Hayırlısı olsun. Güle güle kullan tadını çıkar. Benzini dizeli de kafana takma. Ben de yılda 10 000 km yapıyorum, benzinli 1.4.
Arabayı alırken dizel ve otomatik vites arasında karar verememiştim, sonradan fazla kilometre yapmayacağım diye otomatik benzinli aldım.
Benzinlinin de kendine göre avantajları var. Örneğin kışın Eskişehirin soğuk havasında dizel araç sahibi arkadaşlar işyerine gelene kadar motor anca kendini ısıtırken, ben 1 kilometre gittiğimde camdaki buzlar temizleniyor, 2. kilometrede de arabanın içi sıcacık oluyor.
Gerçi İzmirde ihtiyacın olmaz ama
İzmirde araba kullanırken benzinlinin avantajını da gördüm aslında, çok ilginç bir trafiği var.
Trafik çok sıkışık, kavşaklar çok karışık herkes bir aradan sıyrılıp gidiyor. İlk bir kaç gün çok zorlandım ama sonra baktim ki İzmir trafiğinde korna+selektör vitesten daha çok kullanılıyor alıştım bende. Aniden hızlanma - durma, düşük viteste yüksek devirlere çıkma gibi şeyler çok lazım oluyor İzmirde. Benzinli bu konuda iyi.
Ama 1.4 motorda klima açıksa anında hızlanamadığını farkedeceksin, küfretmek yok

Güle güle kullan, tadını çıkar. Arabayı almışsın zaten, bu saatten sonra sormaya gerek yok.
İzmirdeki buluşmalara gelip, dizel sahibi arkadaşlara rica edip deneme sürüşü yapınca da sorularının da cevabını alırsın.