izmirde araba kullananlara allah sabır versin soforlerine gidislerine karısmamda arkadas 300 metrede bir trafik ışığı olan yer var-arka arkaya 6-7 tane ..
ben ankaranın merkezi kavaklıkdereden sehrindışı sayılabilcek beytepeye gidiyorum her sabah sadece iki tane trafik ışığı var ki bitaneside okulun hemen girişinde,donus yolunda ise okulun giriş kapısındaki hariç hiç trafik ışığı yok.
İstanbul da trafiğin akma sebebi sol şeridin boş olması. Sol şerit 120 dan aşağı inmiyor. Ankara ve İzmir de bütün şeritler aynı hızda ilerliyor.
tesadüf ki bugün ankaradayım. her durduğum kırmızı ışıkta arkamdan gelen sellektör yaptı. bir bekleyen de bendim neredeyse. kendimi çok saf hissettim. izmirde binde bir çıkar kırmızı ihlali.
ama kontrolsüz şerit değiştirenler çok dikkat çekici maalesef izmirde.
www.antflame.com
Walla Ankara kafasına göre...Kırmızı falan hıkaye boşsa yol geç...
I ' m c a p u l i n g . . .
Ankara'da ışık ihlali yaygın saga dönüşler de kırmızıda durulmuyor ama biraz dikkatli olursanız bu trafiği rahatlatıyor
İzmirin trafiği o kadar kötü değil ya liman tarafi genel de sıkışık o da tırlar yüzünden bence gayet güzel izmirin trafiği![]()
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
valla bizim insanlarımız bir garip dostum.
konya istikametinden gelip eskişehir istikametine gitmek isteyenler, konya yolu - eskişehir yonca kavşağını ana baba gününe çeviriyorlar. halbuki bilseler ya da hergün o yolu gidip gelenler alternatif yollar arasa çok rahat orada kafa patlatacağına çat diye gidebileceği yerler var. bu tipler yüzünden sıkışıyor malesef.
sizede alternatif yollar aramayi tavsiye eederim. yolu biraz uzatırsınız ancak çok daha kısa sürede varabilirsiniz
not: akşamlarıda bazen aynı güzergahı kullanıyorum, fark eden çok şey olmuyor.
İzmir'de trafiğin en yoğun olduğu saatler 7:30-9:30 arasıdır ki en fazla yoğunluk 7:30-8:30 arası yaşanır. Ankarada neden 8:45'de başlıyor yoğunluk bilemedim. Belki de üst düzey yetkililerin trafiğidir bilemem. Belediye otobüslerinin, servis araçlarının, özel araçların yanında bilimum dağıtım araçlarının vasıtasıyla narlıdere balçova konak alsancak istikameti, karşıyaka konak istikameti ve buca konak istikametleri genellikle en yoğun trafiğin olduğu zamanlardır. İzmir'de şerit değiştirmediğiniz takdirde varacağınız yere gidişiniz maksimum 5 dk uzar. Sanırım bu da makul bir süredir. Ayrıca kuşadasından hergün gelip giderken harcayacağınız yakıt parasına bir pansiyonda kalsanız daha karlı çıkarsınız...Üstelik o trafik stresini de yaşamamış olursunuz...
Ben de liman tarafında çalıştığım için biliyorum o trafiğin sıkışıklığını.
Eğer ki biraz yolu uzatırım diyorsanız kuşadasından gelirken gaziemir üstünden doğru gelip otobana girdikten sonra bornova otoban çıkışından çıkarsanız stressiz bir şekilde gelebilirsiniz limana...hoş yolunu bir hayli uzar ama o trafiği de çekmemiş olursunuz...(kabul ediyorum gereksiz saçma bir öneri ama bir alternatif...)
gürcan naptın sen kardeş yaw limana gitmek için ufak çaplı izmir turu ama olsun araç dizelse sorun yok tabi lpg içinde geçerli![]()
bende gürcan gibi düşünenlerdenim
şahsen şehiriçine girip keşmekeş çekeceğime bornova otoban gaziemir güzergahını kullanırdım
hele hele gaziemirden limana doğru şehir içine girmek akşam ve sabah saatlerinde tam bir işkence
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Ankara trafiğini bilmiyorum arkadaşlar ama son birkaç yılda(ki son 14 yılım burda geçti) İzmir'deki şoförlerde,sürüş esnasında sinirli ve saygısız tavırlar artmış durumda.Sellektör yapmaya bile gelmiyor,geçende Alsancak'ta inip birbirlerine girdiler gözümün önünde...Trafik polisi bile giremedi araya...
Hepimize keyifli,kazasız belasız sürüşler....
İzmir trafiğinde en çok dikkatimi çeken konu; bir araca yol verdiğinizde yada yol aldığınızda mutlaka bir işaret ile teşekkürünü gösteriyorlar. Ama bunu Ankara yada İstanbul'da hiç göremedim. İzmir'in en büyük sorunu herkesin yolun solunda gitme hastalığı. Sağ şerit hep boştur![]()
GP in mirror is faster than they appear !
Araç kullanmayı İstanbul'da öğrendim
İzmi'e tayin olunca ilk 3 ay bir kaç kaza tehlikesi atlattım izmirde![]()
İzmir'de sol şeritte 60 ile giderken dönüşe 10 m kala sinyal verip sağa atlayarak dönen arkadaşlar yüzündenAma sonunda alıştım ve İstanbul'dan daha rahat ettim...
İstanbul'da her yerden tehlike beklediğiniz için herkes birbirin dikkat ediyor ama İzmir'de sakin ve kurallara uyarsanız fazla sıkıntı yaşamıyorsunuz...
Not: Bir izmirli istanbul'a ilk geldiğinde ya da istanbullu izmirde ilk araç kullandığında kaza şansı gerçekten yüksekAma canım izmirimde olsam arabasız kalmaya razıyım
![]()
izmiri bilmem ama ankarada trafikte sürücüler çok sinirli küfürler, kavgalar, kornalar bide birini geçince peşine düşüp seni geçmek istemesi yada e30 kasa bmwlere yakalnırsan bide onların yanlama sevdaları offffffff rezaleto yüzden ankarada trafiğe çıkınca kavgaya hazırlıklı olunmalı
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri