Alıntı:
Sanırım herkes biraz yanlış biliyor hatta polislerin bile çoğu yanlış biliyor.
Cam filmi neden yasaktır ? Ufakta olsa bir kaza sonucu aracın kapıları kasıntı yapacagından açılmaz bu esnada araç içi teklikeli olur herhangi bir kısa devre ve şase sonucu alev alması muhtemel bir risktir böyle bir durumda camı kırıp çıkmanız gerekir ama camlarda film varsa kıramazsınız kapıyıda açamazsınız varın gerisini siz düşünün.
Ve şöylede bir dip not söyleyim böyle bir durumda aracınız polis tarafından TüvTurk istasyonuna yönlendirilir ise istasyondada sizi şöyle bir süpriz bekliyor olacak.
---Gideceksiniz ben cam filmimi söktürdüm tespit yaptırmak istiyorum diyeceksiniz.
-TüvTurk size şu cevabı verecek evet biz tespit için yetkilendirildik fakat ulaştırma bakanlığının yayınlamış olduğu direktife göre belli başlı durumlar için tespit yapabiliyoruz ''hurdaya ayırma trafikten çekme devir nakil... gibi durumlar için ama cam filmi yoktur tespiti yapmıyoruz.
--- Siz diyeceksiniz peki şimdi ne olacak?
- Ek-1 belgesi doldurup Muayene olmanız gerekecek muayene olumlu sonuçlanırsa zaten cam filmi kusru camlardada film yoksa yazılmayacak aldıgınız ek-1 formunun alt kısmınada camlarda fil yoktur ibaresi düşülüp kaşelenecektir.
Yani sonuç olarak ek-1 belgesi dolduracaksınız ücret ödeyip muayene olacaksınız ücret ödeyip tabi birde polisin kestiği cezayı ödeyeceksiniz birde muayenede kusur çıktıysa onları yaptıracaksınız tüm bu işlemler sonucu hararetiniz yükselecek :) akşamda eve gidip buz gibi bi su içeceksiniz :=)
Boşverin hiç uğraşmayın filmle felan ciddi ciddi tehlikeli birşey kaza esnasında.
Bilgilerin için çok teşekkürler...