Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Size hayat kurtaracak iki tavsiye

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Standart Size hayat kurtaracak iki tavsiye

Dün bahsini ettiğim 407 yanmasından sonra o konuya Cemal Aslan arkadaşın tavsiyesi hayati nitelikte. Yangın vb durmlarda araçta yangın söndürme tüpü yanında camları kırabilmek için ÇEKİÇ taşımak.

İkinci tavsim şu oalcak : Hatırlarsanız bikaç yıl önce Almanya'da Türklerin apartmanını yakmışlardı. En üst katta mahsur kalanların bazıları dumandan ve yanarak vefaat etmişlerdi. Bir kişi bebeğini balkondan aşağı atmıştı ve aşağıdan bir polis bebeği yakalayarak hayatını kurtarmıştı. Haberlerde bu görüntüyü seyrederken aklıma şu geldi : Bu adamın zemin katına kadar uzanacak ip yada halatı olsaydı bebeği anakucağına bağlayıp çok daha rahat indirebilirdi dedim. Ertesi gün gidip kendime ip aldım. 6. katta oturuyorum ve ona göre ip aldım. Balkonda duruyor şuanda. Allah korusun böyle bişey olursa en azından çocuğumun hayatını kurtarabilirim diye düşünüyorum.

2. Bu mesajı için 12 kişi ibrahim06'ye teşekkür etti:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Super fikir, asagi inemesen sarksan bile yeter.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

ibrahim abi bu kadar takıntı haline getirme
    eğer her olay için yanımıza bir şeyler alırsak kamyonla gezmemiz evde ardiye yapmamız gerekir
    bu işin daha ileri boyutları paranoya ya neden olur panik atak baş gösterir
    aman relax abicim
    bırak akışına su testisi su yolunda kırılır

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ibrahim abi bu kadar takıntı haline getirme
    eğer her olay için yanımıza bir şeyler alırsak kamyonla gezmemiz evde ardiye yapmamız gerekir
    bu işin daha ileri boyutları paranoya ya neden olur panik atak baş gösterir
    aman relax abicim
    bırak akışına su testisi su yolunda kırılır
    Abi senin canını yerim de inan takıntı değil.geçen sene benim çocuk halının overlok kısmını yaktı. Yangın tüpü sıktım.Sonra iyi ki tüp almışım dedim.Sadece tedbir. Balkonda duruyor o ip bu arada. Elbette kaderde ne varsa o olur.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ahmet sert
    by_memur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 14

tedbir bizden takdir allahtan

8. Bu mesajı için 3 kişi by_memur'ye teşekkür etti:

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

ibrabhım kardes ıyı fıkır haklısın vallahı bende su otobuslerde asılı duran cam kırma cekıcını dusunuyordum nereden buluruz dıye evdekı cekıc hıc aklıma gelmedı bırde bendekı yangın tupu 2 kg arabanın ıcınde nereye koyacagım onu on koltukların altına sıgmadı arka koltukların ayak kısmınıda koyarısem yolcu rahatsız olur bu arada emnıyet kemerını kesmek ıcınde makas lazım fakat torpıdo ve yan kapılardakı ceplere koymamak lazım kaza anında batabılır elfrenının o ara ıyı bence
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

murat demir
    jakabo_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 KB 1150
    Edilen teşekkür: 89

allah esirgesin. aklına böyle kötü şeyleri getirme heleki çocuklar için. olacaksa birşey bizlere olsun.

11. Bu mesajı için 2 kişi jakabo_ank'ye teşekkür etti:

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

zemin katta oturuyorum. cekic fikri iyi ama....eyvallah....

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

çağlar mavuk
    grandecaglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 ZEH 81
    Edilen teşekkür: 116

iyi hoşta iple halatla aşağıya inmek o kadar kolay değil dağcılar bile zorlanır sadece iple çok zor direk aşağıya düşersiniz

15. Bu mesajı için 2 kişi grandecaglar'ye teşekkür etti:

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

Çağlar abimizin niyeti ip ile aşağı inmek değil yanlız. Mesajın içeriğine bakarsan öyle bir durum olsa ( Allahım Korusun ) en azından çocuğumu sağ salim aşağıya sarkıtıp hayatını kurtarabilirim diyor. ( ana-baba yüreği işte her şeyden önce evlat )
    Artık Fiorinolu

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

tabiki tedbir almak hazırlıklı bulunmak en güvenli yöntem ama aşırıya kaçmadan herşeyden nem kapmadan hayatı kendimize zehir etmeden bunları yapmak
    ibrahim abim beni yanlış anlamasın
    yangında çocuğumu nasıl aşağıya sarkıtırım diye düşünmekten evimde yangın çıkma riskini nasıl en aza indirebilirimin cevaplarını bulmalıyız
    yoksa bu şeye benzer yaw ben çarşıya gidicem ya bana araba çarparsa dur kendime bir ambulans satın alıp yanımda götüreyim yada ne bileyim ya köpek ısırırsa yanımda kuduz aşısı taşıyayım gibi bir sürü düşüncelere kapılmaya başlarız
    ibrahim abi beni anlıyosundur umarım sakın yanlış anlama abi

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabiki tedbir almak hazırlıklı bulunmak en güvenli yöntem ama aşırıya kaçmadan herşeyden nem kapmadan hayatı kendimize zehir etmeden bunları yapmak
    ibrahim abim beni yanlış anlamasın
    yangında çocuğumu nasıl aşağıya sarkıtırım diye düşünmekten evimde yangın çıkma riskini nasıl en aza indirebilirimin cevaplarını bulmalıyız
    yoksa bu şeye benzer yaw ben çarşıya gidicem ya bana araba çarparsa dur kendime bir ambulans satın alıp yanımda götüreyim yada ne bileyim ya köpek ısırırsa yanımda kuduz aşısı taşıyayım gibi bir sürü düşüncelere kapılmaya başlarız
    ibrahim abi beni anlıyosundur umarım sakın yanlış anlama abi
    İnanın söyledikleriniz bana olumsuz anlamda dokunmuyor.Hayatımda paronoyak olmamışımdır.Bahsini ettiğim Almanyadaki yangında bebeğin aşağı atılması üzerine aklıma geldi.Elbette tedbir almak gerekir. Peki o zaman şöyle bir soru sorayım. Kaçımızın evinde yangın söndürme tüp var? Arabadakinden bahsetmiyorum evdekinden. Hadi bakaılm dökülelim

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnanın söyledikleriniz bana olumsuz anlamda dokunmuyor.Hayatımda paronoyak olmamışımdır. Elbette tedbir almak gerekir. Peki o zaman şöyle bir soru sorayım. Kaçımızın evinde yangın söndürme tüp var? Arabadakinden bahsetmiyorum evdekinden. Hadi bakaılm dökülelim
    VALLA BENDE YOK
    saldım çayıra mevlam kayıra
    yangın çıkarsa da bir koşu arabadan gider alırım herhalde

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

bende var
    Artık Fiorinolu

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

İbrahim abi sadece iple olmaz o iş. Birde sağlam bir poşet bulacaksın (çuval tarzı) çocuğu onunla indireceksin

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Buğra Varol
    Fiassa_199 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 AJ 1722
    Edilen teşekkür: 26

Çekiç fikri iyi, nereye koyacağınızı da dert etmeyin, torpido gözü ne güne duruyor? Fakat şöyle de bir durum var: Birincisi çekiçle aracın camlarını kırdık ama daracık pencereden dışarı çıkabilme, ikincisi de ön camı kolay parçalanmıyor zira lamine cam...
    Sedicivalvole Diesel

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ümit Fındıklı
    GP ÜMİT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 132

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ibrabhım kardes ıyı fıkır haklısın vallahı bende su otobuslerde asılı duran cam kırma cekıcını dusunuyordum nereden buluruz dıye evdekı cekıc hıc aklıma gelmedı bırde bendekı yangın tupu 2 kg arabanın ıcınde nereye koyacagım onu on koltukların altına sıgmadı arka koltukların ayak kısmınıda koyarısem yolcu rahatsız olur bu arada emnıyet kemerını kesmek ıcınde makas lazım fakat torpıdo ve yan kapılardakı ceplere koymamak lazım kaza anında batabılır elfrenının o ara ıyı bence
    arkadaşlar yangın tüpü için ben çok güzel yer buldum orjinal gibi oldu.son bursa buluşmada gelen bütün arkadaşlara gösterdim.herkez çok begenmişti. yangın tüpü benide çok rahatsız ediyordu:bağajın sağ tarafında yangın tüpünü girecegi gibi bir oyuk yer var,onun arkasında bagaj halısını destekleyen bir saç puntalamışlar.bagaj lastiğini çıkarıp halının arkasına bakınca göreceksiniz.halıyı ince bir çiviyle delip geniş siyah lastiği önce halıdan sonra o metal parçanın içinden geçirip, yangın tüpünü o araya baglarsanız.hem halı sarkmasını engellersiniz.hem bagaj açılınca hemen sağ tarafta köşede çok güzel görünüm oluyor ve yangın tüpünün gezmesi ve ses çıkarma sorunu ortadan kalkar.

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

uğur kamçı
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. xcruelx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 358

Alıntı GP ÜMİT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yangın tüpü için ben çok güzel yer buldum orjinal gibi oldu.son bursa buluşmada gelen bütün arkadaşlara gösterdim.herkez çok begenmişti. yangın tüpü benide çok rahatsız ediyordu:bağajın sağ tarafında yangın tüpünü girecegi gibi bir oyuk yer var,onun arkasında bagaj halısını destekleyen bir saç puntalamışlar.bagaj lastiğini çıkarıp halının arkasına bakınca göreceksiniz.halıyı ince bir çiviyle delip geniş siyah lastiği önce halıdan sonra o metal parçanın içinden geçirip, yangın tüpünü o araya baglarsanız.hem halı sarkmasını engellersiniz.hem bagaj açılınca hemen sağ tarafta köşede çok güzel görünüm oluyor ve yangın tüpünün gezmesi ve ses çıkarma sorunu ortadan kalkar.
    Abi ben orayı kaçırmışım iyimi.
    Nezaman gösterdiydin ya allah allah. Tabi benim kafa yakıt kesme anahtarın da idi, büyük ihtimal ondan kaçırdım orayı.

ümit Fındıklı
    GP ÜMİT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 132

Alıntı xcruelx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ben orayı kaçırmışım iyimi.
    Nezaman gösterdiydin ya allah allah. Tabi benim kafa yakıt kesme anahtarın da idi, büyük ihtimal ondan kaçırdım orayı.
    bahri ,gp coşkun balıkkesirden arkdaşlar falan herkez gördü.sen o zaman başka şeyle meşkuldün herhalde

33. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Eser Dilsiz
    hhhed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı GP ÜMİT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    resim ekleme şansınız var mı acaba? gerçekten bıktım bagajda dolaşan yangın tüpünden :/

35. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon