalamıştır sizi.

Kerem Ç.
    filatron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 20

Fatihh kardeş o yollar boş yolun durumunu bilmediğin için konuşma istersen otobanda hız limitleri 120 değilmi buda kanunla belirlenmiş bir limit o yollarında otobandan farklı bir tarafı yok düm düz yol ben otoban gibi yolda 120 ile gidersem oradada 120 ile giderim cezaymış o benim problemim kimseyi tehlikeye atacak kötü bir yol değil otobanda o kadar düzlükte bir yol yok. Devlet o yolların hız limitini çıkartıyor ayrıca demekki hız limiti yetersiz. Hatta o arabaların o kadar hızlı gitmesinin sebebi üniversite mezunları mühendisler değil mi okumuş insanlar? Ailem emniyet mensubu bir ailedir abim eşi nişanlım eniştem amcam neyin ne olduğunu biliriz. bu konuşmalarını benim yazdığım yazıyı altta paraf geçtiğin için yazıyorum yoksa polemiğe girmek istemem! biz biliyoruz aracın ne kadar mesafede durup durmayacağını. Yok konya girişi değil konya ankara çıkışında yakaladı polis aracı idi
    Konu filatron tarafından (30/06/2010 Saat 12:21 ) değiştirilmiştir.
    2007 Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic 95hp & 2007 Ford Focus S-Max Titanium 2.0 TDCI 140hp

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı fatihhhh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüm ceza yiyen arkadaşlara geçmiş, bir o kadar da ders olsun.
    bizim ülkenin en önemli sorunu bu zaten.
    başta eğitilemiyoruz.(üniversite mezunumuz bile eğitilemiyor.)
    adam gibi eğitilsek, hiç bi problemimiz kalmaz zaten.
    neyse.
    diğer sorunumuz ise;
    devlet koyduğu kuralın takipçisi olmuyor.
    neden hızlı gitmek yasak? çünkü tehlikeli.
    bunu engellemek için ne yapılıyor?
    arada bir hızlı gidene ceza yazılıyor.
    ceza yazılan kişide hiç bi olumlu davranış geliştirmiyor.
    cezayı yedikten sonra ayyynen tam gaz devam.
    halbuki cezanın amacı caydırıcı olmasıdır.
    şimdi, çok donanımlı tertibatlar kurulsa.
    hızlı giden herkese ama herrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkese ceza kesilse.
    o cezalar asssla affedilmese, hızlı giden herkes birazdan ceza yiyeceğini bilse,
    inaınn kimse ama hiç kimse hız yapmaz.
    böylelikle insanların sağlığı korunmuş olur.
    altındaki araç 100 km yi geçtikten sonra acil fren yapsa kaç mt de duracağını bilmeyen, hiç düşünmeyen, gaz a kökleyen bi sürü okumuş ama eğitilmemiş insanımız var.
    haybeye yaşıyoruz işte.
    sonra haberlerde duyuyoruz, araç kontorlden çıkmışda ağaca vurmuşta,
    kaymışta, falanda filanda.
    o haberlerde kaza yapan şöförler, aynı sizin gibi, bizim gibi şöförler işte.
    bizden daha beceriksiz, yada daha salak değil. sadece hızlı gitmiş, kurallara uymamış, olağan dışı aksi bir durum olduğunda da maalesef kurtaramamış.
    ilerde siz de 100 ün üzerinde hızlı gittiğinizde, sizde büyük bir ihtimalle kurtaramayacaksınız. sizde öleceksiniz.
    sadece siz ölseniz benim hiç umurumda olmayacak. ama sizin yüzünüzden haketmeyen insanlar da ölecek yada yaralanacak, işte ben bunun için bır bır bır konuşuyorum.
    hocam iyi diyorsunuzda ancak yeri geldiğinde gaza azıcık basmak gerekiyor.
    ben okul için hergün 150 km yol yapıyorum. yol o kadar güzelki 90 ile geçmez o yol. trafiğin el verdiğinde aşırı olmayacak şekilde basıyorum. en fazla 130 gibi

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

hocam 100 ü geçmemek lazım yaa..
    allah göstermesin ama anca başınıza gelirse anlarsınız.
    yol boş diye basılmaz hocam.
    sizler araç kullanmaya muhtemelen benden önce başlamışsınızdır ve muhtemelen benden daha iyi sürücüsünüzdür.
    yol boş ama her an herşey olabilir.
    bir aksilik durumunda kurtarabileceğin hızlarda olmak lazım.
    bak bu kadar ölen beni hakl çıkartıyor bence.
    o ölenlerde en az sizler kadar iyi şöfördü, aşırı hız ve bir anlık hata kazayı-ölümü getiriyor bu kadar basit.
    dediğim gibi, devlet devletliğini yapsaydı, bu kadar kaza ve ölüm olmazdı.
    piyango misali 3-5 kişiye ceza kesilip onların cebini yakıyorlar.
    kalanlar tamgaz basıyor.
    onların içindede kurtaramayanların hayatı yanıyor kalanlar gene tam gaz devam.
    bizlerin sizlerin lafı boş, em tarafsız lafı rakamlar söyler.
    yurtdışında kaza ve ölüm oranı, bizlerin 1/3 ü kadar.
    bunun sebebi onların şöförlükleri, araçları yada yolları iyi olduğu için değil.
    onlar eğitimli ve bilinçli oldukları için,
    eğitimsiz ve bilinçsiz olanlarada devletleri, fırsat vermediği içindir.
    alıntı yaptığım arkaşın hoşgörüsüne sığınırım.
    ben özel olarak kimin hangi yolda kullandığını elbetteki bilemem.
    ama genel anlamda 100 ün geçilmesine karşıyım.
    alıntı yaptığım kişide ceza yedikten sonra 120 ile devam etmesine istinaden, ondan alıntı yaparak fikirlerimi söyledim.
    saygılarımla

dip not:2006 dan beri 90 km hızla araba kullanırım.
    bundan büyük bir haz alırım.
    huzurlu, güvenli ve ekonomik bir yolculuğun tadı hiç bir şeyle değişilmez.
    hız yapmamaya niyetli olanlarında biraz sabır ve deneme ile bu tadı alacaklarını düşünüyorum.

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Alıntı aeron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuşadası-izmir otobanında(Aydın otobanı) radar varmidir acaba, beni hic durduan olmadı, netten ceza sorgulamaya da korkuyorum, varsa isim zor
    O yolda radarı en son 6 yıl önce görmüştüm. Onda da arkadaş 140 la girmişti ama polis es geçmişti.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12