Alıntı bvulgari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim ilk arabam 98 model uno idi 820kg 8v 70hp idi..bu araba 1040kg 8v 77hp..Gitmemesi normal..Birde piyasadaki muadillerine bakınca 8v araba yapmaları çok itici bişey..Kesinlikle update etmeleri lazım bu motoru..Kasayı değitirmekle iş bitmiyo bence.Şahsen ben dizel olanı 16v turbo beslemeli ve hoşuma giden bi motor oldugu için aldım, kasa benim için önem arz etmiyodu çok fazla.Ama şunu biliyorum ki benzinli alıcak olsam ya 105hp olan versiyonu alırdım yada hiç fiat almazdım.Hem muadillerine göre çok yakar 8v motor hem pilastigi kalitesiz ses cıkartıp duruyo bide motor olmayınca arabada, yazık günah verilen paraya..Hangi tutulacak kısmı anlatıp arabayı vitrine koyuyolar bilemiyorum yani.Çok ayıp bişey.
8 v motorlar çok yakmaz yanlışınız var mantığa aykırıdır bu hatta fire motorlar sınıfının en sessiz motorudur arabanın içinde hiçbir ses duymazsın plastik malzemeden kastın motorun üstündeki kapakmıdır onuda anlamadım.

İşin şu boyutu var VW bu işin ağa babasıdır kabul etmek lazım ve hala 8v motor üretiyor (sorunsuz ve uzun ömürlüdür) karbon salınımı azdır ve nispeten daha çevrecidir bu motordan vazgeçecek gibide değil ve hatta common rail sistemde kullanmaz dizelde normal pompa meme enjeksiyon TDI (yine sorunsuz ve uzun ömürlü olduğu için).