Benim araba da tüm camlarda 1 numara cam filmi var. Farlar da xenon.
Ceza kesilinceye kadar böyle gezmeye devam edeceğim.
Gittiği yere kadar :dj:
Printable View
Benim araba da tüm camlarda 1 numara cam filmi var. Farlar da xenon.
Ceza kesilinceye kadar böyle gezmeye devam edeceğim.
Gittiği yere kadar :dj:
Beni de uzun zamandır dürtüyordu şeytan git en açığından bi cam filmi çektir diye ama bu yazılanları okuduktan sonra kendisiyle anlaştık bu konuyla ilgili bi daha uğramayacak yanıma, yoksa dürttüğü sopasını kırıverecem :pokey000: :bash:
valla kıl bi polis denk geldimi
ne açığına bakar ne koyusuna
yapıştırır cezayı
benden sölemesi
Bagajında woofer var diye burdan bir arkadaş ceza yemişti yanılmıyorsam.
Walla abı 4 yıldır fılmler takılı camlarımda daha kımse bu ne kardesım demedı ankara istanbul kayseri sivas 4 yılda bu sehırlere cok gıdıp geldım....
Aslına bakarsan ınsandan ınsana degısıyor yaklasım cok onemlı
Geçmiş Olsun !
Benide durdurdu polis bundan 4 ay önce cam filmi yüzünden "dedim ki 1 numara film bu memnur bey çok açık" Polis ceza kesecem dedi bana ciddi bir tavırla , aynı sana dediği gibi, sonra dedim ki siz ceza kesmeyin bana "gelin yardım edin beraber sökelim filmleri dedim" polis hay hay diyerek yardım etti ve filmeri söktük.
Zaten filmlere 100 TL para vermiştim cezada 100TL'den fazla tutacağı için hemen hallettik orda!
Polisler Filmli camları görünce heryerde çeviriyor buda sıkıntı oluyordu filmsiz daha rahat !!!
oncekı aracımın fılmlerını sokerken polıs renksız bıle olsa fılm yasak demıstı bakalım bunu ne zaman sokerım :)
zaten aksarayda gördüm 50 TL cam filmi diye :) olmadı öyle yaparız. Dandik olduğu için bir şey olduğunda hop çıkar ...
benim filmler çok zor sökülen cinsten öyle ısla çek fln olmuyor.. Llumar olunca uğraşmak lazım biraz..
muayene istasyonu tüvtürk mü Coşkun bey yoksa kendilerinin muayene istasyonu mu var?
ön camda 0.5, ön yan cam ve arka cam 2 numara, bagaj 3
başka bir aracı gösterme konusu plakayı değiştirip ancak olacak gibi değil.. şimdi aklımda başka bir puntonun camlarını değiş tokuş yapmak var.. filmleri söktürmemiş olurum.. tekrar yakalanırsam artık sil baştan..
evet. ön camda da var.. yanlar biraz açık olsaydı sorun olmayacaktı.. çok koyu içerisi zar zor görünüyor..
direk bana aracı bağlayacaz diye girdi.. gerçi sökelim dese kabul etmezdim.. kapışırdık biraz..
genelde tüvtürke sevkediyorlar ama bazen insafa gelip kendileri aracın yanına gidip
kontrol ediyorlar
şansına artık
bilgiler için sağol, tekrar geçmiş olsun.
benim ön camda yok iyiki, polisi görünce camları da indiriyorum
son gelişmeyi aktarayım; :)
aracı sorgulattık herhangi bir trafikten men durumu söz konusu değil..
gbt olayına gelince o araçla ilgili değil benimle ilgili bir durummuş
yani aracın değil benim sicil kaydım.. onda da bir sorun yok..
şimdi sadece cezayı ödeyip yoluma devam edicem..
aracın trafikten men edilebilmesi için para cezası karar tutanağının dışında
başka bir form ile tutanak tutulması ve o tutanak doğrultusunda kontrol edilmesi gerekiyormuş..
yani sadece ceza keserek trafikten men yada aracı bağlama durumu söz konusu olmuyormuş..
tanıdık polis arkadaş "göz dağı vermek için" ceza tutanağına bu şeklilde not düşülebildiğini söyledi, içim rahatladı..
ben bursadan antalyaya tatile gitmiştim.ailem ve hanımım abisi ve eşi.orada eğlenmeye gittik.sözde hanımın abisi içmeyecekti ben daha bir kadehi daha bitirmemiştim ki oda başladı içmeye abi hani sen araç kullanacaktın dedim birşey olmaz dedi.bu sefer ben içmeyi kestim.neyse eğlence sonunda ben direksiyona geçtim kaldığımız yere geri döneceğiz.yolda ekip çevirdi.polis memuru bana alkol varmı dedi.bende durumu anlattım yarım kadeh falan dedim.bana seni şimdi salsam beni pişman etmezsin değilmi dedi.yok canım ben gayet normalim dedim.beni hiç bir ceza uygulamadan saldı.diyecegim şu yani polisten polise veya ilden ile farkediyor.belki bende fazla promil alkol yok ama orada ailemin yanında kötü muamele yapmadı.kimi polis aile falan dinlemiyor,mesela bu olay bursada olsaydı.polis bence çok farklı davranırdı.antalya polisi gerçekten çok anlayışlı ve kibarlar.
kamu görevlisi objektif bir şekilde görevini yapmalı.
orda sanki anlayışlı ve iyi bir tablo çizmiş gibi görünüyor ama bence hatalı davranmış.
alkolmetre ile, kanındaki promil oranı ölçülmeli,
eğer 0,5 in üzerinde ise hem size ceza yazılmalı, hemde aracı kullanmanıza izin vermemeli idi.
yani kimsenin kimseyi affetmeye hakkı yoktur.
görevini iyi yapmamış görevli vardır.
saygılarımla.
Sanırım herkes biraz yanlış biliyor hatta polislerin bile çoğu yanlış biliyor.
Cam filmi neden yasaktır ? Ufakta olsa bir kaza sonucu aracın kapıları kasıntı yapacagından açılmaz bu esnada araç içi teklikeli olur herhangi bir kısa devre ve şase sonucu alev alması muhtemel bir risktir böyle bir durumda camı kırıp çıkmanız gerekir ama camlarda film varsa kıramazsınız kapıyıda açamazsınız varın gerisini siz düşünün.
Ve şöylede bir dip not söyleyim böyle bir durumda aracınız polis tarafından TüvTurk istasyonuna yönlendirilir ise istasyondada sizi şöyle bir süpriz bekliyor olacak.
---Gideceksiniz ben cam filmimi söktürdüm tespit yaptırmak istiyorum diyeceksiniz.
-TüvTurk size şu cevabı verecek evet biz tespit için yetkilendirildik fakat ulaştırma bakanlığının yayınlamış olduğu direktife göre belli başlı durumlar için tespit yapabiliyoruz ''hurdaya ayırma trafikten çekme devir nakil... gibi durumlar için ama cam filmi yoktur tespiti yapmıyoruz.
--- Siz diyeceksiniz peki şimdi ne olacak?
- Ek-1 belgesi doldurup Muayene olmanız gerekecek muayene olumlu sonuçlanırsa zaten cam filmi kusru camlardada film yoksa yazılmayacak aldıgınız ek-1 formunun alt kısmınada camlarda fil yoktur ibaresi düşülüp kaşelenecektir.
Yani sonuç olarak ek-1 belgesi dolduracaksınız ücret ödeyip muayene olacaksınız ücret ödeyip tabi birde polisin kestiği cezayı ödeyeceksiniz birde muayenede kusur çıktıysa onları yaptıracaksınız tüm bu işlemler sonucu hararetiniz yükselecek :) akşamda eve gidip buz gibi bi su içeceksiniz :=)
Boşverin hiç uğraşmayın filmle felan ciddi ciddi tehlikeli birşey kaza esnasında.