bende bir sene önce başıma gelen olayı anlatayımda araçlardan çok yayalara dikkat etmemiz gerektiğini bütün arkadaşlarım anlasın hatta şu kadarını soyleyim bir arabaya çarpın arabalar pert olsun ama asla bir yayaya çarpmayın hatta sizin önünüze atlamaması için gözünüzü dört açın. yaşadığım bu olaydan sonra ap ayrı bir dikkat mekanizması geliştirdim farkında olmadan araç trafiğinden çok yaya trafiğini gözlemliyor bir arabanın veya kamyonetin minibusun arkasından birisinin fırlama ihtimali varsa kimse gorunmuyorsa dahi ordan durarark geçiyorum.
Aracımla sağ şeritte ilerliyordum hızım 50-60 civarındaydı solumda bir minibus vardı benim biraz onumdeydi minibus birden yavaşladı minibusle aynı hizaya geldiğimde önümde bir adam gordum, adam minibusun onune atmış kendini minibus frene bastığında benim onume kadar fırlamış olan adamla birkaç metre mesafedeydim frene basmamla adama çarpmam bir oldu adam kaputa vurdu kaput iki buklum, kaputtan fırladı on cama vurdu, on cam tuz buz, sonra tekrar havalandı arabanın tavanının arkasına dustu. adam oraya kadar geldiğinde araç anca durdu ve araba durduğunda adam arabanın ustunden onune yuvarlandı langur lungur (kabuslarıma giren en can alıcı sahne buydu) neysa adam yerde oturuyordu heryeri titriyordu alnı kanıyordu hemen ambulans çağırdık adamın kafasına pansuman yaptım, arabanın halini gordukce adamın birkaç dakika içinde öleceğini düşünüyordum sorgusuz sualsin 3 ay içeride yatacağım aklıma geliyordu. Neyse ben karakola adamda hastaneye gitti babamı adamın yanına yolladım ilgilenmesi için devlet hastanesinden alıp ozel hastaneye getirdik sadece sag bacağında dizin altında bir kırık çıktı başka hiçbirşeyi yoktu, (arabanın yayalara çarpmada yıldızı olması ne işe yarar boşa bu testler içinde para oduyoruz derdim aklıma bu geldi) hiçbir suçumuz olmadığı halde babam adamın durumuna ailesinin durumuna acımış butun masraflarını karşılamış ailesine erzak yarıdmı vs her turlu ihtiyacını görmüş. (jandarma bu tutumumuza kızmıştı hatta bunlar hep boyle yapıyor suçunu siz ödüyorsunuz demişti ama insan olanın içi el vermez dedik) bir sure sonra adamla telefonlaştık adamın akrabaları aramaya başladı yok gelip arada niye dolaşmıyorsunuz yok bu adam çalışamıyacak bir sure bunun zararı ne olacak vs para istemeler başladı vermedik kendini avukat diye tanıtanlarmı çıkmadı aile mahkemesi kurupda benim cezalandırılacağımı söyleyenler mi resmen tehdit etmeye dahi başladılar, sonunda onların anladığı dilden konuştuk birdaha rahatsızlık verirlerse bizde bildiğimizi yaparız dedik artık canımıza tak etmişti. uzun bir süredir ses çıkmıyor, ha yarın oburgun birileri topuklarıma sıkmazsa bilemem. Hakketten insan olmak bazen işe yaramıyormuş, orda devlet hastanesine gönderildikten sonra yuzune bile bakmamam en mantıklısı olacakmış ama nerden bilebilirdikki.
Yer imleri